For anden spillerunde i træk skal New England Patriots (5-0) krydse klinger med en modstander fra NFC East, når New York Giants (2-3) gæster Gillette Stadium.

I den seneste spillerunde udraderede Bill Belichicks tropper Washington Redskins med 33-7. Redskins formåede imidlertid at holde kampen tæt i første halvleg takket være et solidt pass rush, der forcerede fire sacks i opgøret.

New York Giants og Daniel Jones kom godt og grundigt ned på jorden igen med et nederlag til Minnesota Vikings på 28-10. Nu står Jones over for Bill Belichick, der endnu har til gode at tabe til en rookie quarterback i Foxborough. Intet pres, Daniel Jones, intet pres…

Seneste nyt på skadesfronten

Daniel Jones’ mission går fra ”ualmindeligt svær” til ”umulig”, når vi tager højde for Giants’ skadesliste. Gæsterne er tvunget til at se bort fra en offensiv kvartet i form af Saquon Barkley (ankelskade), reserve-runningback Wayne Gallman (hjernerystelse), receiver Sterling Shepard (hjernerystelse) og tight end Evan Engram (knæskade). 

Hos New England Patriots må Bill Belichick undvære receiver Phillip Dorsett, der døjer med en forstrækning. Desuden er Julian Edelman (skade i brystregionen) og Josh Gordon (knæskade) meldt tvivlsomme til opgøret – om end begge forventes at spille.  

Hold øje med …

Hvordan klarer Giants’ skadesramte angreb mødet med Patriots’ forsvar?

Som nævnt indledningsvist har Bill Belichick aldrig tabt en hjemmebanekamp til en rookie-quarterback, og det understreger blot omfanget af det svendestykke, som Daniel Jones skal levere i New England. På blot tre kampe som starter i NFL har Daniel Jones genskabt håbet om en lovende fremtid for New York Giants med to fine sejre. Hertil har Jones leveret en række overbevisende præstationer ved at ramme på 64 pct. af sine kast og fire touchdowns. New England Patriots’ forsvar har imidlertid været suveræne i 2019, hvor enheden har tilladt færrest point i NFL (6,8 pr. kamp) og forceret 24 sacks og 16 turnovers. Det er muligvis det mest dominerende forsvar i NFL lige pt., og Daniel Jones får ualmindeligt svært ved at finde sit korps af reserver (…og Golden Tate…).

Finder Sony Michel formen mod Giants?

På et ellers sprudlende Patriots-mandskab har Sony Michel ikke formået at videreføre sit dominerende spil fra slutspillet i 2018-sæsonen, hvor han leverede 345 totale yards og seks scoringer. I denne sæson står Michel til sammenligning noteret for 294 totale yards og tre scoringer efter fem kampe… Det var dog opmuntrende at se Michel tørne ud mod Redskins i den seneste spillerunde, hvori han præsterede 123 totale yards og en scoring. Den 24-årige runningback får gunstige muligheder til at bygge videre på den præstation i nat, eftersom New York Giants’ forsvar foreløbigt har tilladt 130 løbede yards pr. kamp i 2019, hvilket er niende dårligst i NFL. Jeg forventer, at Sony Michel får en relativt stor arbejdsbyrde – både for at udnytte Giants’ hullede løbeforsvar, men også for at skåne angrebets halvskadede receivere.  

Vidste du, at …

Senest New England Patriots tabte på Gillette Stadium var den 4. oktober 2017 mod Carolina Panthers (33-30, red.). Siden da har Bill Belichicks tropper vundet 15 grundspilskampe i træk i Foxborough. 

Spiltip

Vi ramte plet på en højtscorende affære mellem Seattle Seahawks og Los Angeles Rams i den seneste spillerunde. Således reducerer vi til 2-3 for sæsonens spiltips, hvilket er tiltrængt.

Som nævnt oven for har Sony Michel glimrende muligheder for at bygge videre på sin præstation i femte spillerunde. Kombineret med at Patriots sandsynligvis bringer sig overkommeligt foran tidligt i opgøret, bør Michel får en stor arbejdsbyrde til at kontrollere opgøret – og skåne de halvskadede receivere.

Bemærk: Danske Spil har endnu ikke lagt et spil op på over/under yards til Sony Michel, men nærværende artikel bliver opdateret herefter.

Spil ansvarligt!

Pick

New England Patriots er selvsagt massive favoritter til nattens opgør grundet deres perfekte sæsonstart – og kombineret med New York Giants’ såvel skadesplagede angreb som semi-ringe trup, hvorfor Daniel Jones er tvunget til at agere enmandshær.

Jeg forventer en stensikker Patriots-sejr på 30-13.