Efter lidt tovtrækkeri og flere måneders rygter fik Minnesota Vikings endelig papir på cornerback Bashaud Breeland.

Fredag aften dansk tid gik Minnesota Vikings headcoach Mike Zimmer rundt med et stort smil på læben. Træneren, der om nogen er kendt for sin fascination af cornerbacks, havde lige sikret sig en af markedets mest attraktive free agents.

Den tidligere Super Bowl mester med Kansas City Chiefs Bashaud Breeland skifter til de lillaklædte vikinger fra nord til den kommende sæson. Kontrakten er på ét år til en værdi af 4 millioner dollars.

Efter sidste års katastrofale forsvar, som nok fik selv samme Zimmer til at græde sig i søvn om aftenen, har der været stor fokus på at opgradere cornerback-positionen. Patrick Peterson er hentet i Cardinals, og Mackensie Alexander vender tilbage til Minnesota efter en enkelt sæson hos Bengals.

Den 29-årige Breeland startede 32 kampe for Kansas City Chiefs i de seneste to sæsoner, inklusive seks kampe i slutspillet, hvor han blandt andet lavede en interception i Chiefs ‘Super Bowl sejr over San Francisco 49ers.

Han missede de fire første kampe af 2020-sæsonen efter han fik karantæne for at have overtrådt ligaens regler om stofmisbrug. Breeland blev arresteret i april 2020 i South Carolina sigtet for besiddelse af marihuana samt kørsel uden kørekort.

I sine 12 kampe for Chiefs i 2020 lavede han 2 interceptions, slog 9 bolde ned, fremtvang én fumble, fik fat i én fumble og lavede 38 tacklinger.

Han blev oprindeligt draftet af Washington Redskins i 4. runde i 2014 og spillede sine fire første sæsoner i hovedstaden, inden han skiftede til Green Bay Packers, hvor han kun var et enkelt år. Herfra kom han til Chiefs, som han var i Super Bowl med i begge sine to sæsoner for klubben.