Den nu forhenværende offensive koordinator for de 5-2 placerede Vikings, Norv Turner, har i dag opsagt sin kontrakt med mandskabet fra Minnesota.

Minnesota Vikings er dog på ingen måde tynde på angrebsfronten, da man i forvejen råder over både Tony Sparano og Pat Shurmur, som tidligere har fungeret som offensive koordinatorer. Sidstnævnte har i første omgang overtaget ansvaret for de offensive spilkald, og Pat Shurmur må ligeledes siges at være den oplagte kandidat. Shurmur har tidligere arbejdet som offensiv koordinator hos Rams og Eagles – og i begge perioder arbejdede han endda sammen med den nuværende Vikings-quarterback, Sam Bradford.

Norv Turner har annonceret følgende udtalelse i henhold til sin opsigelse: “Jeg besidder enorm respekt for Mike Zimmer, vores trænerstab og vores spillertrup – men jeg føler, at det er den rigtige tid og i holdets bedste interesse, at jeg trækker mig tilbage. Jeg vil gerne takke ‘Wilf-familien’ for min tid her i Minnesota, og jeg under holdets spillere og trænere at opnå succes.”

Mike Zimmer, cheftræner for Minnesota Vikings, beskriver Nurv Turners beslutning som værende “yderst, yderst overraskende”, men fastslog samtidig, at han respekterer Turners beslutning: “Vi har talt det hele igennem… Jeg mener, at Norv (læs: Turner) er en fantastisk træner, en fantastisk lærermester og ikke mindst et fantastisk menneske.”

64-årige Norv Turner har været en del af hele Mike Zimmer-æraen i Minnesota Vikings, som har set mandskabet stryge til tops i NFC North. Vikings’ angreb har – i skarp kontrast til forsvarets formåen – ikke haft nogen mindeværdig sæson, og holdet rangerer i skrivende stund som nummer 31 i ligaen med sølle 293,3 offensive yards pr. kamp, og nummer 23 i points pr. kamp med 19,9.