Rookie-quarterback Tua Tagovailoa har fået sit nummer i Miami Dolphins. Tua skal spille med nummer 1 på uniformen ligesom den tidligere Carolina Panthers-quarterback, Cam Newton.

Når en af 2020-draftens største stjerner træder ind i NFL-rampelyset for første gang, er det med målet om at være en ener.

Miami Dolphins-quarterback Tua Tangovailoa har fået nummer 1 i klubben. Han går dermed i fodsporene på den mangeårige og nu tidligere Panthers-quarterback, Cam Newton, der i adskillige år gjorde nummeret til at de mest blærede i verdens bedste football-liga.

Tua Tagovailoa spillede med nummer 13 i college, hvor han tørnede ud for Alabama. Men det nummer kan ingen spiller igen bære for Dolphins.

Det tilhørte nemlig quarterback Dan Marino, og Dolphins har, efter han gik på pension, trukket trøjen med nr. 13 tilbage.

Selv samme Marino ringede til Tua og bød ham velkommen til klubben, men trøjen med nr. 13 vil for altid være associeret med den legendariske quarterback.

Andre markante spillere, der har båret trøjen med nr. 1 inkluderer førnævnte Cam Newton, men også quarterback Warren Moon spillede med nr. 1, lige som Kyler Murray fra Cardinals har valgt det nummer. Kickerne Gary Anderson og Jason Elam løb også rundt med nr. 1 på brystet, lige som quarterback Jeff George, der blev valgt nr. 1 i NFL draften i 1990 spillede med nummeret. Man skal lægge mærke til, at det stadig kun er quarterbacks og kikkere/puntere, der kan have nummer 1-10 i NFL.

Valget af nr. 1 var ikke svært for den unge spiller med sen stærk religiøs tro. Han har udtalt, at Gud er nr. 1 i hans verden, og han derfor spiller med nr. 1 for at hylde den sande nummer 1.

Dolphins valgte Tagovailoa, der har hawaiianske rødder, med valg nummer fem i årets draft. Han forventes, at være svaret på delfinernes quarterback-problemer gennem de seneste mange år. Han led dog en alvorlig hofteskade sidste år i college, så spørgsmålet er, om han både fysisk og mentalt er klar til starten på den kommende NFL-sæson. Hvornår den end bliver.

Læs også: Her er NFLs kampprogram for 2020

Erfarne Ryan Fitzpatrick sluttede 2019-sæsonen af med manér, og det er bestemt muligt, at veteranen åbner sæsonen som Miamis startende quarterback, indtil Tua er klar til at tage over.