Da Dolphins meldte ud, at quarterback Tua Tagovailoa også er starter i 2021, åbnede flere anonyme holdkammerater op om deres utilfredshed.

Viste Tua Tagovailoa nok i sine ni kampe for Miami Dolphins i 2020 til, at han skal være Dolphins startende quarterback?

Det mener ledelsen, mens flere Dolphins-spillere har luftet deres bekymring, det skriver Miami-avisen The Miami Herald.

Mindst tre spillere reagerede negativt på nyheden, der ikke så nok fra den unge quarterback til, at man kan love ham noget som helst for den kommende sæson.

– Jeg forstår hvad de sagde, men jeg forstår ikke hvorfor, er én spiller citeret for.

De bekymrede spillere håber, at Tagovailoa forbedrer sig, men de gjorde det samtidig klart, at han ikke var noget specielt i sin første sæson i klubben.

Headcoach Brian Flores er ikke enig, – Jeg synes Tua gjorde store fremskridt og virkelig udviklede sig i løbet af sæsonen, og så er det bare med at bygge videre på det, sagde han.

Men de bekymrede spillere deler ikke trænerens optimisme, og de tvivler på, at Tagovailoa bliver meget bedre fremover.

De fortæller, at de ikke var imponerede over ham i holdets træningslejr og ikke mente, at han var klar til at spile på NFL-niveau i 2020. Samtidig blev de “taget med bukserne nede”, da han pludselig blev udnævnt til startende quarterback før spilleuge 7 sidste år.

Spillerne har kun problemer med kvaliteten af den 22-årige quarterbacks spil, mens de alle kalder han for et godt menneske og bruger ord som ydmyg, stille og fighter om ham.

Det gør naturligvis ikke de kritiske røster bedre, at både Bengals med Joe Burrow og Chargers med Justin Herbert fandt quarterbacks, der viste væsentlig mere forståelse og effektivitet i deres første år i NFL. Sidstnævnte er favorit til at vinde prisen som Rookie of the year.

Samtidig ser det ikke ud til, at Dolphins forlænger kontrakten med Ryan Fitzpatrick, som ellers både agrerede mentor og redningsmand for Tagovailoa i 2020, og så er spørgmålet, hvordan Tua reagerer uden den rutinerede backup i ringhjørnet.

Tua blev draftet med pick nr. 5 sidste år, men Dolphins sidder på pick nr. 3 i 2021-draften (som de har fra Houston Texans), og det er da ikke umuligt, at de vil tage en quarterback der igen. Rygterne går dog mere på Heisman-vinder DeVonta Smith.

Læs også: Sådan ser rækkefølgen ud for 2021-draften.