Den dygtige cornerback Jalen Ramsey er god til at tilkæmpe sig opmærksomhed, men han retter nu søgelyset på sin fremragende holdkammerat.

Aaron Donald er den bedste forsvarsspiller i ligaen, ja måske bare den bedste spiller i ligaen overhovedet, det mener holdkammerat Jalen Ramsey i hvert fald. Den rapkæftede cornerback sparede ikke på rosen til sin forsvarskollega efter Rams besejrede New England Patriots i denne spillerundes Thursday Night-kamp. Kampen var en defensiv magtdemonstration fra Rams og Donald. I et interview med NFL Network efter opgøret kom Ramsey ind fra siden og erklærede, at Aaron Donald var årets bedste forsvarsspiller.

Den udmelding fulgte han op på i weekenden, hvor han ydermere kalder NFL-fans forvente med det niveau, som Donald lægger for dagen. Den store defensive tackle er simpelthen så god, at man tager det for givet, mener Ramsey.

Den 29-årige defensive tackle har i hvert fald gang i endnu en fremragende sæson, men overskrifterne er ikke så mange som de tidligere har været. Donald har allerede opnået 12,5 sacks i indeværende sæson. Det er lige så mange som han nåede i fjor i alle 16 kampe. Derudover er han på vej til at blive årets bedst bedømte forsvarsspiller hos analysesitet Pro Football Focus for femte år i træk. 

Los Angeles Rams’ forsvar har været blandt årets helt store overraskelser, og Donald har været en utroligt central del af den præstation. Under den nye, unge defensive koordinator Brandon Stalley har der været lidt mindre fokus på at stoppe løbespillet for Donald, der ikke har præsteret så mange tacklinger for negative yards. Til gengæld er han blevet en mere stabil og sikker tacklende spiller.

Donald ligner et oplagt bud på defensive player of the year (Årets forsvarsspiller), men forventes at få konkurrence fra blandt andet TJ Watt og Myles Garrett, der begge huserer i AFC North. Stod det til Jalen Ramsey er den konkurrence for længst slut.