Der er lagt i kakkelovnen til en intens divisionsgyser med direkte slutspilsimplikationer, når Jacksonville Jaguars (4-4) og Houston Texans (5-3) gæster London og det legendariske Wembley Stadium. 

AFC-South har udviklet sig til at være én af de tætteste divisioner i NFL, hvor ingen af mandskaberne har tabt flere kampe, end de har spillet (negativ record, red.). Det betyder, at de resterende divisionsopgør får afgørende betydning for, hvem der avancerer til det forjættede slutspilsland i januar 2020.

Både Jacksonville Jaguars og Houston Texans kommer til London med solide sejre og momentum i bagagen. Gardner Minshew og DeShaun Watson kastede begge for plus 250 yards og tre touchdowns i sidste uge – og bedømt på gadebilledet i London, så er det også deres trøjenavne, som dominerer.

Seneste nyt fra skadesfronten

Doug Marrone har dømt linebacker-duoen Leon Jacobs og Quincy Williams ude med forstrækninger. Derudover er der tvivl om Minshews ’partner in crime’ receiver D.J. Chark, som har kæmpet med en lægskade hele ugen. Endelig er det også bemærkelsesværdigt, at kicker Josh Lambo døjer med lyskenproblemer, og spørgsmålet er, om det får konsekvenser for hans præstation?

Som bekendt måtte superstjernen J.J. Watt udgå fra Texans’ sejr over Oakland Raiders med en sæsonafsluttende skade i brystregionen. Det er selvsagt et kæmpe slag for Texans’ forsvar – og for alle de europæiske fans, der havde glædet sig til at opleve Watt i levende live.

Foruden J.J. Watt har Texans meldt receiver Will Fuller (forstrækning), safety Tashaun Gipson (rygskade) og cornerback Bradley Roby (forstrækning) ude. Ydermere er der tvivl om holdets to startende tackles Laremy Tunsil og Tytus Howard, der bliver testet kort inden kampstart. Gul Kluds repræsentant på stadion følger op herpå.

Hold øje med:

Yannick Ngakoue / Calais Campbell vs. Texans’ offensive linje

Som nævnt oven for står Houston Texans med massive spørgsmålstegn for deres to tackle-positioner – og selvom Laremy Tunsil og Austin Howard ender med at spille, vil de langt fra være på 100 pct. Det betyder, at Jaguars’ defensive ends Yannick Ngakoue og Calais Campbell meget vel kan få kampafgørende roller. Duoen har foreløbigt kombineret for 8,5 sacks og to forcerede fumbles i 2019 – blandt andet med 3,5 sacks mod Sam Darnold i den forhenværende uge. Ngakoue og Campbell er derfor brandvarme, og det må vække bekymring hos DeShaun Watson.

Texans’ løbeangreb vs. Jaguars’ forsvar

For at tage presset af DeShaun Watson og de halvskadede tackles er det alfa-omega, at Texans formår at etablere et velfungerende løbespil. Texans’ løbeangreb er gået under radaren i 2019, men enheden har præsteret sjette flest løbede yards i ligaen med 133,6 pr. kamp og 4,8 yards pr. løb. Årsagen til at enheden er gået under radaren er, at der ikke er en enkelt spiller, som har skilt sig ud. I stedet er løbeangrebet balanceret mellem Carlos Hyde, Duke Johnson og DeShaun Watson selv – sidstnævnte har sågar løbet for fem touchdowns i 2019. På den anden side venter Jaguars’ forsvar, som i de seneste tre kampe har fået sat en prop i og – i gennemsnit – holdt modstandernes løbeangreb til sølle 61 yards. Det bliver (også) en vigtig duel, som du skal holde øje med i dag!

Spiltip

Artikelseriens spiltip (se optakt til torsdagskampene, red.) ramte plet for femte uge i træk, da Arizona Cardinals og San Francisco 49ers leverede den forventede pointfest i ørkenen.

Som nævnt tidligere har Texans’ bagerste geledder (secondary, red.) skadeskvaler, mens fraværet af J.J. Watt utvivlsomt svækker forsvarets evne til at lægge pres på Gardner Minshew. Det betyder, at Minshew får gunstige betingelser til at boltre sig – og jeg forventer, at han kaster for mere end 250,5 yards.

Det giver Danske Spil odds 1.85 på – og det bliver spiltippet til London-opgøret.

Spil ansvarligt!

Pick

Det bliver et tæt og intenst opgør, hvor begge hold – groft sagt – har sæsonen på spil. Derfor går jeg med MVP-kandidaten og den bedre quarterback DeShaun Watson, som bør præstere det tilstrækkelige til at sikre sejren.

Houston Texans vinder opgøret med 27-24.