Las Vegas Raiders troede de havde deres nye offensive koordinator på plads, men nu har Kliff-boy takket nej og skal måske i stedet til hovedstaden.

Detr var forventet, at den tidligere Arizona Cardinals headcoach ville blive udnævnt til Las Vegas Raiders’ nye offensive koordinator, men Kliff Kingsbury fik enten kolde fødder eller har andre planer. Nu har han trukket sit navn tilbage fra listen over mulige emner til stillingen.

Samtidig siger rygter, at han er på vej til samme stilling hos Washington Commanders, der ikke fik Lions offensive koordinator Ben Johnson som ny headcoach, men i stedet valgte Dan Quinn, der har en defensiv baggrund og derfor har brug for en erfaren offensiv koordinator.

Da Raiders fyrede headcoach Josh McDaniels i midten af ​​grundspillet, trådte Antonio Pierce ind og forbedrede straks hele holdet, hvor især forsvaret blev markant stærkere. Fra spilleuge 9-18 tillod Raiders et gennemsnit på 16 point pr. kamp, ​​hvilket faktisk var bedst i hele NFL. Angrebet havde det lidt sværere med skiftende quarterbacks og sluttede som det sjette-dårligste i NFL i yards pr. kamp (289,5) og 10.-dårligste i point pr. kamp (19,5).

Pierce blev forfremment til permanent headcoach, og gik straks på udkig efter en ny mand til at bygge et mere effektivt angreb. Raiders og Pierce har flere spørgsmål at besvare denne offseason, såsom hvem der skal være den startende quarterback, og om runningback Josh Jacobs vil skrive kontrakt med klubben igen. Og nu mangler de så også at finde ud af, hvem deres næste offensive koordinator skal være.

I det forgangne år har Kingsbury været ansat i en rådgivende rolle for USC i college-rækkerne. Her har Kingsbury været med til at udvikle et af årgangens største talenter i quarterback Caleb Williams, der meget vel kan blive valgt som den første spiller i den kommende draft.

Generelt har Kliff Kingsbury arbejdet med en perlerække af talentfulde quarterbacks i løbet af sin trænertid. Kingsbury havde stor succes med Patrick Mahomes ved Texas Tech, mens han var ansat som cheftræner for Arizona Cardinals, efter de valgte Kyler Murray i draften.

Kingsbury nåede at stå i spidsen for Cardinals i fire sæsoner, hvor han havde blandet succes og bare vandt 28 af 66 kampe. I den periode kaldte Kingsbury også de offensive spil, og Cardinals scorede i gennemsnit 23,6 point pr. kamp, hvilket var 15. bedst i ligaen.