Minnesota Vikings har valgt at forlænge deres cheftræner til og med 2023. Mike Zimmer er lige nu den tredje mest vindende cheftræner i Vikings’ historie.

Cheftræner Mike Zimmer har stået i spidsen for Minnesota Vikings i seks sæsoner, og i fredags annoncerede holdet, at han vil forblive i den position, i yderligere tre år endnu.

Zimmer har vundet 57 kampe, tabt 38 og haft én uafgjort i sin tid som cheftræner for Vikings. De 57 sejre gør ham lige nu til den tredje mest vindene cheftræner i klubbens historie, kun overgået af vikings-legenderne Bud Grant med 158 sejre og Dennis Green med 97.

Siden 2014 har Vikings været det syvende mest vindene hold i NFL.

Zimmer er kendt som en træner med fokus på forsvaret, og siden at han kom til klubben i 2014, har Vikings ligget godt til i top 10, i flere af de vigtige forsvarsstatistikker. Holdets bedste sæson var i 2017, hvor forsvaret førte NFL i mindst tilladte point per kamp (15,7), færrest yards tilladt (275,9) og var historisk gode mod tredje down med kun 51 tilladte konvertioner på 202 forsøg. Det svarer til 25,2 % og er det bedste i NFLs historie, siden man begyndte at følge denne statistik i 1991.

Holdet gik 13-3, og kom den sæson hele vejen til NFC-finalen, hvor de blev slået af Philadelphia Eagles, som efterfølgende vandt Super Bowl over New England Patriots. Dette er stadig Zimmers bedste resultat som cheftræner.

Med store forandringer i offseason, og en stor ny draftklasse med fokus på særligt cornerbacks, er det ikke den helt store overraskelse at klubben har valgt forlænge med deres forsvarsorienterede cheftræner.

Forventningerne fra klubbens ledelse er stadigvæk en Super Bowl, håbet er Zimmer kan være manden der kan levere den.