En af ligaens mest berejste spillere takker af efter en lang karriere, der har budt på flere oplevelser end de fleste når i nærheden af.

Efter hele 16 år i NFL takker den 39-årige quarterback, Josh McCown sig fra rampelyset og går på pension. Det meddelte quarterbacken selv på hjemmesiden The Players Tribune tidligere på ugen. Quarterbacken kom ind i ligaen tilbage i 2002, hvor han blev draftet af Arizona Cardinals i trejde runde.

Det var dog blot startskuddet for en meget lang rejse, karrieremæssigt og destinationsmæssigt. McCown blev nemlig aldrig en succes i Arizona, og det betød nye græsgange.

Faktisk blev det til mange nye græsgange i løbet af den lange karriere. Quarterbacken nåede at spille for Cardinals, Lions, Raiders, Panthers, Bears, Buccaneers, Browns og Jets, være omkring Dolphins og 49ers i kortere tid samt spille for Hartford Colonials i UFL i 2010. Det er hele 11 klubber på 17 år. McCown var primært reserve i sin lange tilværelse i NFL. Han fik dog enkelte sæsoner som starter, blandt andet hos Jets, Browns og Bears.

I sin historie på The Players Tribune fortæller veteran-quarterbacken selv, at han aldrig havde set sig selv spille for så mange hold. De 17 år som professionel footballspiller var et mål for den ambitiøse spiller, men hele 10 hold? Aldrig i livet. Derfor lyder der også en helt speciel tak til konen, Natalie, for at have fundet sig i at flytte landet rundt et utal af gange.

McCown havde sin statistisk bedste tid i sin tredje sæson i Chicago i 2013, hvor han spillede i otte kampe, hvoraf de fem var fra start. Her kastede han 13 touchdown og blot en enkelt interception. Jay Cutler gik ned midt i sæsonen, og så måtte McCown tage over og kaste til den dødsensfarlige duo bestående af Alshon Jeffrey og Brandon Marshall, der begge greb bolde for mere end 1200 yards.