Grundet bekymringer vedrørende COVID-19 har New England Patriots’ defensive anker, Dont’a Hightower, besluttet ikke at deltage i den kommende sæson.

Hightower, der med Patriots har vundet tre mesterskaber, blev far tidligere på måneden, og det vurderes, at dette kunne ligge til grund for beslutningen.

For New England-klubben er det et hårdt slag. Ikke alene er Hightower formentlig Patriots-forsvarets bedste spiller og leder, han er ikke den eneste Patriot, der har sagt 2020-sæsonen fra. Indtil videre har Marcus Cannon (OT), Brandon Bolden (RB), Najee Toran (OL), Danny Vitale (FB) og Pat Chung (S) har gjort ligeså.

Patriots står nu i en situation, hvor man, i samme off season, har mistet Tom Brady og Dont’a Hightower, der de seneste mange sæsoner har været regnet som de absolutte ledere og kaptajner i deres enheder.

Patriots’ linebacker-gruppe er blevet markant mindre talent-besat i denne off season. Foruden Hightower har Jamie Collins og Kyle Van Noy også forladt Foxborough.

Det er ikke mere end et par dage siden, at en anden prominent NFL-spiller, Chifs’ Laurent Duvernay-Tardif, opsagde sin kontrakt for at benytte sin doktorgrad i medicin til at bekæmpe COVID-19 i sit hjemland, Canada.

NFL og spillerforeningen lavede for nylig en aftale, der gjorde det muligt for spillerne at trække sig fra sæsonen – og det er dette, et væld af spillere allerede har benyttet sig af.

Det er ikke uvæsentligt, at en så stor og respekteret spiller træffer en beslutning af en sådan karakter. Det er svært at spå hvilken effekt det vil have på NFL-landskabet, men det virker ikke usandsynligt, at listen ovenfor tilsluttes flere, også prominente navne i den kommende tid.