Anden spillerunde åbnede med AFC West braget mellem Kansas City og Los Angeles Chargers. En kamp, som sidstnævnte langt hen af vejen havde indenfor rækkevidde, men Justin Herbert forlod i store smerter både fysisk og mentalt.

Se alle kampe søndag eller prøv RedZone med NFL Gamepass – Prøv det gratis nu

Det må være meget frustrerende at være Chargers-fan. Eller spiller. Eller træner for den sags skyld. I 50 minutter har du tingene under kontrol og har fuldstændig styr på ham der halv-milliard dollars manden, Patrick Mahomes, og så går det galt.

Du kan ikke holde ham nede i 60 minutter, og man skal for alt i verden undgå egne fejl, især når den ene man begår, koster sæsonens længste touchdown. Det var femte gang i træk, at Chargers gik til pausen med en føring mod Chiefs, og femte kamp i træk de tabte.

Elementary My Dear Watson

Det er de færreste 7. runde picks, der ser ret meget spilletid. Faktisk ender de fleste med aldrig at se en NFL-bane andet end fra tilskuerpladserne. Men nogle gange rammer man plet, og det har Chiefs gjort med to picks i år. Den ene er runningback Isiah Pacheco, som havde en stille dag på kontoret, efter han scorede touchdown i sin debutkamp i sidste uge.

Den anden er cornerback Jaylen Watson. Ikke en defensiv tilføjelse, der har været talt meget om, men lige nu er han manden med det længste touchdown i 2022. Og det mest afgørende. Ved stillingen 17-17 og Chargers på 6 yard linjen, trådte han ind foran ét Justin Herbert kast på 1eren og returnerede sin interception 99 yards til touchdown.

Men hvis skyld var det fejlslagne kast? Herberts eller tight end Gerald Everetts? Ari Meirov har denne interessante vinkel.

Brandon Staley og Andy Reid har lært noget

Mens analytics er i gang med overtage masser af beslutninger i tricky situationer omkring 4. down, så har de to trænere tydeligvis lært noget fra sidste års kamp i Los Angeles. Der var Chiefs heldige med at slippe afsted med sejr efter de gik efter den på 4. down og missede en enkelt gang, mens Chargers to gange forsøgte sig indenfor 10-yard linjen, men fejlede begge gange.

I nattens kamp sendte begge trænere deres kickere på banen indenfor 5 yard linjen – Chiefs endda på 1 yard linjen – og sikrede sig 3 point i stedet for at risikere at give bolden til modstanderne uden at komme derfra med point. Det var en interessant tendens i en tid, hvor flere og flere beslutninger bliver lagt i hænderne på en computer.

Mahomes er i en liga for sig

Faktisk spillede Chargers forsvar en virkelig god kamp og tvang Chiefs til at punte på deres to første angrebsserier. Forsvaret holdt langt hen af vejen Chargers inde i kampen, men Mahomes kan ikke stoppes i 60 minutter. Han er altid kun ét kast fra et touchdown, som han bevidnede to gange i nattens kamp. Begge hans touchdown-kast er der ganske få spillere i ligaen, der kan lave.

På det første må han løbe for livet ud til sin højre side på omkring Chargers 10-yard linje, men holder fokus i end zonen og kaster mod sin løberetning tilbage Jerick McKinnon. For de fleste et totalt no-no spil, men for Mahomes helt normalt.

Og på det andet leverer han under tungt pres på 3. down og 10 en perfekt bold i 1. sals højde til Justin Watson (der kun var på banen, fordi Mecole Hardman var skadet) 41 yards nede af banen henover cornerback JC Jacksons udstrakte arme.

… men han var også heldig

Når man ser highlights fra kampen, så vil der blive fokuseret på Mahomes touchdowns og vilde kast, men der var også et par vildskud imellem. Han kaster to interceptions, som begge bliver kaldt tilbage for en defensiv straf på Chargers.

Han kaster også en tredje, hvor Chargers cornerback Asante Samuel Jr. laver et spektakulært play, men hvor dommerne efter review mente, at bolden ramte jorden. Det gjorde den uden tvivl, men Samuel havde begge hænder på eller under bolden, og der siger reglerne klart, at så længe jorden ikke hjælper med at få kontrol, så er bolden grebet. Jeg synes dommerne måske var lidt gavmilde overfor hjemmeholdet der.

Mahomes kastede næsten en fjerde, da han sendte bolden lige ind i hænderne på Kyle Van Noy, men den rutinerede linebacker kunne ikke finde håndtaget på bolden.

You feel like ribs tonight?

Chargers quarterback Justin Herbert er helller ikke helt dårlig. Han startede kampen som lyn og torden, og spillede stort set fejlfrit, indtil hans interception, der endte med at blive kampafgørende. Et andet stort moment i kampen, og måske desværre for Chargers i de næste mange uger, var det drøn Herbert tog sidst i kampen.

Kansas City er verdenskendt for sin BBQ og især sine BBQ ribs. Lige nu tror jeg dog Justin Herbert ønsker at tænke på alt andet end ribben, for hans egne har det ikke godt i dag.

Chiefs defensive end Mike Danna ramte ham stenhårdt med små 5 minutter igen, og Herbert blev længe liggende på jorden. Han kunne knapt bevæge sig, da han kom tilbage, men alligevel completede han to kast på 4. down og kastede et forrygende touchdown med lige over et minut igen.

Han blev efterfølgende røntgenfotograferet, og selvom meldingen er, at “han er ok”, så er det nok meget godt, at der er 11 dage til Chargers næste kamp.

Mike Williams har lidt Randy Moss over sig

Ok, det er selvfølgelig overdrevet, fordi meget få receivere i NFL-historien har haft Moss’ kombination af højde, hænder, fart og evnen til at gribe bolden hen over hovedet på forsvaret. Men sidstnævnte har Mike Williams, og han har også både højden og hænderne.

Herbert elsker at kaste til ham, og med Keenan Allen på sidelinjen pga. en skade, så blev der flere bolde til andre spillere. Efter en stille første uge, hvor han kun greb to bolde, så tog det Mike Williams to spil at gribe sine første to bolde torsdag. Herbert elsker at kaste til ham og især, når han han har en 1-mod-1, så er det bare højt op med bolden og lad Williams lave spillet.

Han sluttede kampen med 8 grebne bolde, 113 yards og et fabelagtigt touchdown.

Derwin James er et monster

Ikke mange spillere i NFL kan dække Chiefs tight end Travis Kelce, men i Derwin James har Chargers en spiller, der er tæt på. Selvom Kelce ikke kan holdes nede en hel kamp, så holdt James ham til blot fem catches for 51 yards. Til sammenligning havde Kelce 11 grebne bolde for 121 yards og et touchdown i spilleuge 1 mod Raiders.

James blev for en lille måned siden NFL-historiens bedst betalte safety, og som headoach Brandon Staley sagde dengang, så er James ikke kun en safety, men en gamechanger. Det lykkedes ikke Chargers at vinde kampen, men James var her, der og alle vegne, og altid i nærheden af bolden. Og kan man ikke få bolden, så må man tage manden. Også selvom han vejer 110 kilo.

Kickers are (important) people too

Chiefs har en af ligaens mest træfsikre kickere i Harrison Butker, i øvrigt med tilnavnet the ButtKicker, men han blev skadet i spilleuge 1, hvor han vrikkede slemt rundt på sin støttefod på et kickoff. Selvom han kom tilbage på banen og lavede flere kicks, så valgte Chiefs til den vigtige kamp mod Chargers torsdag aften at give ham en pause og hentede i stedet Matt Amendola ind i ugens løb.

Selvom Amendola først kom ind i ligaen sidste år, så er han allerede på sit fjerde hold. Han begyndte i camp hos Carolina Panthers i 2021, men blev cuttet. I stedet skrev han under med NY Jets, som han startede for, inden han blev cuttet efter seks brændte field goals i sæsonen på blot 19 forsøg. I sommer var han hos Texans i to dage, inden de havde set nok og smed ham på porten.

Og torsdag nat spillede han så for Chiefs. Han ramte på alle sine fem spark. Tre extra point og to field goals, inkl. de sidste tre point, der gav Chiefs en afgørende 10 point 27-17 føring. Han får næppe en Super Bowl ring, men han havde sin andel i Chiefs sejr i det vigtige divisionsopgør.