New England Patriots var storfavoritter på udebane mod divisionsrivalerne New York Jets, men havde store vanskeligheder undervejs. Kampen sluttede med en 17-22-sejr til Patriots

Der er ikke noget, som kan få flere mennesker på stadion i New York, som når ærkerivalerne fra New England kommer på besøg. Et tætpakket Metlife Stadium, som ellers ved flere lejligheder i denne sæson blot har været fyldt to tredjedele op, kunne se et motiveret hjemmehold drille favoritterne fra start.

Op til kampen havde Tom Brady og Rob Gronkowski været tvivlsomme startere. Begge var på banen fra start, og mens Gronkowski hurtigt måtte udgå med rygproblemer, kom Brady usikkert fra start. Allerede på første angrebsserie kom Jets-forsvaret ved flere lejligheder ind og fik væltet Brady, som akkurat nåede at slippe boldene inden han røg på bagdelen.

Anderledes stærkt fra land kom Ryan Fitpatrick, der var tilbage som starter for hjemmeholdet. Han så sikker ud, og i samarbejde med Brandon Marshall bragte han Jets i scoringsposition. Værternes første angreb endte med et 51 yard field goal af Nick Folk.

Brady med i klub 60.000

Patriots fortsatte den sløje start og puntede på de tre første angrebsserier, og Brady havde blot 19 yards efter 1. quarter. Jets udnyttede gæsternes tøvende start til at bringe sig foran 10-0. Igen leverede Fitzpatrick storspil og producerede seriens højdepunkt da han fandt Quincy Enunwa på et 40-yards kast. Senere afsluttede Fitzpatrick selv angrebet ved at ramme Marshall i endzone fra mållinjen.

Så blev det tid for Brady og resten af gæsternes angreb at få sat gang i den offensive produktion. En serie på 10 spil og 65 yards blev vekslet til tre point via et 28-yard field goal af Stephen Gostkowski. På den efterfølgende serie fumblede Jets-rookie Robby Anderson, og Patriots overtog bolden på midterlinjen.

På første kast fandt Brady Julian Edelman for 18 yards, og dermed blev Brady en del af en eksklusiv klub af quarterbacks med over 60.000 yards. Et par minutter senere fik Patriots gevinst af turnoveren.

Brady fumblede i forbindelse med en end-around finte, men fik hurtigt samlet bolden op og fandt rookie Malcolm Mitchell i endzone. Med ekstrapointet var der udlignet til 10-10.

Første halvleg sluttede skidt af for de to kickere. Først fik Nick Folk blokeret et 54-yard forsøg, og efterfølgende brændte Gostkowski sit spark fra 39 yards.

Gostkowski tog revanche fra starten af anden halvleg og bragte Patriots i front med 10-13 via sit field goal fra 29 yards.

Jets tilbage i front

Jets var kommet lidt nølende fra land i anden halvleg, men de ramte en stærk serie i starten af fjerde quarter. Fitzpatrick fik flyttet kæderne via en række mellemlange kast til folk som Matt Forte og Marshall. Fra Patriots’ 22-yard-linje fandt han Enunwa dybt i endzone i direkte duel med Malcolm Butler. Først dømte dommerne, at Enunwa ikke havde scoret, men de ombestemte sig efter at have konferreret med tv-billederne. Dermed var værterne meget overraskende i front med 17-13 med lidt over 10 minutter tilbage af opgøret.

Patriots reducerede til 17-16 med et 41-yards field goal af Gostkowski. Brady havde bragt angrebet ned på Jets’ 22-yard-linje, men Jets forsvarede sig godt og Patriots måtte nøjes.

Tom på 200 sejre

Brady fik bolden igen med fem minutter tilbage af opgøret på egen 17-yard-linje, og denne gang var der ikke nogen slinger i valsen. Undervejs konverterede Brady en 4. down, og via lange kast til henholdsvis Edelman og Chris Hogan havnede Patriots i redzone med to minutter tilbage. Fra 8-yard-linjen kunne Brady igen finde Mitchell, som kunne score sit andet touchdown denne aften.

Patriots gik efter to ekstrapoint for at bringe sig foran med 7, men det mislykkedes, og dermed var stillingen 17-22 med 1:56 igen.

Patriots forsvar afgjorde efterfølgende kampen, da Chris Long fremprovokerede en fumble på Ryan Fitzpatrick. Patriots fik fat i den løse bold, og dermed kunne de køre klokken i bund.

Med sejren tangerer Tom Brady Peyton Mannings rekord med 200 sejre i karrieren. Patriots er 9-2 og fortsætter kursen mod slutspillet, mens Jets fortsætter i den helt modsatte retning på 3-8.