Detroit Lions dominerede New England Patriots fuldstændig i søndagens sene kamp og hentede en overbevisende sejr. Kerryon Johnson blev samtidig den første Lions-runningback til at runde 100 løbeyards i fem år.

Det var læremesteren mod lærlingen, da Matt Patricias Detroit Lions søndag nat tog imod Bill Belichicks New England Patriots. Højst overraskende var det lærlingens mandskab, der gav en lektion i football, da Lions tromlede over Patriots i en sejr på 26-10

Og der var virkelig tale om dominans fra hjemmeholdet på alle fronter. Detroit havde bolden i næsten 40 minutter af kampen og flyttede bolden langt mere effektivt (414 yards mod 209 yards) end Tom Brady og co., der slet ikke kun få angrebsspillet til at flyde.

Nærmest siden legenden Barry Sanders’ pludselige karrierestop for 20 år siden, har Lions søgt og søgt efter et løbeangreb, og måske er løsningen fundet i førsteårs-runningback Kerryon Johnson, der bag en stærk offensiv linje løb for 101 yards. Dermed blev han den første Lions-runningback i knap fem år til at løbe for over 100 yards.

Johnson brillerede med sin fart, beslutsomhed og skarpe retningsskift. Det kunne et overmatchet Patriots-forsvar ikke stoppe.

Lions’ dominans var især udtalt i første halvleg, hvor holdet tilbagelagde 231 yards mod New Englands 70. Gæsterne var dog blot bagud 13-3 ved pausen, men for et ukarakteristisk sløset Patriots-hold var det for meget at overkomme. Værd at bemærke var, at Brady blev sacket flere gange, da han ikke kunne finde en fri receiver. Det skyldtes ofte, at Detroit konsekvent havde to mand på Rob Gronkowski, hvilket tvang Brady til at kigge andre veje uden succes.

Opgørets mest mindeværdige offensive spil var dette touchdown af Marvin Jones:

Matt Patricia og Detroit Lions fik dermed sæsonens første sejr, mens New England Patriots allerede er to sejre efter Miami Dolphins, der indtager førstepladsen i AFC East.