Jacksonville Jaguars har fundet deres nye headcoach, og det bliver Urban Meyer, der i årevis har afvist NFL-klubbers tilnærmelser.

Rygterne svirrede. Til det punkt hvor der ikke længere var nogen tvivl. Jaguars var tæt på at lokke Urban Meyer ud af pension.

Torsdag nåede parterne så til enighed, da Urban Meyer satte sin underskrift på en kontrakt, der gør ham til Jaguars headcoach.

Urban Meyer er dog mest kendt for sin succes som college-træner, hvor han tre gange har vundet mesterskabet, blandt andet med Florida Gators, der spiller deres hjemmekampe fem kvarter fra Jacksonville.

Ejer Shad Ejer inviterede Meyer til en personlig samtale på sin yacht, og det var åbenbert det, der skulle til for endelig at lokke ham til NFL.

I 35 år har han været collegetræner for store skoler med Notre Dame, Florida og Ohio State på sit cv, og i næsten lige så lang tid har han afvist at tage imod tilbud fra NFL-klubber.

Nu er det sket, og Shad Khan er da også ovenud lykkelig, -Det her er en fantastisk dag for Jacksonville og Jaguars fans overalt, er han citeret for i klubbens pressemeddelelse, -Urban Meyer er den træner, vi vil have og har brug for. En leder, vinder og mester, der forlanger perfektionisme og producerer resultater.

For tre år siden stod Jaguars på tærsklen til Super Bowl, men tabte i AFC-finalen til Patriots. Bortset fra den ene succesoplevelse har de sidste 10 år været én lang ørkenvandring i dårligdom og nederlag, der kuliminerede i år med 15 nederlag i træk.

Med Meyers ansættelse får de en træner ind, der i sine 17 år som headcoach i college aldrig havde en sæson, hvor han tabte flere kampe end han vandt.

Han er samtidig én af af blot tre trænere, der har ført to forskellige hold til college-mesterskabet. I 2014 gjorde han Ohio State til mestre, efter han med en vis Tim Tebow på holdet havde ført Florida til mesterskabet i 2006 og 2008.

Ikke blot får Jaguars nu en succesfuld træner ind. De har også første valg i 2021 draften, og den bruger de med stor sandsynlighed på quarterback Trevor Lawrence, der lige som Meyer har haft en meget succesring collegekarriere uden et eneste nederlag i grundspillet i sine tre år for Clemson.