Amerikansk fodbold bliver i højere og højere grad en international eksportvare, og det er lukrativt for ligaen. Det seneste rygter lyder på, at NFL-grundspillet kan rykke til sydamerika

Sao Paulo kan blive den næste by, der får lov til at afholde en grundspilskamp i NFL. Det siger et rygte fra den brasilianske nyhedsside UOL. NFLs vicepræsident for international kommerciel udvikling, Akash Jain, har besøgt tre stadions i den brasilianske metropol Sao Paulo, og ligaen skulle angiveligt ønske et opgør spillet i byen inden for den nærmeste fremtid.

Førsteprioriteten er på rygtebasis Arena Corinthians, der til dagligt er hjemmebane for fodboldklubben Corinthians. Med en god placering og en kapacitet på 49.000 er det bestemt interessant i NFL-øjemed. 

Sao Paulos turistminister, Orlando Faria udtalte til UOL, at Akash Jain havde fortalt, at han var kommet til landet uden binding, men nu havde fået “noget at arbejde med”. Der er mange grunde til, at netop Brasilien kan blive det næste land, hvor NFL kan opleves live uden for USA.

Landet er det tredjestørste marked for NFL, hvilket i sig selv burde gøre landet interessant. Derudover har Sao Paulos borgmester, Bruno Covas, offentligt udtalt, at han har en målsætning om at få en grundspilskamp til byen inden det næste borgmestervalg i 2020.

Den første grundspilskamp uden for USA blev spillet i 2005. Her mødtes Cardinals og 49ers i Mexico City i det, der blev den største NFL-kamp nogensinde med mere end 103.000 tilskuere. Siden da er ligaens International Series blevet en populær eksportvare. Siden 2007 har NFL spillet minimum en kamp i London om året.

Det er blevet så stor en succes, at der nu spilles fire årlige kampe i England. Ligaen vil også gerne fortsætte med en årlig kamp i Mexico, hvor den amerianske fodboldfeber også raser. Sidste år måtte man dog flytte den vanvittige brandkamp mellem Rams og Chiefs grundet for dårlige baneforhold.

Til den kommende sæson er der dog allerede planlagt en ny kamp i Mexico City, denne gang mellem Chiefs og Chargers.