NFL har i dag offentliggjort, at det bliver Green Bay Packers, der skal møde Philadelphia Eagles i den første kamp i Brasilien.

NFL-boss Roger Goodell løftede onsdag eftermiddag dansk tid sløret for, at NFLs første grundspilskamp i Sydamerika bliver braget mellem Philadelphia Eagles og Green Bay Packers.

I 2022 blev Packers det sidste af NFLs 32 hold til at spille en kamp udenfor USA, og nu skal de for anden gang på tre sæsoner vise sig frem for det internationale publikum. Denne gang i storbyen São Paulo, der bliver NFLs første vært for en kamp i Brasilien – noget som NFL har ønsket og planlagt i mange år.

Det bliver første gang i ligaens historie, at NFL spiller en kamp syd for Mexico, men med millioner af fans i Brasilien bliver det næppe den sidste. Og det bliver altså Eagles, der allerede er offentliggjort som det ene hold, og nu Packers, der får lov at åbne ballet i São Paolo.

Kampen bliver spillet fredag den 6. september. Det er bemærkelsesværdigt af flere årsager.
1) Det er dagen efter, NFL åbner åbner sæsonen, hvor Super Bowl mestrene fra Chiefs møder en endnu unavngiven modstander.
2) Det vil være første gang siden 1970, at NFL spiller en fredagskamp i spilleuge 1.
3) Fredag er normalt helliget high school football, men det giver NFL ikke mange Caipirinhas for…

Berømt men lille stadion

Selvom São Paulo er blandt verdens allerstørste byer, så er det et stadion med begrænset tilskuer-kapacitet, der får æren af at lægge græs til NFLs debut i Brasilien.

Neo Quimica Arena, der til daglig er hjemmebane for det berømte Corinthians fodboldhold, har blot plads til omkring 50.000 tilskuere, så der bliver rift om billetterne.

Senest spillede NFL to kampe i Frankfurt på det tidligere Wald Stadion nu kendt som Deutsche Bank Park. Der var over 2 millioner fans i kø online til de blot 48.000 billetter, så at NFL ikke vælger et større stadion i Brasilien virker en kende underligt.

Fem internationale kampe i 2024

Med den nylige succes i Tyskland og nu med en kamp i Brasilien ville det have været naturligt for NFL, at udvide antallet af internationale kampe.

Men ligaen holder fast i “kun” at spille fem kampe i udlandet i 2024, så det betyder, at der kommer fire kampe til Europa med tre kampe i England og en enkelt i Tyskland.

Tottenham Hotspur Stadium lægger græs til to kampe, hvor Vikings og Bears har hjemmebane, Wembley får igen besøg af Jacksonville Jaguars, og Allianz Arena i München bliver vært for en kamp, hvor Carolina Panthers er det officielle hjemmehold. Der er endnu ikke sat modstandere på til de fire kampe.

Til gengæld meldte NFL så ud, at der fra 2025 kan komme helt op til syv kampe i Europa.