Selvom han lige nu sidder ude med en skade, så ved Indianapolis Colts udmærket, hvor værdifuld Darius Leonard er for holdet.

Faktisk er han næsten 100 millioner værd for holdet. Det er i hvertfald det tal, hans nye kontrakt kommer op og kysser.

Kun få dage efter San Francisco 49ers gjorde deres inside linebacker Fred Warner til ligaens bedst betalte, gjorde Indianapolis Colts dem kunsten efter og smed et par ekstra millioner efter linebacker Darius Leonard, der dermed er historiens bedst betalte linebacker. I hvert fald hvis han lever op til kontraktens varighed.

Leonard får en kontrakt på 5 år til en værdi af 98,5 millioner dollars, ca. 624 millioner kr. eller over 120 millioner kr. om året.

Den 26-årige linebacker har taget såvel Colts som ligaen med storm, siden klubben draftede ham i anden runde i 2018. Han førte NFL i tacklinger i sin første sæson med 163, og blev kåret til Defensive Rookie of the Year.

Han blev valgt til All Pro (de bedste af de bedste) i både 2019 og 2020, og bliver anset for prototypen på den perfekte linebacker, der både kan tackle, dække op, lave interceptions og sacke quarterbacken. Han har i sine foreløbige tre år stået bag 16 turnovers og lavet 15 sacks, samtidig med at han har lavet 416 tacklinger.

San Francisco 49ers gav linebacker Fred Warner en kontrakt-forlængelse på 5 år til en værdi af 95 millioner dollars, altså lidt mindre end Leonard, og også de garanterede penge i kontrakten er mindre. Warner får 40,5 millioner dollars garanteret med 27,5 millioner i signing bonus, mens Leonard får 33 millioner her og nu og samlet 51,5 millioner dollars garanteret..

Darius Leonard er lige nu på skadeslisten med en forstuvet albue, men den forhindrede ham ikke i at skrive under på sin nye kontrakt, og han meldes klar til sæsonstart.