Efter 10 sæsoner som et af de største ikoner i Houston Texans’ historie forlader J.J. Watt holdet. Den tredobbelte årets forsvarsspiler i NFL har bedt om at blive fritstillet, og det har Texans indvilliget i.

Mens Houston Texans’ vigtigste spiller, quarterback Deshaun Watson, fortsat lægger pres på Texans i håb om at blive tradet væk, så må holdet i den kommende sæson med sikkerhed undvære en anden af deres mangeårige stjerner.

J.J. Watt har de sidste 10 år været en af ligaens største profiler. Tre gange har han vundet årets forsvarsspiller i ligaen, og få spillere har haft større betydning for Houston Texans-organisationen i dets histories.

Nu skilles de to parter, efter J.J. Watt har anmodet Texans’ ledelse om at blive fritstillet, hvilket ledelsen har accepteret. I en video på sin twitter-konto annoncerer Watt nyheden, mens han takker Houston og staten Texas for at have været et godt hjem i mange år.

J.J. Watt havde et år tilbage af sin kontrakt med Texans, og han stod i 2021 til at tjene 17,5 millioner dollars. De penge sparer Texans nu ved at fritstille ham, mens Watt kan jagte lykken andetsteds.

I 10 sæsoner hos Texans har J.J. Watt fem gange været i Pro Bowl, fem gange blevet valgt som All Pro og tre gange vundet årets forsvarsspiller i ligaen. I alt har han lavet 101 sacks på 128 kampe, og hans præstationer i Texans-trøjen gør ham til en af dette årtusindes bedste forsvarsspillere.

Watt har dog også haft stor betydning uden for banen, hvor hans store velgørenhedsarbejde gang på gang har trukket positive overskrifter. I 2017 vandt han også Walter Payton Man of The Year, en meget anerkendt pris, der hvert år gives til en NFL-spiller, der udmærker sig udenfor banen. Dette gjorde han for det enorme arbejde for at hjælpe Houston oven på efter Orkanen Harvey havde raseret byen. I alt indsamlede han over 40 millioner dollars.