Hver uge i NFL-sæsonen giver vi på Gul klud et overblik over Hjalte Forholdts spilletid og udsigter i New England Patriots. Her kigger vi på uge 3, som bød en sejr over Raiders.

Hjalte Froholdt har været fast mand som special teams-spiller for New England Patriots i denne sæson, men søndagens kamp mod Las Vegas Raiders bød på en skuffelse.

Her spillede han nemlig igen blot på special teams, til trods for at center David Andrews sad ude med en fingerskade.

Der var spekuleret i, om det kunne blive danskerens chance, men sådan blev det ikke. I stedet blev guard Joe Thuney rykket ind på center-pladsen, mens rookie Michael Onwenu overtog den ene guardplads. Onwenu har – ligesom også reservetackle Justin Herron – været i aktion i løbet af de første uger, og derfor kom det ikke som en helt stor overraskelse.

Om ikke andet er det en stor skuffelse for den danske andenårsspiller, der altså ser ud til at være langt fra spilletid i New England.

Til gengæld kan han glæde sig med, at han fik ros fra cheftræner Bill Belichick i ugens løb.

– Han er meget længere fremme end der, hvor han var sidste år på en række punkter. Stadig en ung spiller, der har meget plads til at forbedre sig, og han arbejder meget hårdt på det. Så han har taget et skridt mod at være tæt på at spille og forhåbentlig vil han være i stand til at konkurrere om spilletid her, når han fortsætter med at forbedre sig, sagde Bill Belichick blandt andet ifølge CBS Boston.

Hjalte Froholdt spillede syv snaps som special teams-spiller mod Raiders.

Hvordan er udsigterne?
Den forgangne uge var ikke god for Hjalte Froholdts udsigter til spilletid.

Efter uge 1 og uge 2 forventede vi, at han stod forrest i køen, hvis en af de inderste offensive linjemænd – altså Shaq Mason, Joe Thuney eller David Andrews – blev skadet. Men sådan forholder det sig ikke.

Rookie-guard Michael Onwenu fik som sagt spilletid i stedet for David Andrews, og det kan være en indikation om, at Patriots mener, at han er mere klar til NFL end Hjalte Froholdt. Desuden imponerede Patriots’ offensive linje i kampen, hvor Raiders slet ikke kunne stoppe New Englands løbeangreb, og ifølge analysesitet ProFootballFocus var Michael Onwenu bedste mand på den offensive linje. Ja, faktisk var han bedste angrebsspiller i kampen, og han tillod blot ét pressure.

I de kommende uger er David Andrews også ude, og hvis Patriots får endnu en skade, er det altså ikke utænkeligt, at Hjalte Froholdt kastes i aktion.

Men indtil nu må han tage til takke med en plads på special teams.