Danske Hjalte Froholdt får alligevel chancen for at spille sig på Texans’ hold i 2021.

Natten til d. 2. september (dansk tid) krydsede vi skæringsdatoen for, at NFL-klubberne kunne sætte op til 16 spillere på deres practice squad. Og set med danske briller var det mest iøjnefaldende og glædesfyldte, at Hjalte Froholdt blev indlemmet i Houston Texans’ ditto.

Dagen forinden var Hjalte Froholdt ellers blevet fritstillet af netop Houston Texans, der skulle skære spillertruppen ned fra 80 til 53 mand.

Læs mere: Hjalte Froholdt klarede ikke cuttet i første omgang

Som en del af Houston Texans’ 16-mand store practice squad er Hjalte Froholdt ikke en del af den spilberettiget kamptrup. I stedet kan Froholdt deltage i Texans’ træningssessioner, hvor han kan fortsætte med at lære og udvikle sig spillermæssigt. Kort fortalt er practice squad en måde for holdene at udvikle knap så erfarne spillere og bruge dem i forberedelsen af konkrete kampsituationer.

Ydermere kan Texans forfremme Froholdt til deres kamptrup i tilfælde af skader eller andre fritstillinger. Desuden kan Texans formelt set forfremme to spillere til hver kamp fra deres practice squad, så truppen på kampdag i alt kommer op på 55 spillere. Efterfølgende kan de forfremmede spillere sættes tilbage på practice squad.

NFL besluttede i fjor – og i lyset af den manglende pre-season – at udvide antallet af tilladte spillere på klubbernes practice squad fra 12 til 16m der også tillader seks spillere, der tidligere har spillet i NFL. Udvidelsen er blevet videreført i den kommende sæson.

Hjalte Froholdt blev valgt af New England Patriots i fjerde runde af 2019-draften som den anden danske spiller (Morten Andersen i 1982, red.) nogensinde. Froholdt fik imidlertid spoleret sin tid i New England af skader, hvortil han blev fritstillet i november 2020. Texans lagde efterfølgende hurtigt billet ind på danskeren.

I år har Froholdt medvirket i Texans’ tre pre-season kampe, hvor han har leveret relativt solide blokeringer i løbespillet og ikke tilladt meget pres på quarterbacken. Præstationerne har utvivlsomt bidraget til, at Froholdt nu bliver en del af Texans’ practice squad.