NFL-holdene har skåret deres hold ned til de endelige 53-mands trupper, og desværre er danske Hjalte Froholdt ikke blandt Texans’ udvalgte.

Hele foråret og sommeren har Froholdt kæmpet for sin chance hos Houston Texans, og han har været ganske solid i klubbens tre pre-season kampe. Så sent som i weekenden mod Buccaneers spillede han halvanden quarter mod Super Bowl mestrene fra Tampa Bay Buccaneers, men det var altså ikke nok for danskeren.

Texans’ 2021-trup begyndte på 90 spillere i juli, og blev først skåret ned til 85 og derfra til 80. Tirsdag aften skulle alle NFL-hold så skære trupperne ned til 53 mand, og her kom Hjalte Froholdt ikke igennem nåleøjet.

25-årige Froholdt er dog langt fra ude af NFL, da trupperne stadig kan justeres inden sæsonen, og naturligvis også i løbet af sæsonen, men han er altså ikke en del af den første udgave af 2021-truppen. Det er dog ganske sandsynligt at han hurtigt får en plads på en practice squad hos Texans eller en anden NFL-klub.

Forholdt har spillet med i alle Texans tre pre-season kampe og bortset fra en enkelt penalty i den første kamp, har der ikke været det store at udsætte på hans præstation. Han har været solid i run blocking og ikke tilladt meget pres på quarterbacken i kaste-situationer, samt vist sin atletiske formåen, når han har blokeret nede af banen på screens eller sweeps.

Samtidig skal det dog siges, at han heller ikke har imponeret udover det, man kan forvente af spiller på yderste mandat, men hans nærmest fejlfrie indsats henover pre-season var altså ikke nok til, at Texans beholdt ham i truppen.

Froholdt blev draftet i 4. runde af New England Patriots i 2019, men sad ude hele sæsonen med en skade. Han kom tilbage sidste år, men blev cuttet af klubben midt i sæsonen.

Texans var dog hurtige og lagde billet ind på danskeren via den såkaldte waiver wire. Uheldene fortsatte dog med at ramme ham, da han fik Corona og ikke så banen i sin første halve sæson for Texans. Inden 2021 har Texans skiftet ud både på ledelsesgang og i trænerstaben, og de fandt altså den 140 kg tunge dansker for let.

Nu er han foreløbig cuttet fra Texans, men andre hold kan lægge billet ind på ham de næste 24 timer. Derefter er han fri til at skrive under med andre klubber eller Texans, hvor det måske nok er sandsynligt, at han får en plads på klubbens 16-mand store practice squad.