Danske Hjalte Froholdt står i næste uge overfor for din hidtil største udfordring. Der skal han vise sig frem for alle 32 NFL-klubber.

NFLs store testuge – også kendt som The Scouting Combine – løber i år af stablen fra 26. februar til 4. marts, og der er dansk deltagelse.

Hjalte Forholdt, der har gennemført sin collegeuddannelse og spillet football for Arkansas Razorbacks, er klar til at tage næste skridt på vej mod en NFL-karriere.

Han er den første dansker, der er inviteret til combinen, og lige nu træner han på livet løs i Californien for at gøre sig klar til såvel træning som interviews med de interesserede NFL-hold.

Gul Klud fik en snak med den 22-årige dansker.

Hvordan går det lige nu?

Det går faktisk rigtig godt! For første gang i min karriere er resultatet baseret kun på din egen personlige tilgang til din træning. Hvis resultaterne halter, kan du ikke bebrejde andre end dig selv. Nu er vi en uge fra combine og jeg føler, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, så jeg har det godt og føler mig klar!

Hvilke ting fokuserer du på?

Lige nu handler det om ikke at overtræne. Vi har en mock-combine (gennemførsel af diverse combine-øvelser, red.) i denne uge, og så er det ellers bare med at slappe af. Lave yoga og bevægelsesøvelser hver dag for at forholde sig mobil, men udover det er det primært afslapning.

Træner du specifikt på øvelser, som du ved kommer til combinen?

Jeg træner jo alle de generelle combine-øvelser: højdespring, længdespring, short shuttle, 3 cone, og 40 yard sammen med diverse øvelser for offensive linjemænd. Se oversigten med øvelser her.

Hvordan har du forberedt dig på interviews mm.?

Jeg har haft møder med min positionscoach Sam Baker, som selv blev draftet i 1. runde i 2008 og spillede syv år for Falcons. Han har hjulpet mig med forberedelse til interviewdelen.

Hvad ser du mest frem til?

Til at være færdig med at træne som en atletikudøver, og komme tilbage til noget football-specifikt styrketræning. Forhåbentligt behøver jeg aldrig at løbe en 40-yard dash igen efter combinen, slutter Hjalte og lyser op i et stort smil.

Hjalte Froholdt ankommer allerede tirsdag til Indianapolis, hvor han skal gennemgå lægetjek og igennem interviews med alle interesserede NFL-klubber. Fredag skal han i aktion på banen for første gang, hvor han skal vise sig frem i diverse øvelser.

Læs meget mere om Scouting Combinen her.
Scouting Combine 1.0 / Scouting Combine 2.0 / Scouting Combine – Øvelser