Hjalte Froholdt ankom i tirsdags til NFL’s store testweekend, The Scouting Combine, og torsdag aften var danskeren i aktion i sin første fysiske øvelse. Her blev det til stærke 31 gentagelser i bænkpres.

Hjalte Froholdt befinder sig lige nu i Indianapolis til, hvad NFL-folk ynder at kalde verdens største jobinterview. Over 350 håbefulde talenter skal i en lille uge måles, vejes og testes på kryds og tværs, og en af dem er danske Hjalte Froholdt.

Den 22-årige dansker ankom tirsdag til Indianapolis, og de første par dage er gået med indledende møder, interviews, lægetjek og indvejning. Fredag er dagen, hvor Froholdt skal i gang med øvelserne på banen, som vi alle kender fra TV’et, men allerede torsdag aften dansk tid var danskeren i aktion i sin første øvelse.

Det drejede sig om bænkpres, hvor spilleren skal bænkpresse 225 pund (102kg) så mange gange som muligt. Her nåede danskeren op på flotte 31 gentagelser, hvilket var femtebedst blandt de 57 offensive linjefolk, der er til årets combine. Drafteksperten Tony Pauline, som er på stedet, skriver på Twitter, at danskeren så stærk ud.

Den første øvelse torsdag kommer ovenpå en onsdag, hvor danskeren blev målt til at have ret korte arme i forhold til normalen for offensive linjefolk. Det er ikke som sådan vigtigt, men NFL-holdene kigger efter sådanne ting og krydstjekker det med, hvad de kan se på film, når spilleren er i aktion. Resten af danskerens mål var ganske gode.

Fredag skal Froholdt igennem øvelserne på banen, og her skal han blandt andet løbe sin 40 yards spurt, løbe sine pendulløb og lave de vertikale og horisontale hop. I kan læse mere om øvelserne her

Danskerens mål var:
Højde: 194,63cm
Vægt: 138,8kg
Håndstørrelse: 24,76cm
Armlængde: 79,38cm
Vingefang: 194,31cm