Las Vegas Raiders havde planer om at fritstille Rodney Hudson, men i 11. time tilbød Arizona Cardinals at trade sig til den dygtige center

Den tredobbelte Pro Bowl-center Rodney Hudson bliver alligevel ikke fritstillet, som det tidligere blev meldt ud. I stedet har Raiders tradet Hudson og et syvenderundevalg til Arizona Cardinals for et tredjerundevalg.

Fra Raiders’ perspektiv er der tale om en gratis gevinst. Klubben havde ganske korrekt planer om at fritstille Hudson, men fornemmede inden da, at andre hold var villige til at trade sig til den offensive linjemand. Den fornemmelse har nu givet klubben et ekstra tredjerundevalg i den kommende draft.

Cardinals sikrer med handlen, at de får Hudson på holdet uden at skulle ud i en budkrig i free agency. Holdet overtager Hudsons kontrakt, og man har derfor papir på ham til og med 2022-sæsonen.

Spillerens løn fylder 9,9 millioner dollars på Cardinals’ lønbudget i 2021 og 10,85 millioner dollars i 2022. Hudson står p.t. til at blive den fjerdebedst betalte center i 2021-sæsonen og den femtebedst betalte i 2022-sæsonen.

Han kommer til at stabilisere center-positionen for Cardinals, hvis center i 2020-sæsonen, Mason Cole, tillod to sacks og 23 pressures på 563 blokeringssnaps i kastespillet.

Til sammenligning har Rodney Hudson blot tilladt to sacks på sine seneste 3.143 blokeringssnaps i kastespillet. 2020-sæsonen var dertil første gang siden 2014, at han tillod et tocifret antal pressures i en sæson (Hudson tillod 14 sidste år).

Hudson bliver endnu en tilføjelse til et aggressivt Cardinals-hold, der også har hentet bl.a. J.J. Watt og A.J. Green denne offseason.

Læs også: JJ Watt lover arbejdsraseri og succes til Cardinals’ fans