Gennem hele Free Agency vil vi løbende vurdere de indgåede aftaler, og give dem karakterer fra -3 til 12.

OPDATERING: Senest opdateret søndag 21. marts klokken 09.00 – der kommer ikke flere opdateringer. Tak, fordi I læste med.

Er I klar til det kaos, der kaldes free agency?

Det begynder officielt onsdag den 17. marts, men allerede fra mandag den 15. marts må holdene forhandle med spillere, og de forestående klubskifter kommer allerede frem her. Gul Kluds skribenter vil i denne artikel forsøge at give en karakter til de nævneværdige handler, så hurtigt tiden tillader det.

De 10 nyeste karaktergivninger findes øverst. Derunder er spillerne sorteret efter karakterer. Tryk ‘ctrl+f’ eller ‘cmd+f’ på Mac for at søge efter en specifik spiller eller et specifikt hold. Nogle spillere mangler i karaktergennemgangen, da deres kontraktdetaljer ikke er blevet afsløret, og nogle kontraktforlængelser er med.

Husk, at du kan komme med dine egne kommentarer i kommentarsporet nederst i artiklen eller skriv til os på twitter @victorrisager.

De 10 nyeste

Keanu Neal, S, Dallas Cowboys
Karakter: 10

Et år til fem millioner. Ja, det er ikke dumt. Keanu Neal bliver også genforenet med Dan Quinn, som han jo kender fra Falcons. Han bør være en starter på Cowboys’ forsvar, hvor der var brug for hjælp i bagkæden – såfremt han kan holde sig skadesfri.

Kyle Fuller, CB, Denver Broncos
Karakter: 12

Jeg elsker det her. Kyle Fuller har før vist sig som en af NFL’s bedste cornerbacks, og det har han gjort med Vic Fangio som træner. Han bør gå direkte ind og forstærke det her forsvar, som efterhånden ser meget fornuftigt ud. Nu skal de bare have styr på angrebet.

Kenny Golladay, WR, New York Giants
Karakter: 10

Daniel Jones har haft brug for receivervåben, og nu henter Giants den bedste af slagsen i årets free Agency. Det giver super god mening, selvom det koster dem knaster. Det eneste, der kan bekymre lidt, er Kenny Golladays skadeskvaler i 2020. Han bør dog være frisk til 2021, hvor han kan blive en stjerne i New York.

Keelan Cole, WR, New York Jets
Karakter: 7

Keelan Coles karriere har budt på op- og nedture, men han har til tider vist sig som en habil receiver. Det har de brug for i New York, selvom de forleden signede Corey Davis. På en etårig aftale kan jeg godt lide, at Jets tager en chance på Cole, som har alsidigheden til at være slotreceiver og på ydersiden. Det kan blive en succes.

Mike Remmers, OT, Kansas City Chiefs
Karakter: 02

Uh. Chiefs har gjort meget godt for at fixe deres offensive linje, men at betale Mike Remmers op til 5,5 millioner dollar virker… halvdyrt. Han blev jordet i Super Bowl og har generelt ikke været en god offensive tackle de seneste år. Jeg håber, at han blot skal være backup, selvom prisen indikerer en startertjans.

Riley Reiff, OT, Cincinnati Bengals
Karakter: 7

Det her er i den grad tiltrængt i Cincinnati. De får ikke mere end syv, for det er trods alt stadig blot Riley Reiff, men selv han er en markant forstærkning i forhold til, hvad de har haft på den offensive linje. Der bør stadig være mere offensiv linje-hjælp på vej, men det er en start.

Desmond King, CB, Houston Texans
Karakter: 10

En af de eneste signings af Texans, der får ros denne offseason. Jeg er vild med Desmond King, som er en alsidig defensive back, og han bør i den grad være en hjælp i Texans’ hullede secondary.

Philip Lindsay, RB, Houston Texans
Karakter: 02

Jeg hader det ikke, men hvor mange runningbacks skal de bruge? De har også Mark Ingram og David Johnson? Det er bare underligt, at de skal have så mange runningbacks, og de mere end tre millioner dollar kunne nok være brugt lidt mere fornuftigt.

Anthony Harris, S, Philadelphia Eagles:
Karakter: 12

What? Kun fem millioner dollar for Anthony Harris på en etårig aftale? Det forstår jeg ikke. Harris var godt nok ikke lige så god i 2020, som han var i 2019, men han har altså bevist, at han er en meget, meget dygtig safety. Nu har Eagles en række gode safetyer, som de kan rykke rundt på i secondaryen.

Troy Hill, CB, Cleveland Browns
Karakter: 10

Cleveland har virkelig i gang med at løse deres store problemer i secondaryen. Forleden lavede de en af de bedste handler i årets free agency ved at lande safety John Johnson, og nu henter de også den dygtige cornerback Troy Hill til en årsløn på kun seks millioner dollar. Det ser rigtig fornuftigt ud i Cleveland.

Arkivet

De fremragende handler: 12

Rodney Hudson, C, fra Las Vegas Raiders til Arizona Cardinals
Raiders’ karakter: 02
Cardinals’ karakter: 12

Det sendte chokbølger gennem NFL, da Raiders tirsdag ville fritstille Rodney Hudson, der er en af NFL’s bedste centere og har været det i en årrække. Det endte da heller ikke sådan, for de fik stablet en byttehandel på benene med Cardinals, som begge nyder godt af.

Raiders får et tredjerundevalg for en spiller, de var klar til at fritstille efter spillerens eget ønske, men deres karakter kan ikke være højere end 02, da de trods alt svækkes markant. Cardinals får samtidig en yderst tiltrængt center, der er virkelig dygtig. De ville nok helst have hentet ham uden at skulle betale det tredjerundevalg, men det lever de nok med.

Alex Mack, C, San Francisco 49ers
Karakter: 1
2
Han er ikke, hvad han har været, 35-årige Alex Mack, men det her virker som det helt perfekte match. Alex Mack og Kyle 49ers-træner Shanahan har før haft succes sammen, og der er ingen tvivl om, at centeren passer perfekt ind i San Franciscos angreb. Han er også en klar forstærkning i forhold til de centere, 49ers måtte stille med sidste år – Daniel Brunskill og Ben Garland måtte til tider spille der – og koster blot 5,5 millioner dollar.

Jayon Brown, LB, Tennessee Titans
Karakter: 12

Vi giver 12-taller ud til højre og venstre lige nu. Men den her handel kan jeg altså rigtig godt lide. Det undrer mig en hel del, hvis Jayon Brown ikke havde bedre tilbud end de 5,5 millioner dollar, Titans tilbød på en etårig forlængelse. Han er en dygtig og undervurderet linebacker, der passer godt ind i det moderne NFL. Mon ikke han får en større kontrakt næste år, såfremt han ikke rammes af endnu en skade.

Marvin Jones, WR, Jacksonville Jaguars
Karakter: 12

Det her er en virkelig god handel. Jaguars havde pengene til at gå efter en dyrere receiver, men de får Marvin Jones på en billig toårig aftale. Han er ingen stjerne, men hvis han holder sig skadesfri, vil han være en gevinst til receiverkorpset, der også tæller DJ Chark og Laviska Shenault, og han vil formentlig gribe for noget nær 900 yards og 7 touchdowns. Det er pengene værd.

Corey Linsley, C, Los Angeles Chargers
Karakter: 12

Det er vigtigt at beskytte sin quarterback ordentligt. Det er tilsyneladende gået op for Chargers, der henter All-Pro-center Corey Linsley på en femårig kontrakt, der gør ham til NFL’s bedst betalte på positionen. Selvom det er dyrt, er det en yderst tiltrængt forstærkning, og det vil efter alt at dømme gøre livet lidt lettere for quarterback Justin Herbert.

John Johnson, S, Cleveland Browns
Karakter: 12

Et af Clevelands største problemer i sidste sæson var secondaryen, og at fixe den har nok stået højt på listen over ærinder i offseason. De har netop taget et stort skridt mod netop det ved at hente John Johnson, som har udviklet sig til at være en af NFL’s bedste og mest komplette safetyer. Prisen på 33,75 millioner over tre år er også meget fin.

Shaquill Barrett, EDGE, Tampa Bay Buccaneers
Karakter: 12

Four more years! Shaquill Barrett bliver hos Tampa Bay, hvor han har værethelt forrygende over de seneste to sæsoner. Det er en win-win for både spiller og hold, og for Buccaneers bliver det også blot en årsløn på 18 millioner dollar. Det er en del penge, men så galt er det ikke. Jeg er vild med det.

De rigtig gode handler: 10

Will Fuller, WR, Miami Dolphins
Karakter: 10

Det helt store spørgsmål med Will Fuller er, om han kan holde sig skadesfri. Kun i én af fem sæsoner har han spillet mere end 11 kampe i NFL. Det er et rødt flag. Men når han er på banen, kan han altså noget, og det er ikke mindst at løbe hurtigt. Dolphins snupper ham på en etårig aftale til 10 millioner dollar, hvor de kan se ham an. Jeg synes, det virker som et scoop.

Kyle Van Noy, LB, New England Patriots
Karakter: 10

Nej, hvor er det bare en stor overraskelse. Not. Kyle Van Noy vender selvfølgelig hjem til New England efter et år i Miami. De har før vist, at de er et perfekt match, og det giver god mening på så mange punkter. En årsløn på lidt over seks millioner dollar er heller ikke værst.

Gabe Jackson, OG, fra Las Vegas Raiders til Seattle Seahawks (trade)
Raiders’ karakter: 4
Seahawks’ karakter: 10

Raiders havde tænkt sig at fritstille Gabe Jackson, så på det punkt er det jo næsten en sejr, at de får et femterundevalg for ham. Alligevel stiller jeg mig tvivlende over for deres strategi om at skille sig af med stort set alle deres offensive linjefolk. Seahawks fortjener til gengæld ros for at lande en habil guard. Det bør først og fremmest gøre deres største stjerne, Russell Wilson, lidt gladere, og Gabe Jackson er en driftsikker og stabil guard, der er en klar opgradering og en klar starter i Seattle.

Curtis Samuel, WR, Washington Football Team
Karakter: 10

Det er nogle ret sjove spillere, de har samlet på angrebet i Washington. De råder allerede over Antonio Gibson og Terry McLaurin, og nu kommer Curtis Samuel så, efter at han havde sin hidtil bedste sæson i 2020. Jeg kan love dig for, at jeg skal se nogle Football Team-kampe i 2021.
Der er en vis risiko ved at hente Curtis Samuel – og til en kontrakt til 35 millioner over tre år – men offensiv koordinator Scott Turner bør kunne forløse den hurtige receiver.

Kyle Long, OG, Kansas City Chiefs
Karakter: 10

Chiefs hentede Joe Thuney hurtigt, og nu gafler de også Kyle Long, der ellers har været ude af NFL. Det er en meget fornuftig handel på overfladen til en pris på fem millioner for et år. Hvis hans niveau minder om hans tidligere, bør han være en starter.

John Brown, WR, Las Vegas Raiders
Karakter: 10

Det giver super god mening for Raiders at hente John Brown ind som afløser for Nelson Agholor. I 2020 var Nelson Agholor bedre, men John Brown døjede godt nok også med skader. Tidligere har Brown vist et noget højere og mere stabilt niveau end Agholor, og nu får Raiders altså Brown til kun fire millioner, mens Patriots betaler i dyre domme for Agholor. Raiders står ikke umiddelbart svagere nu.

William Jackson, CB, Washington Football Team
Karakter: 10

Med den her handel sikrer Washington sig den nok bedste cornerback i årets free agency. 28-årige William Jackson har været en dygtig cornerback på et ringe forsvar i Cincinnati i de seneste år, og nu skal han spille for Ron Rivera og Jack Del Rio, der råder over et noget bedre forsvar hos Washington. Hvis han bruges rigtigt, vil William Jackson klart være god nok til at være Football Teams bedste cornerback. Og til 14 millioner om året er det fornuftig forretning.

Trent Williams, OT, San Francisco 49ers
Karakter: 10

Det er den bedste handel, 49ers kunne lave i free agency: At forlænge med Trent Williams. Den snart 33-årige offensive tackle var en af de bedste på pladsen i NFL sidste år, og selvom det er dyrt, giver det fin mening fra alles synspunkt. Man kan tvivle på, om Williams når at spille i 49ers i alle seks år, som kontrakten løber, men i de kommende år har 49ers altså en af ligaens bedste tackle-duoer.

Denico Autry, DT, Tennessee Titans
Karakter: 10

Den her handel giver rigtig god mening for Titans. Denico Autry har været en fin spiller for divisionsrivalerne Indianapolis Colts over de seneste år, og han ligner umiddelbart en klar forstærkning i forhold til DaQuan Jones, mens han samtidig hjælper på Titans’ store pass rush-problemer. Titans skal ikke engang betale 31-årige Autry mere, end de har betalt Jones over de seneste sæsoner – godt syv millioner dollar om året.

Ryan Fitzpatrick, QB, Washington Football Team
Karakter: 10

Yay! Mere Fitzmagic i NFL! Football Team var – og er vel stadig – på udkig efter fremtidens quarterback, men indtil da vil Ryan Fitzpatrick være en habil starter. Hvis unge Taylor Heinicke, eller en rookie, i stedet skulle vise sig klar til at tage startertjansen, er Fitzpatrick en god mentor. For op til 12 millioner dollar ville jeg gerne have ham på mit hold, hvis de var i quarterback-limbo.

Corey Davis, WR, New York Jets
Karakter: 10

En fornuftig handel af Jets. De havde desperat brug for receivere til Sam Darnold – eller hvem end der nu skal være deres quarterback – og Corey Davis havde sin hidtil bedste sæson i 2020. Han giver Jets et nyt våben, som de har manglet.

Carl Lawson, EDGE, New York Jets
Karakter: 10

Jeg er ret vild med den her handel fra New York Jets. Carl Lawson havde godt nok kun 3,5 sacks i 2020, men han lægger konstant pres på modstandernes quarterback. Han er samtidig en alsidig pass rusher, og til 45 millioner over tre år er det en fornuftig handel af Jets.

Jason Verrett, CB, San Francisco 49ers
Karakter: 10

Det her er fedt. Jason Verrett har gennemgået et sandt skadeshelvede i de seneste år, men fik kontinuerligt spilletid for 49ers i 2020 og gjorde det helt fint. En kontraktforlængelse giver god mening for begge parter, da 49ers har en tynd secondary, mens cornerbacken får yderligere mulighed for at komme tilbage på sporet.

Cam Sutton, CB, Pittsburgh Steelers
Karakter: 10

To år for ni millioner dollar. Det er en rigtig fin kontraktforlængelse med en dygtig slot-cornerback, som spiller en vigtig rolle på Steelers’ forsvar.

Joe Thuney, OG, Kansas City Chiefs
Karakter: 10

Så for Søren! Kansas City Chiefs største problem var den offensive linje i den forgangne sæson, hvilket man så tydeligt i Super Bowl. Nu tager de et stort skridt mod at løse det ved at hente Joe Thuney, der er den bedste guard i free agency i år. Han tager sig også godt betalt med en kontrakt til 16 millioner om året. Det er en smule for dyrt, men det er en dygtig guard, der nok skal hjælpe Chiefs og Patrick Mahomes en hel del.

Jonnu Smith, TE, New England Patriots
Karakter: 10

Jeg var overrasket over, at Jonnu Smith aldrig har grebet for mere end 500 yards i en sæson i NFL, men jeg er ret vild med den her handel. 25-årige Smith er en dygtig tight end, som giver Patriots et meget tiltrængt våben i kastespillet, og som også kan blive endnu bedre. Så gør det ikke så meget, at han bliver den tredjedyreste tight end i NFL med en årsløn på 12,5 millioner dollar.

Kevin Zeitler, OG, Baltimore Ravens
Karakter: 10

Den her handel giver virkelig god mening for alle parter. Baltimore havde brug for en guard, efter at Marshal Yanda gik på pension sidste år, og da erstatningerne ikke imponerede i 2020, skulle de nok finde nye guards i free agency eller draften. At hente Kevin Zeitler på en treårig aftale til en årsløn på 7,5 millioner dollar virker som rigtig fornuftig business. Han er blevet 31 år, men er stadig en bundsolid herre.

Isaiah Wilson, OT, fra Tennessee Titans til Miami Dolphins (trade)
Titans’ karakter: 00
Dolphins’ karakter: 10

Den her er jo svær at bedømme. Titans dumper med et brag, fordi de først og fremmest må give så hurtigt op på deres førsterundevalg, Isaiah Wilson, fra 2020 ved at sende ham stort set gratis væk. Dolphins får omvendt en god karakter, men det er ikke, fordi jeg forventer meget af Wilson. De tager bare en chance på en spiller, der trods alt viste nok i college til at blive valgt i første runde, og de gør det stort set gratis.

Trent Brown, OT, fra Las Vegas Raiders til New England Patriots (trade)
Raiders’ karakter: 4
Patriots’ karakter: 10
Trent Brown fik en enorm kontrakt hos Raiders for to år siden, efter at han spillede en god sæson i New England, men han har ikke levet op til forventningerne. Nu sender Raiders ham så tilbage til Patriots for at spare penge inden free agency, og det giver god mening af Jon Gruden og co.. Samtidig er det også fint for Patriots at få Trent Brown tilbage i folden, efter at han er gået ned i løn, og han bør kunne hjælpe dem, hvis han holder sig skadesfri.

De fine handler: 7

Mitchell Trubisky, QB, Buffalo Bills
Karakter: 7

Der var ingen tvivl om, at Trubisky ikke ville lande en stor kontrakt eller et starterjob. Nu lander han så på en kontrakt til kun 2,5 millioner dollar for et år i Buffalo, hvor han skal arbejde sammen med offensive coordinator Brian Daboll og være reserve for Josh Allen. For Buffalo giver det fin mening at hente en billig backup, og Trubisky får et år til at lære under en dygtig træner. Det kunne godt ligne en win-win situation.

Gerald Everett, TE, Seattle Seahawks
Karakter: 7

Seahawks hentede Rams’ pass game coordinator, Shane Waldron, ind som ny offensiv koordinator, og nu henter de endnu mand fra Rams: Gerald Everett. Den 26-årige tight end lukker et hul i Seattle og får muligheden for at være starter. Det ligner et godt match med Waldron og Everett, der havde sin bedste sæson i 2020. Man kan stille spørgsmål ved, om Seahawks hellere burde investere lidt mønt i forsvaret end i en tight end

Haason Reddick, EDGE, Carolina Panthers
Karakter: 7

Haason Reddick fik et gennembrud i 2020 med 13 sacks for Arizona Cardinals, og han blomstrede, da han endelig blev brugt som pass rusher på fuld tid. Carolina håber, at det ikke var en enlig svale og giver ham en etårig aftale, så han kan bevise sig igen, inden de eventuelt udstyrer ham med stor kontrakt. Det er fornuftig forretning.

Akhello Witherspoon, CB, Seattle Seahawks
Karakter: 7

Seahawks mistede Shaquill Griffin, der sikrede sig en bunke penge ved at rykke til Jacksonville, og i stedet har Seattle hentet Akhello Witherspoon, der har spillet for 49ers. Witherspoon får en etårig aftale til fire millioner, og det er slet ikke værst. Han bør passe fint ind hos Seahawks, når man kigger på hans statur, men spørgsmålet er, om han kan blive mere stabil i sine præstationer.

Emmanuel Sanders, WR, Buffalo Bills
Karakter: 7

Efter at de sagde farvel til John Brown i sidste uge havde Bills brug for en ny receiver, og det får de i Emmanuel Sanders. Den 34-årige receiver viste med sine præstationer i sidste sæson, at han stadig kan noget. Man kan så spørge, hvor meget han har tilbage i tanken, og om seks millioner er i den dyre ende, når Bills ikke har meget cap space at gøre godt med og har nogle vigtigere mangler. I sidste ende skal han dog nok levere nogle fine præstationer sammen med Josh Allen.

Leonard Williams, DT, New York Giants
Karakter: 7
Sidste år kritiserede jeg Giants for at bruge et franchise tag på Leonard Williams. Yikes, en fejl af mig. Han var en stjerne i 2020 med 11,5 sacks, og Giants er nu forståeligt nok blevet enig med den 26-årige defensive tackle om en ny treårig kontrakt til op til 63 millioner dollar. Det er mange penge, men i 2020 lignede han ganske enkelt også en af NFL’s allerbedste på positionen, og defensiv koordinator Patrick Graham fik det maksimale ud af Williams i den blå del af New York. Man kan stadig frygte, at Williams falder i niveau, men det er en fin chance, Giants tager her.

Chidobe Awuzie, CB, Cincinnati Bengals
Karakter: 7

William Jackson ser ud til at forlade Bengals i free agency, men Cincinnati har allerede hentet afløseren i Chidobe Awuzie. Han kommer til efter fire sæsoner hos Dallas Cowboys, hvor han døjede med skader i den seneste sæson. I 2019 imponerede han dog, og hvis han kan genfinde det niveau, kan han blive en gevinst for Bengals – måske endda et lille scoop, når man tænker på, at han maksimalt koster 22,5 millioner over tre år.

Hunter Henry, TE, New England Patriots
Karakter: 7
Okay! New England Patriots vil virkelig gerne have mange våben til Cam Newton – eller hvem end der skal spille quarterback. Det giver egentlig fin mening at hente Henry, som jo også er en dygtig tight end, men er det ikke lidt meget at betale 25 millioner dollar om året for Henry og Jonnu Smith, som man hentede på free agencys første dag? Samtidig har Patriots sidste år hentet et par tight ends i draften. Når karakteren her “kun” er 7, handler det derfor en del om, hvor meget New England investerer på positionen. Men sportsligt bliver det spændende at se ham og Jonnu Smith sammen.

Mike Hilton, CB, Cincinnati Bengals
Karakter: 7

Cincinnati Bengals har gjort lidt for at fixe deres forsvarsproblemer ved at hente pass rusher Trey Hendrickson og cornerback Chidobe Awuzie, og nu også slotcornerback Mike Hilton. I nogle år har Hilton været en fin cornerback hos Steelers, og han har især nogle styrker som pass rusher og imod løbet. Han er en direkte erstatning for Mackensie Alexander

Jameis Winston, QB, New Orleans Saints
Karakter: 7

Jeg er måske mere vild med den her signing end andre, men det giver god mening for Saints at give Jameis Winston chancen. De har nok ikke mulighed for at hente en ung quarterback i draften, og var det virkelig bedre QB’er i free agency? Det mener jeg ikke. Når han kun får 5,5 – og op til 12 – millioner dollar, er det en fornuftig handel for Saints, der ikke har mange penge at gøre godt med.

Kendrick Bourne, WR, New England Patriots
Karakter: 7

De går helt amok i New England. De henter også Kendrick Bourne på en treårig aftale til 22,5 millioner dollar. Han kommer ovenpå sin hidtil bedste sæson, og der bør være gode muligheder for, at den hurtige receiver også leverer godt med yards for Patriots.

Bud Dupree, EDGE, Tennessee Titans
Karakter: 7

Det bliver spændende at se, om Bud Dupree kan leve op til sine seneste to sæsoner, når nu han skifter til Tennessee. I Pittsburgh har han været en profil i 2019 og 2020, men før det var der en del halvskuffende år med ham. Titans har desperat haft brug for hjælp på pladsen, så derfor giver det mening for dem at hente en, men der er lidt tvivl om, hvor god Bud Dupree bliver i et andet – mindre profilrigt – forsvar.

Yannick Ngakoue, EDGE, Las Vegas Raiders
Karakter: 7

Raiders har haft store problemer på EDGE i flere år, siden de afskibede Khalil Mack, og her skal Yannick Ngakoue forsøge at hjælpe. Den 25-årige pass rusher havde en turbulent sæson i fjor, men leverede trods alt otte sacks. 13 millioner dollar om året er måske lige dyrt nok for Ngakoue, men han skal nok levere nogle sacks.

Roy Robertson-Harris, DT, Jacksonville Jaguars
Karakter: 7

Efter fine præstationer som en rotationsspiller hos Chicago Bears får Roy Robertson-Harris nu efter alt at dømme chancen som starter hos Jacksonville Jaguars. Det virker som et godt skifte for både Robertson-Harris og Jaguars, der i den grad har brug for hjælp på den defensive linje.

Matt Judon, EDGE, New England Patriots
Karakter: 7
Man må sige, at de får investeret nogle penge, Patriots. De kaster en god håndfuld dollar efter Matt Judon, der har spillet i Baltimore Ravens de seneste sæsoner. Han får en kontrakt til en værdi af 14 millioner dollar om året, og det er mindre, end mange forventede. Judon udfylder samtidig et hul hos Patriots, selvom man godt kan tvivle på, om han nogensinde kommer til at lave mere end 10 sacks per sæson. Alt i alt en udmærket handel.

JJ Watt, DE, Arizona Cardinals
Karakter: 7

På overfladen ser det jo rigtig godt ud. JJ Watt skal spille med Chandler Jones i ørkenen, og det er på papiret en flot duo. Men hvor meget har Watt reelt tilbage i tanken? 2020 var hans klart dårligste sæson statistisk med kun fem sacks, og det retfærddiggør ikke en årsløn på 14 millioner dollar. Cardinals’ håb er, at JJ Watt led på et dårligt Texans-hold, og at han kan vende tilbage til noget nær fordums styrke. Det kan jeg sagtens se ske.

De middelmådige: 4

Jamaal Williams, RB, Detroit Lions
Karakter: 4

Det virker til, at Lions hvert år henter en ny running back. Sidste år hentede de således også D’Andre Swift tidligt i anden runde af draften, men måske har de ikke den helt store tiltro til ham? Jeg tvivler på, at Jamaal Williams er en bedre løsning, men han er en udmærket running back, som kan give dem nogle yards og scoringer i en rotationsrolle med de øvrige running backs.

John Ross, WR, New York Giants
Karakter: 4

Ligesom med Takk McKinley nedenfor kan jeg ikke kritisere den her etårige handel. Det er fint at tage en chance på en stadig ung spiller, der hidtil har floppet i NFL. Jeg tvivler dog også på, at John Ross bliver en succes i New York, men så er pengene heldigvis ikke store.

Takk McKinley, EDGE, Cleveland Browns
Karakter: 4

En etårig aftale til Takk McKinely hos Cleveland Browns, hvor han skal forsøge at få karrieren på ret køl. Det er en fin chance at tage, men bliver han en stor succes? Det ville overraske mig.

Tyrod Taylor, QB, Houston Texans
Karakter: 4

Er det Deshaun Watsons afløser? Det er det nok ikke, men nu henter Texans en udmærket reserve, hvis Watson skulle komme til skade eller blive væk. Det er ikke det dummeste.

Shaquill Griffin, CB, Jacksonville Jaguars
Karakter: 4

Shaquil Griffin var en af de bedste cornerbacks i årets free agency, så det lå i kortene, at han ville blive velbetalt. Næsten 15 millioner dollar om året virker alligevel som ret meget for en cornerback, der har haft et par svingende sæsoner i Seattle. Der er dog ingen tvivl om, at han besidder et stort potentiale, hvis han kan få det hele til at spille, og det skal han altså forsøge på i Jacksonville.

Rayshawn Jenkins, DB, Jacksonville Jaguars
Karakter: 4

Det her er måske en af de mest overraskende handler for NFL-fans hidtil. En fireårig kontrakt, der kan betale Rayshawn Jenkins op til 35 millioner? Det er måske lidt dyrt for safetyen, men i de seneste to sæsoner har han imponeret som starter hos Chargers, hvor han har vist sin alsidighed, og det er en habil safety, Urban Meyer og kompagni får glæde af i Jacksonville.

Samson Ebukam, EDGE, San Francisco 49ers
Karakter: 4
49ers har nydt godt af en god dybde på den defensive linje i de seneste sæsoner, og den bliver nu sikret med Samson Ebukam. Den 25-årige nigerianer har leveret nogle sacks som reserve for Rams i de seneste sæsoner og bør med sine atletiske evner være en farlig pass rusher hos 49ers. Prisen, som er 12 millioner over to år, kan man heller ikke klage over.

Benardrick McKinney, LB, fra Houston Texans til Miami Dolphins (trade)
Shaq Lawson, EDGE, fra Miami Dolphins til Houston Texans (trade)
Texans’ karakter: 7
Dolphins’ karakter: 4

Den her handel kan ikke hidse mig op, og jeg forstår det fra begges synspunkt. Texans slipper bedst fra handlen, da de henter en bedre spiller til en vigtigere position, hvor de havde brug for hjælp, og det er fint, selvom de betaler lidt ekstra. Dolphins får en linebacker, som de også har brug for, men McKinney er en dyr herre og er nok ikke helt god nok til at leve op til prisen.

Carson Wentz, QB, fra Philadephia Eagles til Indianapolis Colts (trade)
Eagles’ karakter: 7
Colts’ karakter: 4

Det er en meget fin handel for begge parter. Carson Wentz var tydeligvis en færdig mand i Philadelphia, og så er det imponerende, at de formår at få et (potentielt) førsterundevalg for den 28-årige quarterback. Colts betaler således et tredjerundevalg i år og et andenrundevalg næste år, der kan blive til et førsterundevalg, hvis Wentz spiller en del eller er en succes. Det er umiddelbart en fin pris, de modtager.

For Colts’ vedkommende giver det også mening at hente Wentz. Det er svært at se dem hente en af de gode quarterbacks i NFL-draften, og i free agency er der heller ikke mange quarterbacks, der er sikre kort. Når det så er sagt, har Wentz været dårlig i de seneste sæsoner, så det kan bestemt vise sig at være en fejlinvestering.

De halvdårlige: 02

Jared Cook, TE, Los Angeles Chargers
Karakter: 02

Chargers mistede Hunter Henry til Patriots, og afløseren bliver Jared Cook. Jeg tvivler dog på, at Cook bliver en fuldgod erstatning. Hans niveau har været nedadgående de seneste år, og han er blevet 34 år. Det virker også pænt dyrt at give ham op til seks millioner dollar for et år.

Leonard Floyd, EDGE, Los Angeles Rams
Karakter: 02
Efter en sløv start på karrieren fik Leonard Floyd et gennembrud med 10,5 sacks for Los Angeles Rams i 2020. Det har han også tjent fyrsteligt på med en fireårig kontrakt til 64 millioner dollar med mange garanterede, og det er noget af en chance, Rams tager her. Jeg er ikke sikker på, at han kan gentage succesen. Hvis han gør, har Rams holdt på en nøglespiller – ellers står Rams med et dyrt problem.

Andy Dalton, QB, Chicago Bears
Karakter: 02

Hvor er det dog kedeligt. Bears var efter sigende “aggressive” i deres jagt på Russell Wilson, men det lykkedes ikke, og i stedet må de nu tage til takke med Andy Dalton. Det er altså bare usexet. Andy Dalton lignede i 2020 ikke en quarterback, der kan føre Bears til slutspillet, og det er ikke engang sikkert, at han er en markant forstærkning i forhold til Nick Foles eller Mitch Trubisky. Står Bears i en bedre quarterback-situation end i 2020? Mit bud er nej. Retfærdigvis skal det dog også siges, at der ikke var mange andre kandidater på markedet.

Dalvin Tomlinson, DT, Minnesota Vikings
Karakter: 02

Huh? Sidste år betalte Vikings i dyre domme for at hente en defensive tackle i form af Michael Pierce. Nu gør de præcis det samme for Dalvin Tomlinson. Prisen er godt nok fin – to år og op til 22 millioner dollar – men kunne de penge ikke være bedre brugt andetsteds? Hvad med en offensiv linjemand? Jeg er ikke helt vild med idéen, Vikings. Beklager, Elming.

Nelson Agholor, WR, New England Patriots
Karakter: 02

Uh, Nelson Agholor var en god receiver sidste år, men var det en enlig svale? Kan han leve op til det igen? Det håber New England Patriots altså, for de har udstyret ham med en toårig aftale til 26 millioner dollar. Det kan sagtens være, at meget af det er i mulige bonusser, men på overfladen ser det ret dyrt ud. Også selvom Patriots havde brug for en receiver.

Davon Godchaux, DT, New England Patriots
Karakter: 02

Det er måske lidt pebret at betale 16 millioner dollar over to år for en defensiv tackle, hvis force er i løbespillet, og en spiller, der missede store dele af sidste sæson. Til gengæld er det meget godt for Patriots, at de får lukket et af deres huller på forsvaret, hvor de havde problemer mod løbet i fjor.

Trey Hendrickson, EDGE, Cincinnati Bengals
Karakter: 02

Jeg er ikke super vild med det her. Trey Hendrickson havde en god sæson i fjor, og jeg er ikke så bange for, at han er et “one season wonder,” men han er lidt mere begrænset end Carl Lawson, som Bengals har ladet gå. Lawson fik desuden en treårig aftale hos New York Jets til en værdi af op til 45 millioner. Det er en gennemsnitlig årsløn på linje med Hendrickson. Måske burde Bengals bare have beholdt Lawson.

Aaron Jones, RB, Green Bay Packers
Karakter: 02

Ja ja, han er god. Men… Det er en running back, og de er bare notorisk lidt værd, så det giver meget lidt mening at betale i dyre domme for at beholde ham, når man også har eksempelvis center Corey Linsley free agent og hentede en anden running back, AJ Dillon, i anden runde af sidste års draft. Aaron Jones skal nok levere nogle flere store præstationer, men det er dyrt for en running back, og det afspejler karakteren altså.

Cam Newton, QB, New England Patriots
Karakter: 02

Viste han virkelig nok i sidste sæson til at gøre sig fortjent til en forlængelse i New England? Endda får han en lønforhøjelse. Det er svært at se fidusen i den her handel. Måske Patriots har vurderet, at der ikke var bedre alternativer, men det ligner umiddelbart spild af nogle millioner dollar, selvom det kun er en etårig aftale. Det udelukker dog ikke, at de stadig henter en quarterback i draften.

Mark Ingram, RB, Houston Texans
Karakter: 02
Tre millioner dollar for et år med 31-årige Mark Ingram? Det, synes jeg, er ikke en god idé. Han døjede med skader og var ikke imponerende i Baltimore i fjor, men Texans’ nye cheftræner kommer jo fra Ravens, så måske de kender hinanden.

Jarrad Davis, LB, New York Jets
Karakter: 02
Det er svært at hidse sig meget op over, at Jets henter linebacker Jarrad Davis på en etårig kontrakt til syv millioner dollar. Men jeg har svært ved at se ham bidrage synderligt positivt i New York, efter at han i flere sæsoner i Detroit har haft ekstremt svært ved at leve op til sin status som tidligere førsterundevalg.

De dårlige: 00

Kenyon Drake, RB, Las Vegas Raides
Karakter: 00

Ehm. Okay? Hvorfor bruge 11 millioner dollar over to år på en ny running back, når man i forvejen har Josh Jacobs. Det giver ingen mening. Kenyan Drake er en god spiller, men det her virker bare som et dårligt match, da han ikke får en starterrolle, og spild af penge for Raiders.

AJ Green, WR, Arizona Cardinals
Karakter: 00

Ja. Man ser det og tænker, at de er i gang med at samle et All Star-hold i Arizona. Så tænker man sig om: Var AJ Green ikke pænt dårlig sidste år? Er han ikke blevet super langsom? Har han ikke været konstant skadet i godt to år? Og havde Cardinals ikke mest af alt brug for en hurtig receiver? Jo, jo, jo og jo. Seks millioner garanteret er simpelthen for meget, og det lader til, at de betaler for hans ry. De penge kunne være blevet brugt bedre. Jeg håber dog på det bedste. Green var en fed spiller, så hvis han kan komme tilbage på noget nær fordums styrke er det fedt.

Patrick Peterson, CB, Minnesota Vikings
Karakter: 00

Jeg har det med den her handel, præcis som jeg har det med AJ Greens skifte til Cardinals. Det er gode spillere – i Patrick Petersons tilfælde nok en fremtidig Hall of Famer – men de er bare ikke, hvad de har været. De seneste to sæsoner har ikke været gode for Peterson i Arizona, og han lignede især i 2020 en spiller, hvis bedste dage er bag ham. At betale 10 millioner dollar for det er ikke sådan, jeg ville bruge mine penge. Kunne de ikke have hentet lidt hjælp til den offensive linje i stedet? Selvfølgelig kan Peterson dog overraske hos Mike Zimmer og co.

Maliek Collins, DT, Houston Texans
Karakter: 00
Hvorfor får han seks millioner dollar? Han kom til Las Vegas Raiders inden sidste sæson, men spillede en forsvindende lille rolle. Nu får han en lige så stor kontrakt hos Texans. Det giver ikke meget mening, til trods for at Texans kan bruge hjælp på den defensive linje.

Jalen Mills, CB, New England Patriots
Karakter: 00

Det må være Jalen Mills’ alsidighed, der tiltaler Bill Belichick. Det er svært at se, at Jalen Mills’ præstationer i Philadelphia retfærdiggør en fireårig kontrakt til 24 millioner, men det er altså, hvad han har fået. Forsvarsspilleren kan spille både cornerback og safety, mens han også kan spille som en slags linebacker. Belichick må håbe, at han blomstrer i et nyt system, men jeg tvivler.

Pat Elflein, OG, og Cameron Erving, OT, Carolina Panthers
Karakter: 00
Panthers gik ind til free agency med en mangel på gode spillere på den offensive linje. Nu har de hentet to offensive linjefolk, og de mangler stadig gode spillere på den offensive linje. Hverken Pat Elflein eller Cameron Erving har imponeret i NFL hidtil, og de er i bedste fald tålelige dybdespillere. Carolina betaler, heldigvis, ikke meget for dem, men det er stadig ikke gode handler.

Det er fyringsgrundlag: -3