Chicago Bears er blevet heftigt kritiseret for den – unødigt – store kontrakt, holdet har givet den 33-årige Jimmy Graham. Tight enden forsvarer dog kontrakten og sig selv

Jimmy Graham havde sin vel nok værste sæson i 2019, hvor han greb for ‘sølle’ 447 yards og tre touchdowns – det laveste antal yards siden sin rookie-sæson i 2010. Han sluttede sæsonen med en fyreseddel fra Green Bay Packers.

Alligevel besluttede Bears i free agency at gøre Jimmy Graham til NFL’s sjettebedst betalte tight end med en årsløn på otte millioner dollar, og det er klubben – naturligvis – blevet heftigt kritiseret for.

Men nu tager den aldrende tight end til genmæle.

– Jeg er stadig hurtig… Jeg kan stadig lave store spil, fortalte Graham under et telefonmøde med lokalmedierne i Chicago.

– Jeg ved, hvilken spiller jeg er, og jeg ved, hvad jeg kan gøre. Det var jeg i stand til at vise lidt af i slutspillet med nogle af de muligheder, jeg blev givet. Og efter ti år i ligaen, har jeg kun gået glip af seks kampe. Og det er på trods af, at jeg har kæmpet med diverse skader (…) Mit knæ har ikke haft det så godt i fire, fem år. Min form er det bedste, den har været i de sidste fire, fem år, og jeg har ikke været hurtigere de sidste fire, fem år.

Og Jimmy Graham forventer at “den bedste form i fire, fem år” også betyder, at han producerer som for fire, fem år siden, da han stadig kunne sætte en skræk i livet på defensive koordinatorer.

– Jeg har tænkt mig at vende tilbage til at lave store spil og score touchdowns, fordi jeg er i toppen af touchdown-listen (for tight ends i NFL-historien), og den er fortsat mit mål. Jeg vil fortsætte med at rykke op ad listen…

Jimmy Graham har grebet 71 touchdowns i karrieren, fjerdeflest i NFL. Han mangler otte touchdowns på at nå op på siden af Rob Gronkowski, som dog kun brugte 115 kampe på at nå sine 79 touchdowns.

Graham har til sammenligning brugt 153 kampe på at nå sine 71 touchdowns, og har kun lavet fem touchdowns i sine sidste 32 kampe.

I toppen af listen er Antonio Gates med 116 touchdowns på 236 kampe.