Når Browns løber på banen søndag, så er det uden receiver Odell Beckham Jr., der har spillet sin sidste kamp for klubben.

En uløselig situation har nået sin afslutning. Receiver Odell Beckham Jr. er færdig i Cleveland efter tre skuffende sæsoner, der aldrig blev en succes for nogen af de involverede parter.

Efter forhandlinger frem og tilbage er klubben og Odells agent blevet enige om en model, hvor de sidste to år (2022 og 2023) af hans kontrakt annulleres. Det betyder, at han er free agent efter sæsonen og altså uanset, hvem der måtte samle ham op via waiver wiren, kun har ham til rådighed resten af indeværende sæson.

Det betyder også, at skulle et hold samle ham op tirsdag, så skal de overtage hans resterende løn på 7,25 millioner dollars. Bliver han ikke samlet op indenfor de 24 timer, så er han free agent og kan frit forhandle en kontrakt for 2021.

Mandag ryger han altså på den såkaldte waiver wire, hvor NFLs dårligst placerede mandskaber kan lægge billet ind på ham. Den aktuelle “stilling” i NFLs omvendte hakkeorden ser lige nu således ud:

1 Lions
2 Dolphins
3 Texans
4 Jaguars
5 Jets
6 Giants
7 Washington FT
8 Eagles
9 Seahawks
10 Bears

Det betyder altså, at hvis Lions gerne vil tilknytte Odell Beckham resten af 2021, så har de førstevalg på ham. Lægger de ikke billet ind på ham, så går turen videre, indtil et hold slår til. Hvis alle 31 klubber springer over, så er han free agent og kan selv vælge, hvor han vil hen, hvis han kan blive enige med en ny klub om kontrakt og løn.

NFLs trade-deadline var i tirsdags, og selvom der var flere rygter om interesserede hold og forespørgsler, så lykkedes det ikke Browns at komme af med stjernereceiveren.

Han kom til Cleveland fra New York Giants i 2019 i en større handel, der sendte et første- og tredje-runde pick plus safety Jabrill Peppers, der selv var et tidligere første-runde pick, til Giants.

I sit første år i Cleveland spillede Odell Beckham fornuftigt og greb 74 bolde for 1035 og fire touchdowns. Sidste år var han en skuffelse og kunne ikke få det til at fungere, inden han fik en alvorlig knæskade. I syv kampe greb han blot 23 bolde for 319 yards og tre touchdowns. Og i år gik tingene så helt i skudder mudder for Browns, Odell og quarterback Baker Mayfield. i seks kampe har har grebet 17 bolde for 232 yards og ikke fundet end zonen en eneste gang.

Det kommer han heller ikke til igen for Browns. Hans tid i Cleveland slutter officielt mandag.