Andrew Whitworth har besluttet at trække stikket på sin glorværdige karriere i NFL.

Som forventet har Andrew Whitworth besluttet at trække sig tilbage efter 16 sæsoner i NFL. Og beslutningen kunne næppe være truffet på et mere passende tidspunkt.

Andrew Whitworth kan se frem til at nyde sit otium på bagkant af et fantastisk år, hvor han var instrumental for Los Angeles Rams’ Super Bowl-triumf. Ifølge Pro Football Focus var Whitworth sågar den fjerde bedste offensive tackle i NFL i 2021 – kun overgået af Jordan Mailata, Tyron Smith og Trent Williams. Det var til trods for, at Whitworth fyldte 40 år tilbage i december og blev den første spiller i ligaens historie til at starte på venstre tackle efter at have krydset den aldersmæssige milepæl.

Det var imidlertid ikke kun på banen, at Andrew Whitworth udmærkede sig. Han vil også blive husket for sin massive indsats for og investeringer i social velgørenhed, der bl.a. tæller støtte til hjemløse i Los Angeles og genopbygning af hjem, som er blevet udslettet af naturkatastrofer på tværs af USA.

På den baggrund modtog Andrew Whitworth også den prestigefyldte titel som “Walter Payton Man of the Year” i forbindelse med NFL Honors i februar 2022.

Med en Super Bowl-titel og adskillige udmærkelser uden for banen i bagagen kan Andrew Whitworth nu se stolt tilbage på 16 sæsoner og 239 kampe i NFL – for henholdsvis Cincinnati Bengals og Los Angeles Rams. Undervejs blev Whitworth udnævnt til tre All Pro-hold og fire Pro Bowls, hvilket understreger hans spillemæssige format.

For Los Angeles Rams betyder det på den korte bane, at Matthew Stafford skal sætte sin lid til, at Joseph Noteboom kan fortsætte de positive takter, som han viste i 2021-sæsonen, da han vikarierede løbende for Andrew Whitworth.

Senest har Noteboom skrevet under på en treårig aftale til værdi af cirka 325 millioner danske kroner, hvortil han er udset en rolle som afløser for Andrew Whitworth.

Læs mere: Los Angeles Rams forlænger med to offensive linjespillere