New York Giants skifter forsvarssystem og vil se den dyrtkøbte spiller an, inden de beslutter om kontrakten skal forlænges.

Leonard Williams skal vise sit værd, før New York Giants beslutter om de vil beholde den unge forsvarsspiller. Det skriver NFL Networks Ian Rapoport på Twitter. Giants hentede midt i den forgangne sæson forsvarsspilleren fra New York Jets for et tredjerunde- og femterundevalg på trods af, at Williams havde kontraktudløb efter sæsonen.

Giants kunne ikke blive enige med spilleren om en kontraktforlængelse, og derfor gav de ham franchisetagget. Det binder ham til klubben det næste år og vil indbringe mere end 16 millioner dollars. 

Den 26-årige defensive linjemand blev valgt som den sjette spiller i 2015-draften af Jets, men har aldrig helt levet op til den høje draftstatus. I fjor blev det blot til et halv sack i otte kampe for Giants. Selv om Williams er dygtig til at stoppe løbet, er det ikke godt nok, når årslønnen tages in mente.

New York vil nu vurdere, om han passer ind i det nye forsvarssystem, som Patrick Graham bringer til klubben. Giants hyrede tidligere på året Joe Judge, den tidligere special teams-koordinator for New England Patriots, som deres nye cheftræner og han tager Patriots’ forsvarssystem med sig. Hvis Leonard Williams passer bedre ind vil man genoptage kontraktforhandlingerne, ellers ligner han en færdig mand i klubben.