Robbie Gould bliver den første spiller i år til at blive franchise tagget.

I sidste uge begyndte perioden, hvor klubberne i NFL kunne begynde at placere et franchise tag på deres kommende free agents, og det kan de gøre helt indtil den 5. marts.

I den forbindelse kiggede vi her på Gul klud på, hvilke hold der kunne bruge et franchise tag, og en af dem, vi blandt andet nævnte, var San Francisco 49ers. De kunne nemlig godt finde på at bruge et tag på at holde på deres erfarne kicker, Robbie Gould.

*** Du kan læse mere om franchise tags her og kandidater til et tag her.

Og den forudsigelse holdt vand. 49ers blev nemlig det første hold til at benytte sig af et franchise tag i år, da de taggede Gould tirsdag.

Der er flere forskellige slags franchise tags, og i dette tilfælde er der tale om det ikke-eksklusive franchise tag. Det betyder, at Gould må forhandle med andre klubber end 49ers, men at 49ers kan matche tilbuddet. Hvis de vælger ikke at matche kontrakten, får de to førsterundevalg i NFL-draften i kompensation fra det hold, der har tilbudt kontrakten.

Hvis ikke han accepterer et kontrakttilbud fra 49ers eller et andet hold inden den 15. juli, bliver franchise tagget til en etårig kontrakt til knap fem millioner dollar.

36-årige Gould har spillet for 49ers siden 2017, og i 2018-sæsonen ramte han på 33 af sine 34 field goal-forsøg.