Linebacker Reuben Foster faldt overraskende hele vejen ned til 49ers med 31.-valget i årets draft. Cheftræner Kyle Shanahan fortæller, at en skulderskade kan risikere at koste den talentfulde forsvarsspiller sin rookiesæson.

San Francisco 49ers er blevet vurderet som en af de helt store vindere i årets draft, og bl.a. valget af Alabama-linebacker, Rueben Foster, med 31.-valget betegnes som et vaskeægte ‘steal.’
Nu sår 49ers’ nye cheftræner, Kyle Shanahan, så tvivl om, at Fosters rookie-sæson kan gå op i røg.
“Det værste scenarie er, at skulderen ikke healer ordentligt, og at du er nødt til at gøre det igen,” siger Shanahan om den skulderoperation, som linebackeren gennemgik relativt tæt på draften.
“Og så er du nødt til at gøre det igen og gå under kniven igen. Det ville gøre det vanskeligt at spille i år, og dermed skulle vi vente med at have ham på banen til næste år,” siger cheftræneren til KNBR Radio.
Kyle Shanahan er dog ikke bekymret for Rueben Foster på længere sigt.
“Men det er ikke noget, der ville skade ham langsigtet. Så det værste scenarie er, at han vil spille for os med det samme. Men jeg tror stadig ikke, at det ville have ændret, hvordan jeg havde det med at vælge en gut med det 31. valg med den kaliber, som vi fik,” slutter Shanahan.
Forventningen er dog ikke, at en ny operation skulle være nødvendig, men Shanahan afviser ikke, at der er en mulighed.


Rueben Foster blev af mange eksperter vurderet som et stensikkert top 10-valg før NFL Scouting Combine, hvor han blev sendt hjem efter et sammenstød med en hospitals-ansat. Kombineret med bekymring over skulderskaden faldt den yderst talentfulde linebacker hele vejen til det næstesidste valg i første runde.
Skulle Foster komme sig fuldstændig over skulderskaden og holde sig ude af problemer uden for banen, så kan det her blive et valg, som vi kan kigge tilbage på om ti år og ryste på hovedet forundrede over, hvordan han næsten endte som et andetrundevalg.