Med undtagelse af Jacksonville Jaguars er AFC South præget af genopbygning og derfor er holdene pisket til at ramme rigtigt i draften.

Natten til fredag d. 28. april løber draften anno 2023 af stablen i Kansas City, hvor vi får sat navne og ansigter på den næste generation af NFL-spillere.

Her på Gul Klud varmer vi op til den store begivenhed – både med forudsigelser af såvel første runde som hele draften, ligesom vi sætter fokus på de enkelte hold og deres behov. I denne artikel sætter vi fokus på AFC South, hvor tre af fire hold kan forventes at lede efter fremtidens quarterback i den kommende draft.

Prøv NFL GamePass gratis

Houston Texans

Største behov: QB, WR, EDGE, DT

Problemerne er svære at overse i Houston, hvor Texans har tabt 38 kampe i de seneste tre sæsoner og fyret et tilsvarende antal cheftrænere. Nu skal DeMeco Ryans råde bod på skaden, og han er bevæbnet med hele 12 valg i den forestående draft, deriblandt to valg i første runde.

Det er oplagt, at Texans benytter sit første valg til at finde fremtidens quarterback. Davis Mills har udspillet sin rolle i Houston, da han bare har leveret fem sejre i 26 kampe fra start. Derudover har Brandin Cooks efterladt sig et gabende hul i receiverkorpset efter sit skifte til Dallas, som Texans må forventes at adressere i draften. Forsvaret har også flere huller, der skal udfyldes – ikke mindst på den defensive linje, hvor DeMeco Ryans har været vant til et overflødighedshorn af kvalitetsspillere i San Francisco.

Bud på holdets valg i første runde: C.J. Stroud, QB, Ohio State (#2) og Myles Murphy, EDGE, Clemson (#12)

Selvom behovet for en ny quarterback er uomtvisteligt, er der flere og flere, som melder, at der er intern uenighed i Texans om, hvorvidt C.J. Stroud har kvaliteterne til at transformere det vakkelvorne mandskab. Tiden må vise, om det blot er et røgslør, eller om Texans i stedet vælger én af de bedste EDGE-spillere i årgangen.

C.J. Stroud har været central for Ohio States succes i de seneste år, hvor han har kastet 85 touchdowns og 12 interceptions. Umiddelbart er han en ret komplet quarterback med et højt bundniveau, der kan levere fine resultater i det rigtige system. Det helt store spørgsmål er dog, om han har evnerne til at levere de ekstraordinære kast og træffe de rigtige beslutninger, når kampene brænder på, og som adskiller de 10 bedste quarterbacks fra resten? 

Hvis Texans vælger C.J. Stroud med det første valg i 2023-draften, virker det sandsynligt, at de forstærker forsvarets defensive linje med det 12. valg. I givet fald kunne Myles Murphy være en interessant og realistisk mulighed for dem. Murphy minder om Travon Walker fra sidste års draft, da han skiller sig ud med sine upolerede, men vanvittige fysik og atletiske evner. Med den rette træning – og her ved vi, at DeMeco Ryans er garant – kan Murphy blive en magtfaktor i NFL.

Indianapolis Colts

Største behov: QB, RT, RG, CB

Den stolte selvopfattelse i Indianapolis led et knæk i 2022, hvor Colts kun vandt fire af 17 kampe. Holdet er tyndt besat på flere nøglepositioner, så Chris Ballard bør have frie tøjler til at prioritere de mest talentfulde spillere over akutte positionsbehov.

I skrivende stund skal Gardner Minshew og Nick Foles duellere om tjansen som startende quarterback, hvilket understreger behovet for en ny bannerfører. Samtidig har Colts’ offensive linje behov for en saltvandsindsprøjtning af kvalitet efter, at angrebet tillod hele 60 sacks i fjor. Hvis holdet skal have succes i 2023-sæsonen, må og skal linjen præstere bedre – uanset, hvem der spiller quarterback. Sidst, men ikke mindst, kunne forsvarets bagerste geledder også trænge til en hjælpende hånd i lyset af, at Colts har smidt Stephon Gilmore på porten efter bare en enkelt sæson.

Et bud på holdets valg i første runde: Anthony Richardson, QB, Florida Gators

Hvis Chris Ballard vælger en quarterback i første runde, ligner Anthony Richardson det bedste bud. Richardson er én af de mest omtalte spillere inden draften, da hans potentiale er uomtvisteligt – spørgsmålet er bare, om hans teknik og præcision kan overleve i NFL? Umiddelbart ligner Richardson en upoleret version af Cam Newton, da han er stor, hurtig og har en kanon arm, og hvis Shane Steichen kan forløse potentialet, kan Colts stå med fremtidens bannerfører, før de aner det.

Jacksonville Jaguars

Største behov: OT, DE, OG, CB

Jacksonville Jaguars fik hul på bylden i fjor, da de avancerede til – og vandt i – slutspillet for første gang siden 2017. Trevor Lawrence beviste, at han er til at regne med, da han kastede 4.113 yards, 25 touchdowns og bare otte interceptions, ligesom han var nøglespilleren i det famøse comeback over Los Angeles Chargers i slutspillet. Nu står Jaguars med ni valg i 2023-draften, der først og fremmest skal bruges på at styrke holdets kvalitet i skyttegravene. Den offensive linje har sagt farvel til sin største profil i Jawaan Taylor, der er skiftet til Kansas City Chiefs, og derfor bør højre tackle være et fokuspunkt for Jaguars. Samtidig er det også snart tid til, at Jaguars finder en afløser for Tyler Shatley på venstre guard, som begyndte at vise svaghedstegn i fjor.

Forsvarets helt store akilleshæl i fjor var den defensive linje, som var stærkt medvirkende til, at Jaguars bare leverede syvende færrest sacks. Kombineret med at Jaguars har sagt farvel til Dawuane Smoot, bør Trent Baalke have fokus på at opgradere midteraksen af sin defensive linje. Derudover er Jaguars relativt tyndt besat på cornerback-positionen, hvor niveauet er ganske lavt efter Tyson Campbell og til dels Darious Williams. 

Et bud på holdets valg i første runde: Deonte Banks, CB, Maryland

I dette scenarie ser Trent Baalke og Jacksonville Jaguars bort fra holdets mest akutte behov, og vælger den mest talentfulde spille, der er tilbage. Deonte Banks har den ideelle størrelse og atletiske profil på en moderne cornerback, og så har han leveret et tårnhøjt bundniveau i sine fire sæsoner for Maryland. Årsagen til, at Banks formentlig først bliver valgt i slutningen af første runde, er, at han kun har leveret en enkelt interception i college-rækkerne.

Tennessee Titans

Største behov: WR, OT, OG, QB

Efter at være avanceret til slutspillet i tre fortløbende sæsoner fik Tennessee Titans en kold spand vand i hovedet i fjor, hvor det kun blev til syv sejre og en andenplads i den ellers svage AFC South-division. Nu ligner det, at Mike Vrabel har trykket ”nulstil” og indledt genopbygningen af sit mandskab, hvor der er flere spørgsmål end svar.

Selv hvis Titans skulle vælge arvtageren til Ryan Tannehill i denne draft, får vedkommende svært ved at omsætte forventningerne til sejre. Titans’ angreb har markante mangler på såvel den offensive linje som i receiverkorpset, hvor Treylon Burks og Nick Westbrook-Ikhine er de mest sandsynlige startere. Kombineret med at Titans formentlig ikke kommer i spil til Bryce Young, C.J. Stroud eller Anthony Richardson, må de forventes at fokusere på at styrke fundamentet på angrebet.

Et bud på holdets valg i første runde: Peter Skoronski, OG/OT, Northwestern

Jeg har svært ved at se Mike Vrabel forpasse muligheden for at hente Peter Skoronski til Nashville. Skoronski bliver rangeret som den bedste offensive linjespiller i draften, og kan både spille på venstre tackle eller guard. Med tanke på at Taylor Lewan har indstillet sin karriere, kunne Skoronski starte på tackle-positionen og være en tiltrængt opgradering fra første fløjt. Peter Skoronski er en glimrende atlet, som har hurtige fødder, gode hænder og et iøjnefaldende tempo i sit spil.