Grundspillet er færdiggjort i NFL, og vi kender dermed rækkefølgen på de 20 første valg i 2020-draften. Her er et bud på, hvordan første runde kunne se ud.

20 hold spillere er sendt på sommerferie, men trænerne og holdenes general managers har bestemt ikke fri. Forud venter flere månedes hårdt arbejde med at forberede sig til 2020-draften.

Meget kan nå og ske endnu, men her får du et tidligt bud på, hvordan 2020-draften kunne se ud, når vi når april måned. OBS. Rækkefølgen på de 20 første valg ligger klar, men de sidste 12 vil blive afgjort af slutspillets resultater. Lige nu er de sidste 12 hold placeret udfra deres seed og record.

*Spilleren har ikke tilmeldt sig endnu og kunne vælge at tage et år mere i college.

1. Cincinnati Bengals: Joe Burrow, QB, LSU
Bengals mangler en fremtidens mand på quarterback, og Joe Burrow har haft en enestående college-sæson. Han er derudover en lokal knægt fra Ohio, og det eneste, der kunne holde ham fra topvalget ville være, hvis Bengals er helt skudt i en anden quarterback i årets draft.

2. Washington Redskins: Chase Young, EDGE, Ohio State*
Redskins tog en quarterback i sidste års draft, og de kan i stedet fokusere på andre mangler. Chase Young er et fantastisk pass rush-talent i samme talentkategori som Myles Garrett og Bosa-brødrene. Med Ryan Kerrigan oppe i årene, er Young den naturlige afløser.

3. Detroit Lions: Derrick Brown, DT, Auburn
Lions har brug for hjælp på den defensive linje, og Derrick Brown er et monster uden lige. Brown er en kæmpestor bamse, der har eminent styrke og bevæger sig sjældent godt for en mand på over 140kg. Han kan hjælpe både mod løbet og kastet.

4. New York Giants: Jedrick Wills, OT, Alabama*
Angrebet er rigtig lovende, men tackle-positionen kan opgraderes for at passe bedre på Daniel Jones og hans manglende fornemmelse for nedbrud i lommen. Jedrick Wills er i min optik den bedste tackle i årgangen, og han har store kvaliteter både mod løbet og kastet.

5. Miami Dolphins: Tua Tagovailoa, QB, Alabama*
Dolphins’ gode anden halvdel af sæsonen sendte dem ud af kapløbet om topvalget, men de har stadig gode forudsætninger for at sikre sig en quarterback. Måske har de behov for at trade lidt op for at være sikker, men Tua Tagovailoa er en meget talentfuld quarterback, hvis hans hofteskade ikke er alt for alvorlig.

6. Los Angeles Chargers: Justin Herbert, QB, Oregon
Intet er officielt meldt ud endnu, men 2019 lignede på mange måde Philip Rivers’ sidste sæson. Chargers har derfor brug for en ny mand, og Justin Herbert er en stor, stærk quarterback med god præcision. Problemet for Herbert er mere den mentale del af spillet.

7. Carolina Panthers: Jeffrey Okudah, CB, Ohio State
Første cornerback i årets draft går til Carolina Panthers. Panthers kan gå i mange retninger både offensivt og defensivt, og en quarterback skal bestemt heller ikke udelukkes. Okudah bevæger sig utrolig lækkert og minder på den måde om Marshon Lattimore, som Saints valgte for nogle år tilbage.

8. Arizona Cardinals: Andrew Thomas, OT, Georgia*
Venstre tackle, D.J. Humphries, har kontraktudløb og tackle-postionen i Arizona kan generelt opgraderes. Andrew Thomas er en dejlig stor tackle, der bevæger sig pænt og teknisk er bundsolid. Perfekt investering i den offensive linje, så franchise quarterbacken kan beskyttes.

9. Jacksonville Jaguars: Jerry Jeudy, WR, Alabama*
Årets receiver-årgang kan være historisk god, og den første af mange receivere bliver i denne omgang Jerry Jeudy. Manden har nogle uvirkelig skarpe cuts, hvor mit korsbånd gør ondt bare at se på det. Det gør ham til en strålende ruteløber, og specielt i midten af banen er han svær at holde styr på. Det ville være et perfekt komplement til D.J. Chark.

10. Cleveland Browns: Tristan Wirfs, OT, Iowa*
Browns har alt for meget talent til at drafte i top 10, men efter et kaotisk år med et niveaufald hos Baker Mayfield, er det tid til at hjælp Mayfield med at få ro på sagerne. Tristan Wirfs bevæger sig super lækkert, og selvom der er nogle tekniske ting at arbejde på, ville det være en tiltrængt opgradering. Kan både spille højre og venstre tackle.

11. New York Jets: Ceedee Lamb, WR, Oklahoma
En offensiv tackle ville også være oplagt, men med de tre øverste allerede væk snupper Jets i stedet en receiver til Darnold, der kommer til at mangle våben, når Robby Anderson er væk næste år. Ceedee Lamb løber knivskarpe ruter, og så har han DeAndre Hopkins/Odell Beckham-agtig kropskontrol.

12. Oakland Raiders: Isaiah Simmons, LB, Clemson*
Nu har jeg skrevet linebacker, men reelt er Isaiah Simmons en hybrid af alt muligt. Simmons er 193cm høj og har vægt som en linebacker. Til gengæld har han fart som en defensive back, og udmærkede evner som pass rusher. Hos Clemson bliver han brugt som både linebacker, slot cornerback og dyb free safety, og den fleksibilitet gør ham til et unikum. Hos Raiders ville han være nøglespilleren på forsvaret.

13. Indianapolis Colts: Javon Kinlaw, DT, South Carolina
En quarterback skal slet ikke udelukkes her, men den defensive linje mangler noget krydderi indvendigt, og Javon Kinlaw har stort potentiale. Kinlaw er høj, stærk og meget atletisk, og han ville kunne være den indvendige kaosskaber, som Matt Eberflus har ledt efter.

14. Tampa Bay Buccaneers: A.J. Epenesa, EDGE, Iowa*
Buccaneers-mandskabet begynder at se spændende ud på mange punkter, men med kontraktudløb hos Jason Pierre-Paul, kunne pass rushet opgraderes. AJ Epenesa er en høj og stærk rusher, der ikke lever på atletiske evner, men på teknik og råstyrke. Derudover kan han rushe indvendigt fra linjen også, og den alsidighed ville være lækker i Todd Bowles’ forsvar.

15. Denver Broncos: Henry Ruggs, WR, Alabama*
Courtland Sutton er forrygende, men man mangler et komplement til ham lige nu. Hvor Sutton har størrelsen og den fysiske spillestil, så har Henry Ruggs farten til at give Denvers angrebet et nyt eleming. Ruggs er formentlig draftens hurtigste spiller overhovedet, og med Locks stærke arm i den tynde luft i Denver, kan han bare smide den 70 yards ned ad banen, og så skal Ruggs nok nå derned før alle andre.

16. Atlanta Falcons: Julian Okwara, EDGE, Notre Dame
Vic Beasley har kontraktudløb og Takkarist McKinley har ikke helt slået igennem endnu. Derfor er det tid til at tage et skud på endnu en pass rusher. Julian Okwara er virkelig ekplosiv, og hvis han bliver skadesfri til combine (brækkede benet i oktober), forventer jeg, at han brænder banen i Indianapolis af. Perfekt type til Vic Beasley/Bruce Irvin-rollen på Dan Quinns forsvar.

17. Dallas Cowboys: Grant Delpit, S, LSU*
Den første safety i årets draft, bliver valgt af Cowboys, der skal have mere talent ind i deres secondary. Delpit er en hurtig spiller, der spiller med god range og fine instinkter, og så må vi håbe, at han lærer at tackle på et tidspunkt.

18. Miami Dolphins (fra Steelers): Mekhi Becton, OT, Louisville
Fjerde offensive tackle i år bliver Mekhi Becton. Et kæmpe skur af et menneske på over 2 meter og på den tunge side af 160kg. På trods af de absurde fysiske mål, så bevæger han sig overraskende godt, og det giver ham en god chance for at gå i første runde selv med lidt tekniske og mentale ting at arbejde på.

19. Oakland Radiers (fra Bears): Kristian Fulton, CB, LSU*
En receiver kunne også bruges, men det er en dyb draft på wide receiver, og det kan formentlig også findes i anden eller tredje runde. I stedet får forsvaret yderligere tiltrængt talent, som kan hjælpe en meget sårbar secondary. Forsvaret skal blive bedre i 2020.

20. Jacksonville Jaguars (fra Rams): Kenneth Murray, LB, Oklahoma*
Nu fik Jaguars-angrebet en talentindsprøjtning tidligere i første runde, så nu er det forsvarets tur. Flere positioner kunne bruge hjælp, men især linebacker-gruppen har lidt i år efter Telvin Smiths valg om at sidde ude i 2019. Dette er ud fra antagelsen, at Smith ikke vender tilbage, for så kan Murray virkelig bringe noget af den fart og de playmaker-evner, som Jaguars har savnet.

21. Tennessee Titans: K’Lavon Chaisson, EDGE, LSU*
Med Ryan Tannehill og angrebets succes i anden halvdel af 2019, så føles det som, at forsvaret er enheden, der kunne det største ansigtsløft. Specielt oppe foran så jeg gerne nogle flere playmakers, og K’Lavon Chaisson ville være en god makker til Harold Landry. Chaisson er en super atlet, der arbejder stenhårdt og spiller klogt. Teknisk som pass rusher kan han blive bedre, og der kan også bygges mere styrke på, men fantastiske atletiske evner og en god arbejdsmoral er en spændende kombination.

22. Buffalo Bills: Tee Higgins, WR, Clemson*
Forsvaret er stærkt i Buffalo, men offensivt kan der bygges mere på, og det virker oplagt at forstærke Josh Allens våbenarsenal. Tee Higgins ville give noget af det, som Bills ikke har i deres receiverkorps lige nu. Higgins er høj og stærk, hvoraf han excellerer i jumpball-situationer, hvor han kan vifte cornerbacken væk.

23. Minnesota Vikings: Trevon Diggs, CB, Alabama*
Xavier Rhodes har set tung ud i år, og Trae Waynes har kontraktudløb. Det giver Mike Zimmer en undskyldning for at vælge en cornerback i første runde, og det ville ligne ham dårligt, at lade den chance passere. Og så var det simpelthen for sjovt at give dem lillebror Diggs, så de nu har en Diggs til både angrebet og forsvaret.

24. Seattle Seahawks: Josh Jones, OT, Houston
Seahawks’ valg er notorisk umuligt at forudsige, da de mere end noget andet hold går deres egne veje. Her får de en tackle, da Germain Ifedi lige nu står til kontraktudløb, mens Duane Brown ikke bliver yngre. Josh Jones skal arbejde lidt med hans fodteknik i pass protection, men han er en virkelig god atlet, der bruger hænderne godt.

25. Philadelphia Eagles: C.J. Henderson, CB, Florida
Wide receiver eller cornerback virker oplagt hos Eagles, og KJ Hamler (Se valg nummer 30) er en DeSean Jackson type, der kan give angrebet noget fart. I denne omgang falder valget dog på en cornerback. C.J. Henderson bevæger sig lige så fantastisk som Jeffrey Okudah (Se valg nummer 7), men han er ikke lige så disciplineret eller teknisk solid endnu.

26. Miami Dolphins (fra Texans): Yetur Gross-Matos, EDGE, Penn State
En quarterback og en offensiv tackle til angrebet, men forsvaret kunne også godt bruge noget hjælp. Yetur Gross-Matos passer perfekt i ind i Brian Flores’ system, da han er en tung og stærk EDGE, der også kan skubbes indvendigt på kastedowns. Den alsidig og styrke både mod kastet og løbet vil være værdsat i Miami.

27. New England Patriots: Jordan Love, QB, Utah State
En pass rusher eller en offensiv linjemand til at hjælpe Brady var overvejet, men i stedet kigger Patriots mod fremtiden. Jordan Love har alle de fysiske egenskaber til at blive en NFL-quarterback. Han er atletisk, har en stor arm og et effektivt og teknisk velfunderet aftræk. Der mangler dog en del ting i den mentale del af spillet, hvor han skal læse forsvar markant bedre og tage bedre beslutninger. Mon ikke, at et år bag Brady med Belichicks guiden kan hjælpe på de ting.

28. New Orleans Saints: Laviska Shenault, WR, Colorado
Legetøj til Sean Payton. Laviska Shenault er dejlig alsidig type, der er tæt bygget lidt som en runningback, og deraf også er svær at tackle efter catchet. Derudover viser han super potentiale som receiver med god fart og pæn kropskontrol. Ruterne skal stadig udbygges, men en fleksibel playmaker i Sean Paytons hænder? Meget gerne, tak

29. Kansas City Chiefs: J.K. Dobbins, RB, Ohio State
Runningbacks i første runde er mod min filosofi, men der skal nok være et hold, som overtaler sig selv alligevel. Derfor får JK Dobbins æren af at blive valgt i første runde i denne mock draft. Dobbins har god fysik, er hurtig og løber med strålende vision. Derudover kan han bidrage i kastespillet, og han ville være et endnu et stærkt våben til Mahomes og Andy Reids’ værktøjskasse.

30. Green Bay Packers: K.J. Hamler, WR, Penn State
Receiver-gruppe i Green Bay kunne bruge en opgradering, så Davante Adams ikke skal gøre det hele selv. K.J. Hamler er en lynhurtig receiver, der kan stække banen dybt ligesom en DeSean Jackson, og den fart ville klæde et Packers-angreb, der mangler en eksplosiv receiver, nu da Marques Valdes-Scantling ikke har fået sit gennembrud.

31. San Francisco 49ers: DeVonta Smith, WR, Alabama*
Emmanuel Sanders har kontraktudløb, og det ville efterlade et hul på receiver, selvom 49ers har investeret meget i positionen over de sidste par år. DeVonta Smith minder en del om Sanders som en receiver med gennemsnitlig højde, lidt ranglet og super quickness. Smith løber derudover en strålende slant, hvilket altid er værdsat i 49ers’ offensive system. Forøvrigt den tredje wide receiver fra Alabama i første runde! Det glade vanvid.

32. Baltimore Ravens: Terrell Lewis, EDGE, Alabama
Største mangel på Ravens’ hold er linebacker eller pass rush, og en atletisk pass rusher som Terrell Lewis virker bare mere interessant. Lewis skal bygge på teknisk og vil nok skulle vende sig til ikke længere at kunne vinde primært på atletiske evner, men hans eksplosivitet og fleksibilitet er bare utroligt værdifulde egenskaber.