Tampa Bay Buccaneers har valgt en kicker i femte runde af NFL-draften, og dermed kan danske Phillip Andersen se frem til mere konkurrence om jobbet som kicker.

Mens der lørdag aften var fantastisk nyt for danske Hjalte Froholdt, der blev valgt af New England Patriots i fjerde runde af NFL-draften, var der knap så godt nyt for den danske kicker Phillip Andersen.

*** Hjalte Froholdt draftet af Patriots i fjerde runde
*** Video: Se øjeblikket, da Hjalte Froholdt får opringningen fra Patriots
*** Analyse: Sådan ligger landet for Hjalte Froholdt

Andersen skrev i februar under på kontrakt med Tampa Bay Buccaneers, hvor han skulle kæmpe om tjansen som kicker. Det skulle han med blandt andre Cairo Santos, der har en fortid hos Kansas City Chiefs, Chicago Bears og Los Angeles Rams.

Men nu får Andersen og Cairo Santos lidt mere konkurrence. I femte runde af draften valgte Buccaneers nemlig kicker Matt Gay fra Utah.

Det er ikke første gang, at Tampa Bay vælger en kicker forholdsvis tidligt i draften. I 2016 valgte de kicker Roberto Aguayo fra Florida State, og han blev en gedigen fiasko, da han ramte på blot 71 procent af sine field goal-forsøg, mens han også brændte to extra point-spark.

I sin tid hos Utah ramte Matt Gay på 56 af 65 field goal-forsøg, hvilket er 86 procent, og han ramte otte spark på mere end 50 yards, hvilket er en skolerekord. Derudover ramte han på samtlige af sine 85 extra point-spark.