2022-draften er overstået og alle holdene i NFL har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. På Gul Klud ser vi de kommende dage nærmere på, hvordan holdene har klaret sig og hvilke spillere du skal holde øje med i fremtidige sæsoner. I denne artikel sætter vi den konkurrencedygtige AFC South-division under lup.

Med 2022-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig og hvad vi synes om det.

Vi kommer i denne artikel med vores bud på, hvilke draftvalg hos AFC South-holdene, der udgør den bedste og dårligste værdi og vi giver klubben en samlet karakter for 2022-draften.

Rd.PickNavnPositionCollege
13Derek StingleyCBLSU
115Kenyon GreenOGTexas A&M
237Jalen PitreSBaylor
244John Metchie WRAlabama
375Christian HarrisLBAlabama
4107Dameon PierceRBFlorida
5150Thomas BookerDTStanford
5170Teagan Quitoriano TEOregon State
6205Austin DeculusOLLSU

Bedste værdi: Jalen Pitre, S, Baylor
En safety i anden runde? Det lyder ikke som noget, der har særlig god værdi. Jalen Pitre havde en instrumental rolle på et rigtig stærkt Baylor-forsvar, og han kommer til at opgradere Texans’ secondary sammen med Stingley fra dag et. Houston tog generelt nogle fornuftige valg, og der er flere, der kommer med rigtig god værdi. I Jalen Pitre får de en mand, som minder om Tyrann Mathieu. Bevares, der er et stykke til Honey Badgers niveau, men potentialet er der. Pitre kan blive en stjerne i NFL, og man har lidt glemt grundet Kyle Hamilton, at der også findes andre gode safeties. Selve positionen er ikke vildt sexet i runde 2, men det kan være ligegyldigt, når der ligger et talent som Pitre, der passer godt ind på et mangefuldt hold.

Værste værdi: John Metchie, WR, Alabama
Det lyder hårdt at kalde Metchie for dårlig værdi, men det er nok mere et praj om, at der blev taget ret gode beslutninger i det hele taget. Metchie er nok bare det valg, som jeg mindst kan lide. Det var ret aggressivt at trade op for at tage ham i anden runde, når han kommer tilbage fra en overrevet ACL-skade. Han er ikke lige så eksplosiv som Jameson Williams, men han skal nok blive en god slot-receiver i NFL, hvis han kan blive sin skade kvit.

Samlet vurdering:
Houston har fået en del draft-ammunition til at rode bod på nogle sløje år, hvor man tradede mange picks væk for veteraner. Nu er der endelig noget at arbejde med i deres front office, og de bestod afgjort denne draft. Stingley bliver en fantastisk cornerback i NFL, Kenyon Green forstærker den offensive linje med det samme og Pitre og Harris styrker defensiven yderligere. John Metchie bliver formentlig en go-to for Davis Mills, og så har de fået en stærk running back i Dameon Pierce, der også får en arbejdsbyrde fra dag et. Nick Caserio og Lovie Smith havde huller over det hele, så de har vel dårligt kunne adressere forkert, når man taler om et så mangelfuldt hold. Nu er der gode (lad os sige bedre) forudsætninger for Davis Mills, ligesom forsvaret er blevet forstærket markant. Booker og Quitoriano har gode muligheder for at komme på den endelige roster, og det er nok kun Deculus, der bliver sået fra over sommeren. En rigtig god og ikke mindst sikker draft fra Texans, selvom jeg savner, at edge blev adresseret. Metchie-valget kan blive godt, men jeg synes, at det var aggressivt at opgive picks for at rykke på ham, når der var masser af mangler ellers. Jeg er ikke helt oppe under loftet, men Texans gjorde det bedre, end jeg havde forventet af dem, og de forstærker sig på begge sider af bolden. Det trækker ned, at man slet ikke henter en edge rusher, og de kunne have brugt en tackle tidligere.

Karakter: 10

Næste side: Titans tog konkurrent til Tannehill