Hvem har haft flest nr. 1 picks gennem tiden? Og hvem har haft færrest? Her får du oversigten, en sjov nugget om Denver Broncos og alle nr. 1 picks i historien.

Chicago Bears har det første valg i NFL-draften i 2024, og det er ikke første gang, at en af NFLs ældste klubber får lov at vælge først. Men faktisk har tre hold aldrig haft den ære (eller hvad man nu kalder det at ende sidst året før…).

Tredive hold har gennem tiden draftet først, mens tre hold aldrig har haft det første pick. Det giver 33, så med kun 32 hold i ligaen, hvordan hænger det så sammen? Det og meget mere kan du læse og lære om på de næste sider.

Her er først et kig på, hvilke hold der har foretaget flest nr. 1-picks, og hvilke der stadig aldrig har haft et:

Hvilket NFL-hold har valgt nr. 1 flest gange?

Indianapolis Colts og Los Angeles Rams er de to hold, der har haft pick 1 flest gange. Helt præcis syv hver (se næste side).

Colts var førstevælger tre gange, da klubben stadig havde base i Baltimore, og valgte blandt andet en spiller i 1983, som vi kommer tilbage til.

Siden holdet flyttede til Indianapolis, har de haft yderligere fire førstevalg: QB Jeff George (1990), DT Steve Emtman (1992), QB Peyton Manning (1998) og QB Andrew Luck (2012).

Rams har også været førstevælger med base i flere forskellige byer. Allerede i 1938 havde de pick 1, mens de hed Cleveland Rams, inden de flyttede til Los Angeles, hvor de i 1952, 1960 og 1963 valgte først.

Rams flyttede til St. Louis og valgte i 1997 Hall of Famer offensive tackle Orlando Pace og quarterback Sam Bradford i 2010. De draftede også 1er i 2016, da de var tilbage i Los Angeles og tradede op for at tage Jared Goff.

Hvilke NFL-hold har aldrig haft pick 1?

Baltimore Ravens, Seattle Seahawks og Denver Broncos har aldrig fået lov til at åbne draften. Det er jo egentlig kun et vidnesbyrd om, at de aldrig har været dårlige nok til at få pick 1, men det har dog været tæt på et par gange.

Seattle har haft pick 2 to gange. Holdet valgte DT Steve Niehaus i 1976 og quarterback Rick Mirer i 1993. De to spillere spillede tilsammen blot syv sæsoner for Seahawks. Mirer havde dog en forrygende rookie-sæson, men hans karriere tog aldrig rigtig fart derefter.

Ravens flyttede fra Cleveland til Baltimore i 1996 og deres højeste valg er nr. 4. Det havde de i deres første to leveår 1996 og 1997, hvor de nappede hhv. Hall of Famer OT Jonathan Ogden og den firedobbelte Pro Bowl LB Peter Boulware.

Den berømte 1983 draft – og to vilde trades

Og nu til ham der nr. 1 i 1983…

Selvom Broncos aldrig har haft det første pick i draften, så fik de 1983 nr. 1 i form af Hall of Fame quarterback John Elway. Colts havde første pick det år og valgte Elway, men han nægtede at spille fo klubben og truede med at spille baseball i stedet for, og så tradede Colts Elway til Denver i bytte for to spillere og Broncos første-runde pick i 1984.

1983 er i øvrigt kendt som den bedste quarterback-draft i historien med Elway 1, Jim Kelly 14, Dan Marino 27 og tre andre quarterbacks i første runde.

Også 2004 draften er kendt for sine quarterbacks, som du helt sikkert kender. Eli Manning 1, Philip Rivers 4 og Ben Roethlisberger 11.

Manning er Chargers eneste pick 1 gennem tiden, men han spillede aldrig for klubben. De tog Eli Manning med pick 1 i 2004, men tradede ham omgående til New York Giants for flere draft picks og Philip Rivers. Det var lidt en win-win, selvom Giants fik mest ud af det med to Super Bowl sejre, mens Rivers blev en klublegende i San Diego men aldrig vandt mesterskabet.

LÆS VIDERE: Næste side – Hvor mange gange har hvert NFL-hold haft pick nr. 1?