NFL har justeret flere ting ved årets combine-øvelser, og hele 16 nye øvelser er blevet tilføjet på tværs af positionerne. Få overblikket her.

NFL har valgt at flytte årets combine-øvelser til om eftermiddagen og aftenen amerikansk tid. De starter nu kl. 22 om aftenen dansk og løber helt til kl. 05 om morgenen dansk tid.

I forbindelse med flytningen af øvelserne til amerikansk primetime, så er der blevet tilføjet en del nye øvelser samt pillet ved en stribe af de gamle. Her får du overblikket over de nye ting.

Quarterbacks

End zone fade-ruten er blevet tilføjet til den stribe af forskellige ruter, som quarterbacks skal kaste, når de viser sig frem på banen. Nedenfor er et eksempel fra Senior Bowl i 2018. Der vil dog ikke være forsvarsspillere til at dække kastet op til combine.

Smoke route-øvelsen: En smoke route er en rute, hvor quarterbacken kaster bolden med det samme til en receiver. Receiveren løber måske 1 yard frem og modtager så bolden. Det sker i situationer, hvor cornerbacken spiller off coverage. Der vil blive taget tid fra bolden forlader quarterbackens hånd til den rammer receiverens hænder.

Runningbacks

Duce Staley-øvelsen: Opkaldt efter Eagles’ runningback-træner. Tre step over bags (“sække”) er placeret i et kryds – altså to liggende på tværs på hver sin side af én liggende på langs. Spilleren træder over en af de horisontale sække, hvorefter han træder sideværts over den vertikalt liggende sæk og til sidst baglæns over den anden horisontalt liggende sæk. Samme tur tilbage over sækkene, hvorefter han skal accelerere fremad og løbe gennem et par trænere, der holder nogle træningsdukker og laver et hul for ham. Dette simulerer evnen til at navigere i trafik og finde et hul op gennem midten.

Angle route: I kastespildelen af runningback-øvelserne har NFL tilføjet en ekstra rute – den såkaldte angle eller Texas rute. På ruten løber runningbacken ud af backfield som løb han en rute i flatten, inden han breaker tilbage henover midten. Nedenfor er et eksempel fra 49ers’ Jeff Wilson.

Wide receivere og tight ends

End zone fade: Da NFL quarterbacks bliver bedt om at kaste end zone fades, så er det naturligt, at der er nogle, der skal gribe den. Derfor er det ikke overraskende, at receiverne og tight ends vil blive bedt om at udføre end zone fades, hvor deres evne til at finde bolden i luften, justere deres krop til bolden og gribe den på det højeste punkt vil blive testet.

Offensive linje

Screen-øvelse: Et screen er et ret normalt spil i et NFL-angreb, så NFL har tilføjet en øvelse, der prøver at replikere den opgave for en offensiv linjemand. Spilleren vil tage et par skridt i pass protection, inden han sætter i løb ud mod en træner 15 yards væk. Hvis den træner bevæger sig op i banen, så skal spilleren justere og løbe hen til en anden træner og blokere ham. Hvis den første træner bliver stående, så skal han blokere ham.

Mirror-øvelse: Øvelsen har været fast inventar længe, men NFL har lavet en justering til denne og et par andre øvelser. Øvelsen gik tidligere ud på, at man skal arbejde sideværts for at forblive foran en anden spiller som vist nedenfor med danske Hjalte Froholdt. I stedet for at en anden spiller skal lege “kanin” og løbe frem og tilbage, så er det nu en træner, som instruerer spilleren om retningsskift.

Defensive linje

Run and club-øvelsen: Fem bags “sække” står oprejst placeret på en lige linje med fem yards mellem hver – den sidste sæk har “arme”. Spilleren skal løbe gennem de her sække ved en serie af forskellige pass rush moves. Først skal han bruge et club move med højre arm (slå udefra og ind), dernæst skal han bruge et spin move på den næste, club move med venstre arm på den tredje, rip move (nedefra og op med den indvendige arm) på den fjerde, inden spilleren finder den femte sæk og slår til dens arme for at simulere et forsøg på en forceret fumble.

Run the hoop-øvelsen: For at teste evnen til at skifte retning og operere med et lavt tyngdepunkt har NFL introduceret “run the hoop”-øvelsen. To ringe bliver lagt ud på jorden med to yards mellem dem. Spilleren starter på siden af den ene ring løber halvvejs rundt om den første ring, hvor han samler et håndklæde op. Herefter skifter han til den anden ring, hvor han smider håndklædet. Spilleren fortsætter så hele vejen rundt om den anden ring, hvor han samler et andet håndklæde op, som han smider i den første ring, når han krydser tilbage over til den. Nedenfor ses et eksempel fra en Dolphins-træning.

Linebackere

Shuffle, sprint, change of direction: Denne øvelse måler spillernes agilitet ved at have en spiller startene i den ene side af banen, hvorefter han “shuffler” (arbejder sideværts med front mod quarterbacken) på tværs af banen, indtil en træner siger til. Herefter vil spillerne åbne hofterne og spurte, inden træneren igen vil råbe, hvorefter spilleren skal skifte retning og gribe en bold.

Korte zone breaks: For at simulere en linebackers arbejde i zoneopdækning har NFL forsøgt at introducere en ny øvelse. Spilleren dropper fem yards tilbage i en 45 grades vinkel, flader sit drop ud, hvorefter han planter fødderne og spurter fremad og griber en bold (simulerer opdækning på en “out”-rute). Dernæst dropper spilleren igen tilbage fem yards i en 45 graders vinkel, flader droppet ud, men planter fødderne og løber ind over banen, hvor han griber en bold (simulerer en kort indvendig rute). Til sidst laver spilleren et horisontalt, sideværts drop, hvorfra en træner vil sige til, når han skal vende rundt og løbe ned langs sidelinjen (simulerer en Wheel-rute)

Defensive backs

Line-øvelse: Spilleren vil starte med at løbe baglæns (back pedal), indtil en træner siger til, hvorefter spilleren vil åbne hofterne, vende tilbage til back pedal og til sidst åbne hofterne igen og gribe en bold.

Teryl Austin-øvelsen: Opkaldt efter Steelers’ defensive backs-træner Teryl Austin. Spilleren løber i back pedal fem yards bagud, inden han breaker fremad i en vinkel på 45 grader og griber en bold. Herefter arbejder spilleren igen fem yards bagud i back pedal, inden han åbner 90 grader og spurter mod en coach til siden for ham. Når spilleren når hen til den træner, stopper han hårdt og vender 180 grader rundt og løber mod en anden træner. På vej mod den anden træner griber spilleren en bold.

Box-øvelsen: Spilleren starter med fem yards back pedal, hvorefter han breaker 45 grader, når træneren siger til. Når spilleren når en kegle vil han stoppe, åbne hofterne og spurte mod træneren, indtil træneren indikerer en retning, som spillerne skal løbe i og gribe en bold.

Gauntlet-øvelsen: Vi kender denne øvelse fra receiver-positionen, men NFL har valgt, at defensive backs også skal udføre den. Spilleren starter med at gribe to bolde stående på den ene sidelinje og løber derefter på tværs af banen og griber skiftevis bolde fra højre og venstre. Der bliver taget tid på øvelsen fra tidspunktet, hvor spillerne har grebet den anden bold stående på den ene sidelinje til han når et punkt 10 yards nede ad banen efter den sidste bold er grebet.