Er Michigan’s Devin Bush den bedste linebacker i draften? Sammen med sin navnebror, LSU stjernen Devin White, er Bush konsekvent nummer et eller to på de fleste store ranglister, men hvem bør ligge i toppen? Vi tager et kig på Wolverine kaptajnen.

Følg mig på Twitter for mere draft analyse @Thomasrp93

Det formelle:
Navn: 
Devin Bush
Position: 
Linebacker
College: 
Michigan
Højde:
5 foot, 11 inches (180 cm)
Vægt: 
234 pund (106 kg)

Ovenpå to produktive sæsoner som manden i midten af et imponerende Michigan-forsvar, hvor Bush akkumulerede 161 tacklinger, 10 sacks og 18.5 tacklinger for minus-yards, afsluttede han stærkt med “All-American” og “Big-Ten Player Of The Year” titler i 2018. Til combinen leverede han en fremragende præstation med bl.a. en 4.43 sek 40-yard sprint (andenbedste linebacker), 40.5 inches højdespring (bedste linebacker), 124 inches længdespring (tredjebedste linebacker) og en 6.93 sek 3-cone (femtebedste linebacker) og viste cornerback-lignende mobilitet i hofte og retnings skifte i de ikke-målbare øvelser. Det bedste ved det hele? Det overraskede mig på ingen måde efter at have set hans film. I det følgende gennemgår jeg en opsummering af de styrker og svagheder, jeg ser fra hans kampfilm, og illustrerer med nogle eksempler i videoerne:

Styrker:

  • Løbespil: Viser god evne til at jagte mod runningbacken uden at blive fanget i trafik ved linjen. Holder sig konstant og disciplineret på indersiden af manden med bolden og holder på den måde sit ansvarsområde mod løbespillet. Er langt over middel i sin evne til at skifte hyppigt mellem direkte løb ud mod sidelinjen og langsommere bevægelser alt afhængig af, om runningbacken løber direkte ud eller forsøger at komme tilbage ind i banen – dén evne begrænser antallet af gange han overforfølger udad og giver indersiden op. Viser formidabel fart og naturlig bevægelse til at komme ud hurtigt mod sidelinjen på “screens” og yderside løb.

  • Tackling: Misser sjældent en tackling. Viser god forståelse for, hvornår det er passende at gå efter at ramme hårdt (i smalle områder eksempelvis i hullerne mellem linjemænd eller lige når bolden bliver grebet), samt hvornår det er vigtigt at være mere rolig og tålmodig og lave en sikker tackling (eksempelvis yderside løb eller ved blitz).
  • Blitz: Kombinationen af fart, aktive hænder og over middel evne til at bøje sin krop gør ham modbydelig mod angrebets blokerings skema, da han kan blitze fra sin udgangsposition 5 yards nede af banen og komme igennem linjen, inden en stor linjemand får hænder på ham. Resultatet er ofte en forceret hurtig beslutning af quarterbacken, dårligt kast eller et sack.

  • Opdækning: Læser om det løb eller kast hurtigt. I zone opdækning viser han god til at skifte mellem at kigge på quarterbacken og ud mod recieverne, hvormed han kan reagere dels på, hvilke ruter der kommer indad mod midten, dels hvilken retning quarterbacken kigger. Har farten til at mandsopdække runningbacks og tight ends tæt.

  • Giver sig 100 %. Der er ikke meget mere frustrerende end at se hurtige spillere, som ikke løber mod bolden, fordi de “sikkert ikke når den”. Bush viser flere gange at han er villig til at anstrenge sig, hvilket begrænser et potentielt touchdown til “kun” at resultere i mange yards.

Svagheder:

  • Amerikanske medier elsker at kritisere hans højde, vægt og arm længde, som for NFL-linebackers ligger på henholdsvis 3., 24. og 36. percentil. Betyder det så noget? Ja, hvis han ikke viste evnen til at komme af blokeringer, blev fysisk overmandet eller ikke kunne kompensere med sin fart, ellers ikke. Det er en smagssag om man vil stole på tallene eller kampfilmen, hvor jeg personligt foretrækker sidstnævnte. Ét problem jeg fandt, var når angrebspilleren kaster sin krop mod benene af Bush (“cut” block), hvor han ikke konsekvent får hænderne på blokkerings spilleren og skubber ham væk. Det er en lille ting og kan sagtens korrigeres.
  • Har varierende succes i mand-mand mod runningbacks, der efter at løbe udad fortsætter op ad sidelinjen (en “wheel” rute). På flere spil viser han god fart og over middel navigering udenom den indadgående rute, der ofte kommer fra en reciever, som er designet til at forsinke linebackeren i sit vinkel ud mod runningbacken. Enkelte gange får han taget så spids vinkel, at han ikke er i stand til at følge med og giver store spil. Det er absolut den sværeste rute at dække op som linebacker og det viser blot Bush’s top kvaliteter, at dette er mit største kritik punkt.

Konklusion:
Devin Bush er en disciplineret og formidabel atlet, der på trods af spørgsmål om størrelse formår at være fysisk mod løbespillet, effektiv mod kastespillet og et skræmmende våben i blitz. Der er ikke ét aspekt af linebacker positionen, hvor han ikke viser over middel evner, og han kan spille yder- eller inderside linebacker fra dag et i NFL. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Bush er den bedste linebacker i draften. Men hvad med Devin White? Alle har sine grunde til at vælge en favorit, og jeg vælger Bush, fordi han rammer på samtlige krav, jeg har til en linebacker. Devin White vil jeg naturligvis dække i næste artikel!

NFL sammenligning: Lige til højrebenet: Bobby Wagner og Eric Kendricks. Wagner fik en “F” karakter i sin spillerprofil pga sin størrelse. Kendricks røg ud af første runde pga størrelse. Begge er top atleter, hvor college kampene viste én fælles ting: de var hamrende dygtige linebackers.

Forventet valg: Top 25.

Jeg kunne snakke i timer om Bush og andre linebackers i draften og har mange clips der desværre ikke kom med. Du er altid velkommen til at kontakte mig på facebook eller twitter.