Combinen skydes i gang senere på ugen, og derfor giver to af Gul Kluds eksperter en foreløbig liste over deres 50 favoritspillere på tværs af positioner i årets draft.

Senere på ugen starter NFL’s store testuge kaldet NFL Scouting Combine, og det er altid en kæmpestort begivenhed og meget vigtig for de kommende NFL-spillere. Gul Kluds drafteksperter Dennis Cordsen og Teis Joranger har indtil videre set nærmere på over 150 af de mest profilerede navne, og her får du deres kombinerede top 50, som tingene står lige nu.

Nogle af spillerne har både Cordsen og Joranger set, mens andre kun er set af den ene af dem. Der kan stadig ske en del ændringer, inden draften løber af stablen sidst i april, og combinen især kan forskyde ting. Spillerne er rangeret efter, hvor stort deres potentiale er på deres position, og at en quarterback er vigtigere end en runningback er dermed ikke medregnet.

I er velkomne til at stille spørgsmål til rangeringen eller specifikke spillere på eller udenfor listen. Dette kan gøres i kommentarfeltet eller på Twitter til Dennis Cordsen eller Teis Joranger.

1) Quinnen Williams, DT, Alabama
Quinnen Williams er det bedste talent i draften. Udover, at han måske kan levere på et niveau a la Chris Jones fra Chiefs, så er det samtidig svært at se, hvordan han skal blive et reelt bust. Som freshman i 2017 roterede han i finalekampen med en NFL-spiller som DaRon Payne,

2) Nick Bosa, EDGE, Ohio State
Det er tre år siden, at bror Joey Bosa blev valgt som nummer tre i draften af Chargers, og lillebror Nick Bosa er lige så stort et talent. Han er lidt mindre end Joey, men han har strålende teknik som pass rusher, hvor han er fantastisk varrieret og rusher med en en høj intelligens.

3) Josh Allen, EDGE, Kentucky
Teknisk kan Josh Allen godt blive skarpere, og han skal også spille mere fysisk. Atletisk set er han dog den mest eksplosive pass rusher i årets draft, og det potentiale er svært at fornægte. Samtidig virker han til at være relativt intelligent, så man stoler på, at han kan forløse potentialet de kommende år.

4) Dalton Risner, OG/OT, Kansas State
Risner spillede tackle hos Kansas State, og selvom han sikkert godt ville kunne overleve derude, mener vi, at han har en lysere fremtid som guard. Hans fejlbelagte fodarbejde i pass protection vil bedre kunne skjules indvendigt, hvor hans styrke og gode hænder i den grad også kan bruges.

5) Ed Oliver, DT, Houston
Ed Oliver har nogle af de samme atletiske evner som Aaron Donald, men der stopper sammenligningen i første omgang. Selvom han er hurtig, mangler han i høj grad pass rush moves og styrke til at rive igennem, når han er kommet på kant.

6) Jonah Williams, OT, Alabama
Jonah Williams er ikke det letteste talent at vurdere. Teknisk er han helt igennem forrygende, og han er også en rigtig fin atlet. Han er dog til den lette side, og han mangler noget længde. Det giver ham problemer mod stærke og høje defensive ends, og dem er der mange af i NFL. Minder om Jake Matthews, der er venstre tackle for Falcons.

7) Cody Ford, OT, Oklahoma
Ford er en tung tackle, der dog er virkelig let på tå. Samtidig har han en virkelig fysisk mentalitet, og vil formentlig kunne gøre sig både som guard og tackle. Teknisk skal han arbejde på sin præcision og effektivt i sit fodarbejde i sit pass set, men atletisk er potentialet stort.

8) Devin Bush, LB, Michigan
Bush er ikke den højeste linebacker, men han er hurtig, bevæger sig godt og dækker et stort område af banen. Der mangler nogle ting i forhold til at læse spillet og komme på den rigtige side af blokeringer, og så kan hans manglende størrelse give ham problemer i opdækningen.

9) Jerry Tillery, DT, Notre Dame
Som pass rusher viser han mange glimt, og Jerry Tillerys kamp mod Stanford er noget af det mest dominerende i collegesæsonen 2018. Der mangler stadigvæk lidt stabilitet, men pass rush fra indersiden er alfa og omega i nutidens NFL.

10) Josh Jacobs, RB, Alabama
Jacobs måtte dele spilletiden med et par andre runningbacks hos Alabama, men når han var på banen, viste han prøver på at have hele pakken. Fart, styrke, kan forcere missede tacklinger og er en virkelig dygtig receiver. Komplet runningback.

11) Jachai Polite, EDGE, Florida
Polite er en rendyrket pass rusher lige nu. Han er ret lav, men super eksplosiv, og så har han en god portion fine pass rush moves. Spørgsmålstegnene er styrken og deraf, om han kan overleve mod løbet og spille på alle downs.

12) Marquise Brown, WR, Oklahoma
Marquise Brown er hurtig og har modsat mange andre hurtigløbere gode hænder. Døjer med en fodskade kaldet Lisfranc-fraktur, hvilket er en af de mest frygtede fodskader for sportsfolk. Klejn af statur. Fætter til Antonio Brown.

13) DeAndre Baker, CB, Georgia
DeAndre Baker er en ret fysisk og klog cornerback, selvom han ikke er den største eller hurtigste spiller. Umiddelbart bedst i zoneopdækning.

14) T.J. Hockenson, TE, Iowa
Mere Gronk end Jimmy Graham som type. Hockenson sætter en ære at blokere i løbespillet, som hans skole Iowa elsker at benytte sig af. I kastespillet har han fart nok til true linebackere og hænderne er helt klart fine.

15) Jawaan Taylor, OT, Florida
På mange områder har Jawaan Taylor hele pakken med gode fødder og noget solid styrke. Det er mest nuancerne i positionen, som stadig skal finpudses.

16) Byron Murphy, CB, Washington
Byron Murphy virker mindre end DeAndre Baker, omend han muligvis ikke er det. Murphy blev aldrig slået dybt hos Washington, men det var delvis på grund af systemet. Hvis dit hold mangler en cornerback med flydende hofter, et godt hoved og fornuftige hænder, er her et godt bud.

17) Dwayne Haskins, QB, Ohio State
Haskins er en stor og ikke ret bevægelig quarterback, men han læser banen ganske godt, kaster nogenlunde præcist og bør være let at bygge et system op omkring.

18) Jace Sternberger, TE, Texas A&M
Hvis Jace Sternberger gør det godt til Combine, har han gode muligheder for at nærme sig top 10. Han griber bolden fornuftigt og har en god fornemmelse for, hvor han kan finde plads midt i banen. Sternbergers største styrke er dog efter, at han har grebet bolden.

19) Clelin Ferrell, EDGE, Clemson
Det er ærgerligt, at Ferrell er så relativt dårlig en atlet, som han er. Han er virkelig klog, teknisk solid og har noget udmærket styrke. Det er bare rigtig svært at vinde i NFL som pass rusher, hvis de er stiv som et bræt.

20) David Montgomery, RB, Iowa State
Ikke den hurtigste og mest atletiske runningback, men han har strålende fødder og fornemmelse for at finde det rigtige hul. Balancen er ligeledes sublim, og han er skabt til at løbe mellem tackles.

21) Devin White, LB, LSU
Devin White er måske lidt en lottokupon. Han er sindssygt atletisk, men han har næsten ingen kontrol over sit spil. Han skal især lære at tage fem procent af sin fart, så han rent faktisk lander tacklingen i stedet for at flyve forbi ham med bolden. Han kan blive alt lige fra en all pro-spiller til en Alec Ogletree, der generelt er dårlig, men kan lave et højdepunkt hver fjerde kamp.

22) Kyler Murray, QB, Oklahoma
Murray er lille, atletisk og kaster bolden virkelig naturligt, dog er det tekniske ting og de mentale detaljer af spillet lidt mangelfulde.

23) Noah Fant, TE, Iowa
I starten af sæsonen var Noah Fant foran TJ Hockenson i rangordenen hos Iowa, men det ændrede sig. Noah Fant er dog også rigtig god og nok mere atletisk end Hockenson. Og fordi han spillede for Iowa, er han stadigvæk fornuftig i blokeringsspillet

24) Rock Ya-Sin, CB, Temple
God på banen – endnu bedre i spillet om årets navn. Rock Ya-Sin er nok mindre NFL-klar end de andre topcornerbacks, men atletisk og opdækningsmæssigt bør han kunne blive en god cornerback i NFL.

25) Chauncey Gardner-Johnson, CB/S, Florida
Er han safety eller slotcornerback? Det kommer nok an på holdet, der vælger ham. Umiddelbart kan han begge dele og typemæssigt minder han Minkah Fitzpatrick, som Dolphins draftede i første runde sidste år.

26) Andre Dillard, OT, Washington State
Nok den tackle der bevæger sig mest uden besvær og flydende i årgangen. Det gør ham til rigtig lovende i pass protection, hvilket trods alt er vigtigst i NFL. Han er dog ganske ringe i løbespillet, hvor hans brug af sine hænder er skidt.

27) Jeffery Simmons, DT, Mississippi State
For et par uger siden rev han korsbåndet over, og han har også en skidt sag om vold mod en kvinde i college. Talentet på banen er dog stort, da han besidder strålende styrke og et fint arsenal af pass rush moves.

28) Greg Little, OT, Ole Miss
Der er ikke meget fart i fødderne på Greg Little, og det er helt sikkert en bekymring. Dog gør hans størrelse, hans glimrende timing og placering af hænderne ham til en ret habil pass protector.

29) Taylor Rapp, S, Washington
Det bliver interessant at se, hvordan Rapp gør det til combine. Han ligner ikke så god en atlet, og det kan koste. Dog er han klog, disciplineret og tackler fantastisk. Han bør kunne blive en god bokssafety, hybrid-linebacker, dime-safety eller lignenden i NFL.

30) Chris Lindstrom, G, Boston College
Lindstrom bliver nok aldrig en dominerende guard, men omvendt begår han ikke ret mange fejl i pass protection, og så virker han solid nok til at stoppe de type, der prøver at løbe igennem ham.

31) Trayvon Mullen, CB, Clemson
Har mange af forudsætningerne til at blive en svær corner at slå i NFL, men fodarbejdet og teknikken mangler stadigvæk noget, hvorfor han ikke kan forventes at skulle være alt for vigtig i rookiesæsonen.

32) Irv Smith Jr., TE, Alabama
Størrelsesmæssigt er han næsten mere en receiver end en tight end, men på banen blokerer han fint som tight end og er ret god på ruterne mellem 7 og 15 yards. Bliver nok aldrig den bedste tight end i NFL. Typemæssigt a la Jordan Reed.

33) D.K. Metcalf, WR, Ole Miss
Metcalf er svær. Han er stor og virker meget atletisk, og det giver en hel del potentiale. Der er dog mange af detaljerne på positionen, der mangler. Hans hænder er ustabile, hans rutetræ er ikke udviklet og hans kropskontrol og styrke i pressede gribesituation er ikke helt skarp nok.

34) Greedy Williams, CB, LSU
Vi er indtil videre lidt lavere på Greedy Williams end mange andre. Højden er der og i mandsopdækning gør han det også fint. Men taklingerne, den pletvise mangel på indsats og manglen på fysik går, at vi holder ham lidt nede.

35) Brian Burns, EDGE, Florida State
Mange har Brian Burns højere, men vi er ikke helt solgt endnu. Han mangler seriøs styrke, og selvom han i glimt viser stort pass rush-potentiale er stabiliteten der ikke endnu. Derudover er jeg mere usikker på hans atletiske evner end mange andre, der forventer, at han brænder combinen af. Vi får at se senere på ugen.

36) Nasir Adderley, S, Delaware
Adderley kommer fra en ret lille skole, men det er tydeligt, at han har talent. Han ligner en virkelig god atlet med fart, der kan dække store områder bagerst i forsvaret. Mentalt er han der dog ikke helt endnu, da han f.eks. tager for mange dårlige vinkler.

37) Christian Wilkins, DT, Clemson
Klart en 3-tech i NFL. Har lidt mere teknik end Ed Oliver, og selvom Wilkins er en fin atlet er han ikke i nærheden af Oliver. Bør blive en fornuftig NFL-starter.

38) Elijah Holyfield, RB, Georgia
Søn af bokseren Evander Holyfield, og de atletiske gener er ikke gået tabt på sønnike. Holyfield har lynhurtige fødder og kan lave nogle imponerende retningsskift – samtidig besidder han ganske fin styrke.

39) Riley Ridley, WR, Georgia
Georgia har ry for, at deres receivere ikke producerer, og det samme er sådan set tilfældet for Riley Ridley, der i år greb 44 bolde for 570 yards og ni touchdowns. Det var samtidig hans klart mest produktive år i college. Kigger man på spillet, gav han dog en spiller Greedy Williams store problemer med gode releases og gode ruter, da Georgia mødte LSU.

40) D’Andre Walker, EDGE, Georgia
Allround solid spiller, der kommer til at starte i ti år i NFL uden at trække de store overskrifter. Hvis han tester bedre end gennemsnitligt til Combine, kan han muligvis hoppe en smule frem. Football IQen er god eller rigtig god.

41) Anthony Nelson, EDGE, Iowa
Ligner et bæst og spiller ret godt på kanten af forsvaret, selvom han er 6’8 (over 2 meter) høj. Atletisk er han ikke perfekt, men egentlig heller ikke ringe. Lad os lave den dovne sammenligning med Margus Hunt fra Colts.

42) Rodney Anderson, RB, Oklahoma
Anderson var skadet i næsten hele 2018-sæsonen, men han er en dygtig spiller. Han har fart og læser blokeringerne glimrende. Man kunne godt ønske sig, at han brød flere tacklinger, men han passer perfekt ind i de moderne spread-angreb i NFL.

43) Rashan Gary, EDGE/DT, Michigan
I forhold til hypen har Rashan Gary egentlig ikke været ret produktiv i college, men glimt af noget bedre er der, og mod løbet bør han være god som EDGE. Kan måske rykkes ind som 3-tech.

44) Garrett Bradbury, C, North Carolina State
Bradbury er lav og let, og skal i NFL håbe på at udvikle sig til en Jason Kelce-type. Han har dog også redskaberne til det med sin gode bevægelsesevner og udmærket teknik. Den manglende styrke kan dog sagtens koste ham dyrt i NFL.

45) Brian Peavy, CB, Iowa State
Den mest ukendte spiller på vores liste er uden tvivl Brian Peavy, der efter amerikanske mål er cirka 5’9. I NFL er han slotcornerback, men han er klog og hele tiden i nærheden af sin mand. Bedste bud på en sammenligning er nok Nickell Robey-Coleman.

46) Deshaun Davis, LB, Auburn
Ikke en stor atlet, og han har brug for en tålelig combine. Jeg (Teis red.) er dog glad for hans fysiske spillestil, naturlige instinkter og spilintelligens.

47) Elgton Jenkins, C, Mississippi State
Elgton Jenkins er en klassisk center i et power/gap-system. Han er ikke den mest atletiske, men han er teknisk dygtig med hænderne til at få skabt huller i løbespillet eller lukke af i kastespillet.

48) Kaden Smith, TE, Stanford
Kaden Smith skal simpelthen vise sig fornuftigt frem til Combine, hvis han skal forblive i top 50. Staturmæssigt er han fin, men han har problemer med at komme ud i ruterne, når han presses. Den største styrke er hænderne – jeg tvivler på, at han har haft en unconcested tabt bold i år.

49) Daniel Jones, QB, Duke
Det er ikke alt sammen lige kønt fra Jones, men han er stor og ret atletisk og har et forholdsvis naturligt talent for at kaste bolden. Præcisionen og det mentale må man så arbejde med, hvis han skal blive god.

50) Charles Omenihu, EDGE, Texas
En af de spillere vi ikke føler os så sikre omkring endnu. Han er stor og langlemmet, men han er egentlig ret atletisk, selvom det kan se lidt kluntet ud til tider. Han har nogle pass rush moves, men det er ikke alt sammen lige poleret. Derudover er hans tyngdepunkt et problem mod løbet.

Nævneværdige spillere udenfor vores top 50
Drew Lock, QB, Missouri
Montez Sweat, EDGE, Mississippi State
Mack Wilson, LB, Alabama
Deionte Thompson, S, Alabama
Amani Oruwariye, CB, Penn State
Justin Layne, CB, Michigan State
Devin Singletary, RB, Florida Atlantic
Yodny Cajuste, OT, West Virginia
N’Keal Harry, WR, Arizona State
A.J. Brown, WR, Ole Miss
Kelvin Harmon, WR, North Carolina State
Deebo Samuel, WR, South Carolina
Hakeem Butler, WR, Iowa State

1 KOMMENTAR

  1. Hej drenge

    Hvad med en Montez Sweat? Og så har jeg ikke set Rashan Gary så lavt andre steder. Mange steder er han klart til 10 prospekt.

SKRIV ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her