Det er nemt at være ekspert i bagklogskabens klare lys. Men ikke desto mindre kaster vi os her ud i at gentage 2017-draften med den viden vi har nu.

Vi har, ligesom Guldlok, været en tur forbi den varme 2014 draft, den kolde 2015-omgang, den lunkne 2016-årgang og nu er tiden kommet til 2017, hvor nogle af ligaens i dag bedste spillere på flere positioner blev taget.

Når jeg siger bedste spillere, så lyver jeg ikke. Det er nemt at smide superlativer efter spillere, men 2017 leverede et par stykker fra øverste hylde. Særligt én vil nok blive husket som en af ligaens bedste nogensinde, hvis han fortsætter sin udvikling. For dette var året, hvor den mesterfulde Patrick Mahomes trådte ind i ligaen, så det er nok ikke nogen hemmelighed, at det ikke bliver det defensive kæmpetalent, den hjelmsvingende Myles Garrett, der ryger som nr. 1 i denne re-draft. Det er nok heller ikke nogen hemmelighed, at Chicago Bears ikke tager den menneskelige udgave af svensk pølseret, Mitch Trubisky.

Cornerback-positionen var også leveringsdygtig. Hele tre spillere er i dag blandt de bedste på deres position, mens draften også producerede en tight end i George Kittle, der har domineret ligaen i to år, og har lavet pandekager med et smil på læben. Vi fik også et par runningbacks, der eksemplificerer det, som en runningback skal kunne for at være relevant, nemlig være en faktor i begge faser af angrebet.

Tilgangen i denne re-draft tager udgangspunkt i holdenes mangler dengang, samt min personlige fantasi, en ting der kan overrumple behovet fra tid til anden, og vi har valgt at annullere alle trades, der ikke var foretaget inden uret slog 00.00 nytårsaften.

Det betyder f.eks., at Bills og Browns vælger som nr. 10 og 12 i stedet for Chiefs og Texans, der handlede sig op for at tage henholdsvis Patrick Mahomes og Deshaun Watson.

Læs mere: Den endelige rangering: Teis Jorangers big board

Det skal også siges, at der selvfølgelig er noget personligt bias, og derfor inviteres I alle til at rette eventuel kritik til mig på twitter: @mooncakekaltoft. Vær nænsomme 😉

Du kan åbne hvert pick med pilen og se holdets oprindelige valg, samt læse min begrundelse for det nye pick.

Oprindeligt valg: Myles Garrett, DE, Texas A&M

Der er ingen tvivl om, at den bedste spiller fra denne årgang hedder Patrick, men ikke er en søstjerne, der bor sammen med en svamp med firkantede bukser. Siden Mahomes overtog tøjlerne i Chiefs, har han domineret ligaen med blændende spil og exceptionel armstyrke i et angreb, der får Rex Ryan til at muntre sig over, at han nu kan fokusere på hot takes og fødder i stedet for at græde over at få tæv af Mahomes. Om Mahomes havde fået samme succes under Michael Silvers hemmelige elsker, Hue Jackson, er ikke til at vide, men mon ikke talentet var sprunget ud uanset. Mahomes har kastet for 9412 yards og 76 TDs, og er blevet kåret NFL’s MVP og Super Bowl MVP, mens han er blevet valgt til First-Team All-Pro 1 gang og to Pro Bowls.

Oprindeligt valg handlet til Bears: Mitch Trubisky, QB, North Carolina

Jeg ved ikke, om jeg gør 49ers eller Watson den største tjeneste ved at pensle ham ind her. 49ers får en playmaker af karat, mens Watson får et hold, der faktisk har en kompetent general manager i John Lynch, og samtidig også en af ligaens ypperste offensive hjerner i cheftræner Kyle Shanahan. Jeg tør næsten ikke tænkte på, hvordan Super Bowl LIV ville have set ud, hvis det var Mahomes mod Deshaun, af ren frygt for at oversvømme min lejlighed med savl og andre saltede væsker. Watson har kastet for 9716 yards og 71 TDs, mens han har løbet for 1233 yards og 14 touchdowns med to Pro Bowls til følge.

Oprindeligt valg handlet til 49ers: Solomon Thomas, DE, Stanford

Chicago Bears stod bag årets største WTF-moment, da de handlede sig op til valg nr. 2 for at tage Mitch Trubisky. Jeg var ikke fan af the Truthbiscuit dengang og det er ikke blevet ændret siden. Ryan Pace begik en kæmpe bommert, da både Mahomes og Watson var på brættet. Det er de ikke her, så derfor hapser de den næstbedste mulighed i Myles Garrett. Garrett havde det famøse “generationelt talent”-mærkat på sig og er en atletisk freak. Med ham og Khalil Mack på hver deres side af den defensive linje kunne Bears drive gæk med Rodgers, Stafford og Cousins indtil de selv fandt sig en ordentlig quarterback. Garrett har lavet 104 tacklinger, 30,5 sacks og er blevet valgt til Second-Team All-Pro og Pro Bowl en enkelt gang.

Oprindeligt valg: Leonard Fournette, RB, LSU

Kittle er velsagtens den spiller, som har overgået forventningerne mest. Tight enden fra Iowa har været en dominerende force i to ud af tre år i ligaen, og ville unægteligt have været en hjælp for Bortles både som våben, men også som en grinende pandekage-lavende blokeringsmaskine, indtil Dave Caldwell endelig indså, at Blake var en fantastisk fiasko af en quarterback. Med Kittle på rosteren ville Jacksonville ikke kun have en af ligaens bedste tight ends, de ville også have en fremragende mulighed for at producere en buddy-cop-serie sat i 70’erne med Kittle og Minshew i hovedrollerne. Kittle har grebet 216 bolde for 2945 yards og 12 touchdowns, mens han er blevet valgt til en First-Team All-Pro, en Second-Team All-Pro og to Pro Bowls.

Oprindeligt valg: Corey Davis, WR, Western Michigan

Titans forsøge at give Mariota flere våben med valget af Davis. Det udfoldede sig aldrig, som de havde håbet, så i stedet vælger de at gå med en af årgangens bedste spillere i T.J. Watt. Lillebror Watt har, ligesom sin storebror, været en force i sine første år i ligaen og har været med til igen at gøre Steelers til et dominerende forsvarshold til stor glæde og sorg for mig, da jeg elsker forsvarspil, men ikke Steelers. Efter et enkelt år under Mularkey ville Trent Jordan unægteligt kunne præstere på samme niveau som hos Steelers, når den tidligere Steeler, Mike Vrabel, tager over i 2018. Watt har lavet 177 tacklinger, 34,5 sacks, forsvaret 18 kast og forceret 15 fumbles, mens han er blevet valgt til en First-Team All-Pro, en Second-Team All-Pro og to Pro Bowls.

Oprindeligt valg: Jamal Adams, S, LSU

Jets valgte Jamal Adams, hvilket i og for sig var et glimrende valg. En god spiller og en fremragende leder, men positionen har bare ikke voldsom værdi i nutidens NFL. I denne omgang vælger Jets dog at adressere en position, hvor de har manglet kvalitet siden Darrelle Revis stillede skøjterne på hylden, nemlig cornerback. Her stod valget mellem Marshon Lattimore, Marlon Humphrey og Tre’Davious White, der alle tre har spillet fantastisk efter deres indtog i ligaen. Valget falder dog på sidstnævnte, der, i mine øjne, har spillet en smule bedre end både Lattimore og Humphrey, selvom det ikke er meget, der skiller dem. White har i sin tid i NFL lavet 181 tacklinger, 12 interceptions og forsvaret 43 kast, mens han er blevet valgt til én First-Team All-Pro og en enkelt Pro Bowl.

Oprindeligt valg: Mike Williams, WR, Clemson

Chargers lider nærmest af OCD ift. ikke at ville beskytte deres quarterback. I 2017 hed deres tackles Russel Okung, der godt nok er en okay tackle, og Joe Barksdale, der ikke var andet end en backup, så det er stadig ikke godt nok. Givet, at Rivers måske har været den drivende faktor her, da han med sine 1774 børn tydeligvis ikke er den bedste fortaler for beskyttelse, så måske general manager Tom Telesco ikke skal have hele skylden. Men nu er det mig, en barnløs satan, der bestemmer. Derfor bliver valget ikke et våben til Rivers, men i stedet en virkelig, og det kan ikke overdrives, virkelig god højre tackle i Ryan Ramczyk, der i dag er en af de absolut bedste på sin position i hele NFL. Rivers har altid klaret sig med receivers, der er blevet valgt i de senere runder og havde Keenan Allen. Derfor burde det have været alfa og omega for Chargers at beskytte ham. Ramczyk har startet 47 kampe, mens han er blevet valgt til en First-Team All-Pro og en Second-Team All-Pro.

Oprindeligt valg: Christian McCaffrey, OW, Stanford

Jeg elsker runningbacks. De er underholdende at se på og her er Christian McCaffrey en af de særligt underholdende qua sin evne til at gribe bolden. Han er et offensivt våben. Men det er nu engang bare ikke en position, der rykker ret meget for et hold, der ikke er vanvittigt godt. Det kan en rigtig god cornerback til gengæld gøre og der er en virkelig god en ledig i Marshon Lattimore. Panthers defensive backfield bestod i 2017 af James Bradberry, Daryl Worley, LaDarius Gunter, Captain Munnerlyn og Kevon Seymour, og ingen af dem er at finde på rosteren i 2020. Med Lattimore får de en topspiller, der har præsteret på højt niveau og vil kunne dække den ene side i et årti for panterne. Lattimore har lavet 168 tacklinger, 8 interceptions og forsvaret 44 kast, mens han er blevet valgt til to Pro Bowls og vandt titlen som årets defensive rookie i 2017.

Oprindeligt valg: John Ross, WR, Washington

Bengals blev forblændet af John Ross’ fart og det har vist sig at være knap så smart. Ideen om at tage en wide receiver var dog ikke helt dum. A.J. Green har lidt af skadesproblemer i lang tid og vi ved, at Andy Dalton ikke fungerer uden at være omgivet af rigtig gode våben. Samtidig var det begrænset med offensiv linjetalent i denne draft, derfor vælger jeg at gå samme vej som Mike Brown, bare med en langt bedre spiller i den produktive og herlige John Sherman Smith-Schuster. JuJu er en førstereceiver og vil være en fremragende suppleant for Green, når han bliver skadet og en fremtidig erstatning, når Green ikke længere trækker i tigerstriberne. Smith-Schuster har grebet 211 bolde for 2895 yards og 18 touchdowns, mens han er blevet valgt til én Pro Bowl.

Oprindeligt valg handlet til Chiefs: Patrick Mahomes, QB, Texas Tech

Bills var endnu et af de hold, der ikke så lyset i Patrick Mahomes, og derfor handlede de sig ned til 27, hvor de endte med at tage en cornerback ved navn Tre’Davious White. Han har dog vist sig at være en virkelig god en af slagsen, så han er allerede væk i dette tilfælde. Heldigvis for Buffalo var det en god, god årgang på corner i toppen, så der et frisk brombær fra Alabama lige til at plukke i den fremragende Marlon Humphrey. Humphrey er kun blevet bedre og bedre hvert år, og med en alder på kun 23 er hans udviklingspotentiale stadig enormt. Humphrey har lavet 136 tacklinger, 7 interceptions og forsvaret 41 kast, mens han er blevet valgt til én First-Team All-Pro og en enkelt Pro Bowl.

Oprindeligt valg: Marshon Lattimore, CB, Ohio State

I dette tilfælde falder Lattimore ikke lige ned i skødet på Saints, så jeg måtte kigge andetsteds. Selvom en tight end som Evan Engram kunne være virkelig sjov at se i hænderne på Sean Payton, vælger jeg dog at kigge på forsvaret, hvor Saints også fokuserede deres indsats i 2017 med valgene af Lattimore og Marcus Williams. Som tingene ligger nu, kan de dog få fat i en safety med noget mere umpf end Williams, nemlig den skønherlige Jamal Adams fra det lokale college i Baton Rouge, LSU. Selvom Adams’ position måske ikke er den, der tilføjer mest værdi, så er han en særlig spiller med usædvanlige lederevner, der er kombineret med gode evner på banen. Han kunne blive en force på Saints’ forsvar i et årti. Adams har lavet 273 tacklinger og 12 sacks.

Oprindeligt valg handlet til Texans: Deshaun Watson, QB, Clemson

Browns’ receivergruppe var mildest talt elendig i 2017. Corey Coleman havde ikke fundet sine hænder og leder stadig efter dem, nu i New Jersey hos Giants, hans fjerde hold siden han blev draftet. Josh Gordon er en helt tosset talentfuld spiller, men hans problemer uden for banen har desværre sat en kile i hans evne til at udfolde talentet. En spiller, der til gengæld har vist sig fremragende, både på og uden for banen, er Chris Godwin. Som Robin til Mike Evans’ Batman, eller omvendt afhængig af øjnene, der ser, har han udviklet sig stødt i sine tre år, hvor han for alvor brød igennem sidste år med over 1300 yards i kun 14 kampe. Godwin ville give Mahomes et mål fra dag ét. Godwin har grebet 179 bolde for 2700 yards og 17 touchdowns, mens han er blevet valgt til én Second-Team All-Pro og en enkelt Pro Bowl.

Oprindeligt valg: Haason Reddick, LB, Temple

2017 var sidste år af projekt Jared Veldheer, og selvom han har et fremragende navn, blev han aldrig den store succes i Arizona. Koblet med D.J. Humphries tendens til at blive skadet, havde Cardinals et stort behov for at sikre deres offensive linje i Carson Palmers sidste sæson – en sæson, der endte på injured reserve. Måske tingene havde været lidt anderledes, hvis linjen var bedre. Dawkins har gjort det ganske habilt for Bills, og kan spille både guard og tackle, men har siden 2018 stillet op på ydersiden og været en stabil spiller lige siden. Dawkins har startet 43 kampe og grebet to bolde for otte yards og to touchdowns.

Oprindeligt valg efter handel med Vikings for Sam Bradford: Derek Barnett, DE, Tennessee

Eagles havde et behov for en defensive end og fik det da også dækket med valget af Derek Barnett. Selvom han ikke har været decideret dårlig, så har han aldrig vist sig at være et top 15-valg værd. Det synes jeg til gengæld, at Jonathan Allen har. Selvom han har døjet med lidt skader, så har han alligevel spillet 36 kampe mod Barnetts 35, og det på et højere niveau, mens han tilføjer mere i sit spil generelt. Allen har lavet 139 tacklinger og 15 sacks for Redskins.

Oprindeligt valg: Malik Hooker, S, Ohio State

Colts kunne knapt tro deres held, da Malik Hooker faldt ned i skødet på dem, men frygten for hans skadessituation har vist sig at være meget reel. Når han er på banen, kan han spiller, der kan afgøre kampe, men han er bare for ofte skadet. En safety, der ikke er helt så ofte skadet og har også har vist godt spil, er Eddie Jackson. Jackson havde en guddommelig sæson i 2018, hvor han ville have snuppet titlen som defensive player of the year, hvis ikke Aaron Donald eksisterede. Jackson har boldøje og gode tacklingsevner og ville straks opgradere et tvivlsomt Colts secondary. Eddie har lavet 184 tacklinger, 10 interceptions, forsvaret 26 kast og scoret fem defensive touchdowns. Han er ligeledes blevet valgt til to Pro Bowls og en First-Team All-Pro.

Oprindeligt valg: Marlon Humphrey, CB, Alabama

Marlon Humphrey var et fremragende valg i 2017, men derfor er han allerede væk, så jeg var nødsaget til at gå andre veje. Som lyttere af Det Ovale Kontor efterhånden godt ved, har vi en tendens til ikke at lægge meget værdi i runningback-positionen. Så jeg overvejede først Adoree’ Jackson, men Christian McCaffrey er en af få undtagelser på runningback. Han er et offensivt våben, da han tilføjer ret meget i kastespillet. Med de spillere, der stadig er på brættet, kunne jeg som Ravensfan ikke lade være med at begynde at savle en smule med udsigten til McCaffrey og Lamar i samme angreb. Selvom det er lidt af et luksusvalg, så er Ravens et hold, hvor løbespillet har enormt meget værdi og derfor vil en spiller som McCaffrey være skræmmende i de omgivelser. McCaffrey har løbet for 2290 yards og 24 touchdowns, mens han har grebet 303 bolde for 2523 yards og 15 touchdowns. Han er ligeledes blevet valgt til to First-Team All-Pros, en Second-Team All-Pro og en enkelt Pro Bowl.

Næste side: Picks 17-32, hvor ender Kamara og hvem tager Charles Harris?