Det er nemt at være ekspert i bagklogskabens klare lys. Men ikke desto mindre kaster vi os her ud i at gentage 2016-draften med den viden vi har nu.

Vi har været en tur forbi den fabelagtige 2014 draft, den knap så gode 2015 og nu er tiden kommet til den lige tilpas gode 2016-årgang.

Lige tilpas er måske endda en underdrivelse og et tegn på, at jeg har læst for mange eventyr. Talentmæssigt er 2016 noget tættere på 2014 fordelt på tæt på alle positionerne: safeties, quarterbacks, tackles, guards, wide receivers, runningbacks, cornerbacks, linebackers, defensive ends og tackles. Denne draft havde stjerner på alle de positioner. Jalen Ramsey, Joey Bosa, Michael Thomas, Ronnie Stanley, Chris Jones, Ezekiel Elliott, Kevin Byard, Carson Wentz, Dak Prescott, Jared Goff og en del flere er blandt de mange gode spillere i denne draft.

Som dem, der lytter til Det Ovale Kontor, ved, så er runningbacks ikke i høj kurs i første runde hos mig medmindre de hedder Saquon. Så I kommer til at lede længe efter den første, men de kommer. Denne årgang producerede nemlig to af de mere dominerende af slagsen, og dem kunne jeg ikke holde ude.

Tilgangen i denne re-draft tager udgangspunkt i holdenes mangler dengang, samt min personlige fantasi, en ting der kan overrumple behovet fra tid til anden, og vi har valgt at annullere alle trades, der ikke var foretaget inden uret slog 00.00 nytårsaften.

Det betyder f.eks., at Titans og Browns vælger som nr. 1 og 2 i stedet for Rams og Eagles, der handlede sig op for at tage henholdsvis Jared Goff og Carson Wentz.

Læs mere: Den endelige rangering: Teis Jorangers big board

Det skal også siges, at der selvfølgelig er noget personligt bias, og derfor inviteres I alle til at rette eventuel kritik til mig på twitter: @mooncakekaltoft. Vær nænsomme 😉

Du kan åbne hvert pick med pilen og se holdets oprindelige valg, samt læse min begrundelse for det nye pick.

Oprindeligt valg handlet til Rams: Jared Goff, QB, CAL

Når nu jeg er en meget hård commissioner, der ikke tillader trades, og det ikke giver mening for Titans at lave en Cardinals og tage en quarterback, har de frit valg blandt de bedste spillere. Men de tog Mariota året før, så der er reelt set to muligheder: forstærk forsvaret med den bedst mulige spiller eller giv Marcus et våben. Med andre ord tag Joey Bosa eller Michael Thomas. Selvom Michael Thomas er et bæst, og at der tidligere er blevet valgt en wide receiver med førstevalget (sidst i 1996: Keyshawn Johnson), så er Bosa bare for fristende. Derfor faldt valget på ham. Bosa har lavet 201 tacklinger, 40 sacks og er blevet valgt til to Pro Bowls. Han vandt også Defensive Rookie of the Year i 2016.

Oprindeligt valg handlet til Eagles: Carson Wentz, QB, North Dakota State

Browns kan ikke handle ned, så er derfor tvunget til at tage det fornuftige valg, noget som vi ved, at de ikke kan lide. Her er der tre muligheder: Jared Goff, Dak Prescott og Carson Wentz. Jeg har personligt ikke den store fidus til Goff, så det blev en kamp mellem Dak og Carson. Selvom Dak har været ganske stabil og måske endda bedre end Wentz, synes jeg, at Carson har vist højere topniveau, og ville, hvis han ikke havde fået nogle freaky skader, have en MVP-titel på sit CV. Wentz har kastet for 14091 yards og 97 touchdowns, og er blevet valgt til en enkelt Pro Bowl og en Second-Team All-Pro.

Oprindeligt valg: Joey Bosa, DE, Ohio State

Dette var det sidste valg som holdet foretog sig, mens de stadig boede i San Diege. De tog Bosa oprindeligt, der må siges at have været en succes. Men Bosa er væk, så derfor kigger Chargers på Rivers’ beskyttelse, selvom Tom Telesco øjensynligt hader det, for talentet her er stort. Den, i mine øjne, klart bedste tackle i denne årgang hedder Ronnie Stanley og han er sørme ledig. Hallelujah. Stanley er exceptionel i løbespillet, hvilket passer Chargers ret så godt, når Anthony Lynn overtager tøjlerne i 2017. Stanley har startet 56 kampe med en enkelt First-Team All-Pro og en Pro Bowl til følge.

Oprindeligt valg: Ezekiel Elliott, RB, Ohio State

Nu tænker I nok, at jeg giver Cowboys deres nuværende QB, Dak Prescott. Men nej, for denne draft fandt sted før Romo gik helt i stykker og blev tvunget til at stoppe karrieren grundet en rygskade. Jeg indrømmer også gerne, at Romo var en af mine yndlingsquarterbacks, og ville så gerne have set mere af ham. Jeg kommer heller ikke til at røre en runningback i toppen af draften af principielle årsager, så det bliver heller ikke Zeke. Cowboys står med valget om at nappe Chris Jones eller Jalen Ramsey, og her tror jeg bare, at Jerruh ville være mere tilbøjelig til at gå med en cornerback fra Florida State, så han kan drømme sig tilbage til deres sidste Super Bowl-sejr, hvor Deion Sanders huserede på Texanernes yderside. Inden I slagter mig fuldstændig for ikke at tage Dak her, så er Cowboys, i min fantasi, ikke dumme nok til at smide Romo ind i en pre-season-kamp. Håbet er, at han kan nå at hele og vi alle kan nyde hans fremragende og underholdende spillestil et år mere. Ramsey har lavet 243 tacklinger, 10 interceptions og forsvaret 49 kast. Han er blevet valgt til tre Pro Bowls og en enkelt First-Team All-Pro.

Oprindeligt valg: Jalen Ramsey, CB, Florida State

Våben eller beskyttelse var det store spørgsmål her og Bortles skal have en meget stor lomme for at ramme sine våben. Selvom Michael Thomas er en halvstor laban, så er han ikke en venstre tackle. Derfor får Jaguars den bedste tilbageværende mand på den position i Laremy Tunsil. I dette scenarie bliver folk også mere imponerede af Tunsils lungekapacitet end de bliver skræmt af hans gasmaskebong. Tunsil har startet 58 kampe med en enkelt Pro Bowl til følge.

Oprindeligt valg: Ronnie Stanley, OT, Notre Dame

Flacco havde lige forlænget sin kontrakt, haft en fornuftigt 2014-sæson og spillede kun 10 kampe i 2015. Derfor kigger Ozzie Newsome og Eric DaCosta på våben, og i dette scenarie bliver Ozzie besat af et spøgelse, der faktisk kan drafte receivers, og tager Michael Thomas. Thomas har været en topspiller nærmest siden, han trådte ind på grønsværen i NFL. Kommer hans tal til at lide en smule under, at hans quarterback hedder Joe og ikke Drew? Unægteligt, men så er han bare endnu mere tørstig, når hans quarterback hedder Lamar. Thomas har grebet 470 bolde for 5512 yards og 32 touchdowns. Han er blevet valgt til tre Pro Bowls og to First-Team All-Pros, mens han førte ligaen i receptions i 2018, og receptions og yards i 2019.

Oprindeligt valg: DeForest Buckner, DT/DE, Oregon

De ramte faktisk ret godt i 2016 med valget af DeForest Buckner. Deres quarterback hed stadig Colin Kaepernick, og de havde givet ham en pæn kontrakt i 2014, så quarterback ville ikke give mening her. Jeg stod derfor med to spillere foran mig: Buckner og Chris Jones. Jeg må indrømme, at jeg ser Chris Jones som den bedre spiller, selvom jeg også er stor fan af det kæmpemæssige defensive linjemenneske, der er Buckner. Men de får Chris Jones i San Francisco. Jones har lavet 136 tacklinger, 33 sacks og slået 20 kast ned. Han har en enkelt Second-Team All-Pro og en Pro Bowl på CV’et.

Oprindeligt valg handlet til Titans via Eagles: Jack Conklin, RT, Michigan State

Delfinerne havde, på papiret, en gusten defensiv linje i 2016. De smed en masse penge i hovedet på Ndamukong Suh i 2015, hentede Mario Williams i 2016 og havde Cameron Wake. Men Williams var gammel og levede aldrig op til forventningen. Det gjorde Suh heller ikke, og pass rush har været en mangelvare lige siden, da Wake heller ikke ligefrem var en fårekylling. Oveni det havde de givet Tannehill en stor kontrak i 2015, så quarterback er heller ikke en mulighed. Derfor falder valget på Yannick Ngakoue, der har været en fremragende spiller lige siden han skiftede Maryland Terrapins-uniformen ud med Jaguar-farverne. Ngakoue har lavet 122 tacklinger, 37,5 sacks, 2 interceptions, forceret 14 fumbles og er blevet valgt til en enkelt Pro Bowl.

Oprindeligt valg handlet til Bears: Leonard Floyd, LB, Georgia

2016 var året, hvor Lichts secondary-fetich begyndte at slå rødder. Det var som sådan ikke en helt dum ting, men valgene derimod har han ikke helt haft styr på. Et af de valg var Vernon Hargreaves, som Tampa tog i denne draft efter en handel med Bears. Kigger man på deres roster, var det største behov godt nok en tackle, men jeg synes, at det er en kende højt at tage Taylor Decker eller Jack Conklin her, derfor valgte jeg at kanalisere min indre Licht og napper en cornerback i Xavien Howard. Howard er lidt en enhjørning, da han er en af meget, meget, meget få spillere fra Baylor, der faktisk har været gode i NFL. Med Howard, Verner og Grimes på holdet får Tampa en ganske fin CB-trio, der kan hjælpe med at tage bolden tilbage, når Jameis har smidt den væk. Howard har lavet 140 tacklinger, 12 interceptions og forsvaret 35 kast, mens han er blevet valgt til en Second-Team All-Pro og en Pro Bowl.

Oprindeligt valg: Eli Apple, CB, Ohio State

Giants havde en fremragende sæson i 2016. Forsvaret spillede på et niveau, der gav minder om Strahan og Tuck-dagene, mens angrebet heller ikke var helt skidt. Så de kan lidt tillade sig at hamstre, og det kunne Jerry Reese godt lide at gøre på den defensive linje. Det er heldigt for Giants, for der er en spiller ledig, som er en af de mere monstrøse i netop den positionsgruppe, nemlig DeForest Buckner. Valget ville give Giants en linje med Pierre-Paul, Olivier Vernon, Snacks Harrison og Buckner. Det er lige før, men også kun lige før, at selv Saquon ville have problemer i mod den linje. Buckner har lavet 263 tacklinger, 28,5 sacks og slået 11 kast ned. Han har en enkelt tur i Pro Bowl og en Second-Team All-Pro på CV’et.

Oprindeligt valg handlet til Buccaneers: Vernon Hargreaves, CB, Florida

Lad mig starte med at sige, at jeg ikke har Goff højere end Prescott, men jeg forsøger at være en smule realistisk. Da Bears’ general manager hedder Ryan Pace, falder valget på en quarterback, der er, ja, en smule overvurderet, i Jared Goff. Goff har vist, at han godt kan spille på et højt niveau, når omstændighederne omkring ham er gode nok. Om de kan blive det i Chicago, er ikke til at vide, men der er relativ stor chance for, at Goff uanset hvad vil være bedre en Mitch Trubisky. Goff har kastet for 14219 yards og 87 touchdowns, mens han er blevet valgt til to Pro Bowls.

Oprindeligt valg: Sheldon Rankins, DT, Louisville

I denne re-draft vælger vi lidt at se bort fra problemerne uden for banen, uanset den grimme smag, det efterlader i min mund. Saints tog Sheldon Rankins og Michael Thomas med deres to første valg i ‘16. Det var to rigtig gode valg, men Thomas er væk og selvom Rankins har været en god spiller, så ville Tyreek Hill bare være gusten i Louisiana. Tanken om Hill i hænderne på Sean Payton og Drew Brees sammen – ufff. Hill har grebet 281 bolde for 4115 yards, returnerede bolde for 1393 yards og løbet for 500, mens han har scoret 41 touchdowns i alt. Han har været i Pro Bowl hvert år siden sit indtog i ligaen, og er desuden blevet valgt til en enkelt First-Team All-Pro som punt returner, og en Second-Team All-Pro som receiver.

Oprindeligt valg handlet til Dolphins: Laremy Tunsil, OT, Ole Miss

Eagles kan i dette scenarie ikke handle sig op efter deres quarterback. De er dog heldige med, at der ikke var mange hold med et behov på den position, foruden Bears og Ryan Pace. Derfor falder der en quarterback lige ned i skødet på dem. Denne quarterback hedder Dak Prescott, som måske kunne bringe minderne tilbage til de tidligere 00’ers Eagles-mandskab, anført af Donovan McNabb. At Dak er ledig her, hænger lidt sammen med forbuddet på handler, lidt min aversion mod Ryan Pace, og temmelig meget min lyst til at pisse både Eagles og Cowboys-fans af. Så Dak får en ørn på hjelmen i stedet for en stjerne. Prescott har kastet for 15778 yards og 97 touchdowns, mens han har løvet 1221 yards og 21 touchdowns.

Oprindeligt valg: Karl Joseph, S, West Virginia

Raiders tog en safety fra West Virginia i 2016. Han hed Karl Joseph og det gør han stadig, men han levede aldrig op til forventningerne og spiller nu for Cleveland Browns. Der til gengæld en safety ledig, som har sprængt forventningerne med dynamit i Kevin Byard. Byard har, nærmest siden sit indtog i NFL, været en af de fremmeste på sin position, og selvom Raiders havde en fin free safety i Reggie Nelson, så er jeg ikke i tvivl om, at de kan finde plads til begge. Byard har lavet 319 tacklinger, 17 interceptions og forsvaret 37 kast. Han har en enkelt Pro Bowl og First-Team All-Pro på CV’et.

Oprindeligt valg handlet til Browns: Corey Coleman, WR, Baylor

Rams’ quarterback i 2016 hedder i dette scenarie Case Keenum, så valget står mellem et våben i kastespillet eller en stor bamse, der kan blokere. Da de bedste tilbageværende våben, i mine øjne, hedder Hunter Henry, Sterling Sharpe og Tyler Boyd, synes jeg ikke, at værdien er der til at vælge et våben. Derfor vælger jeg at gå med beskyttelse i den fremragende guard Joe Thuney. Det vil samtidig give Rams mulighed for at udnytte Gurley en smule mere inden gigten slår ham ud. Joe Thuney har startet 64 kampe med en enkelt Second-Team All-Pro til følge.

Oprindeligt valg: Taylor Decker, OT, Ohio State

Jeg må indrømme, at jeg var meget tæt på at give Lions den samme spiller, som de rent faktisk tog i 2016 i Taylor Decker. Stafford havde og har brug for beskyttelse, men jeg kunne simpelthen ikke lade være med at give dem Kenny Clark. Jeg synes faktisk, at det er lidt vildt, at han falder så langt, selvom jeg selv styrer slagets gang. Med valget af Kenny får Lions ikke bare en herlig spiller til en tynd linje, de undgår også at skulle blokere ham to gange om året. Clark har lavet 193 tacklinger, 16,5 sacks og er blevet valgt til en enkelt Pro Bowl.

Næste side: Picks 17-32, hvor ender Zeke og bliver Ryan Grigson svinet?