Så er det igen blevet søndag, og vi lader op til aftenens NFL-kampe med forslag til, hvad du kan spille på!

Men først lige et blik på, hvordan det gik i sidste uge, hvor vi ligeledes introducerede TV-odds til torsdagskampen. I søndags ramte vi på halvdelen af vores spilforslag, hvorfor vi endte i et beskedent overskud på 27 kroner. Torsdagens overraskelse i form af en yderst dominerende Patriots-indsats fik os dog ned på jorden igen, og placerer os i et foreløbigt minus på 11,5 kroner for sæsonen.

I denne uge gælder det klokken 19:00 kampen, hvor Green Bay Packers tager imod divisionsrivalerne fra Detroit Lions. Klokken 22:25 står den på skraldebang-fodbold, når Kansas City Chiefs får besøg af New York Jets og Todd Bowles’ frygtede pass rush. Begge kampe kan ses på TV3+ og Viaplay. I kan desuden se frem til flere spilforslag i morgen, når vi agter at prøve kræfter med mandagskampen mellem Falcons og Saints.

Packers-Lions

Forslag 1: Marvin Jones scorer touchdown i kampen – Odds 2,30

Sidste søndag, og i bedste sendetid, kunne man se Stefon Diggs og Sam Bradford rive et uforløst Packers-secondary fra hinanden med 182 yards og et enkelt touchdown som følge. I aften er det Marvin Jones’ tur til at prøve kræfter med Packers’ forsvar, som desuden står til at mangle Sam Shields, der døjer med en hjernerystelse. Efter Calvin Johnsons pensionering i foråret blev Marvin Jones hentet ind, og nyerhvervelsen har foreløbigt været en ubetinget succes. Således har Jones og Stafford kombineret for 203 yards i sæsonens første to kampe med en enkelt scoring som følge. Jeg forventer, at den dynamiske duo fortsætter storspillet, hvilket bl.a. har resulteret i, at Golden Tate er kommet lidt ud af varmen, efter at have ført Lions i receptions i de seneste to sæsoner.

Forslag 2: Matthew Stafford bliver sacked over 2,5 gange – Odds 2,10

Når jeg kalder Packers’ secondary for uforløst, så skyldes det især, at mandskabets pass rush ikke kan klandres for problemerne i forsvarets bagerste geled. For i kraft af et effektivt pass rush, så burde modstandernes quarterbacks ikke have den nødvendige tid til at træffe fornuftige beslutninger. Og Packers’ pass rush er virkelig effektivt for tiden, hvilket skaber ovenstående paradoks. Mike Daniels er i denne forbindelse ved at udvikle sig til én af ligaens allerbedste defensie linjemænd, og han har i høj grad bidraget til, at Packers allerede nu står noteret for syv sacks i den indeværende sæson. Omvendt sløjt står det til hos Lions, hvor Matthew Stafford hele fem gange er blevet revet i jorden af upåagtede forsvar som Colts’ og Titans’. Det omvendte odds – at Rodgers bliver sacked over 2,5 gange – har også fyldt mine overvejelser, men da Ziggy Ansah ser ud til at misse opgøret med en ankelskade, tvivler jeg på, at Lions får held med at gentage sidste sæsons bedrift, hvor man sackede Rodgers tre gange på Lambeau Field.

Chiefs-Jets

Forslag 1: Alex Smith scorer touchdown i kampen – Odds 5,00

Jeg går planken ud med dette spilforslag og satser på, at Alex Smith (igen) vil udnytte modstandernes fokus på Chiefs’ eksplosive running backs til at sætte point på tavlen – via sit glimrende løbespil. I sine 11 sæsoner i NFL har Alex Smith løbet for 1961 yards, mens han har sat ni touchdowns på tavlen. Bevares, Alex Smith er ikke på samme niveau som Cam Newton inden for denne spilfacet, men Smith er bestemt en nævneværdig trussel i løbespillet. Med Spencer Ware og Charcandrick West besidder Chiefs en glimrende running back-duo, men min mavefornemmelse siger mig, at indtil Jamaal Charles er tilbage (forhåbentligt i næste weekend), så vil Alex Smith udnytte sit angrebs uforudsigelighed til selv at gøre en forskel i løbespillet. Og Chiefs får i den grad brug for lidt offensiv kreativitet mod Jets’ fantastiske defensiv.

Forslag 2: Over 3,5 field goals – Odds 1,80

Dette spilforslag er i bedste Andy Reid-stil yderst konservativt, men i samme omgang virker det bare som en ”no brainer”. Aftenens to duellanter har hidtil spillet fire kampe, og i disse fire kampe har Jets, Chiefs og holdenes respektive modstandere kombineret for hele 22 field goals, hvilket er 5,5 pr. kamp! Desuden, som henvist til i indledningen, er Andy Reid en yderst konservative trænertype, der hellere end gerne stiller sig tilfreds med sikre tre point (med forbehold for, at mange af jer øjensynligt har svært ved at stole på kickere) fremfor at gamble i diverse fjerde down-situationer. For at argumentere yderligere for dette spilforslag, så viser statistikkerne fra 2015-sæsonen, at New York Jets i gennemsnit forsøgte sig med 2,1 field goals pr. kamp, mens Kansas City Chiefs i gennemsnit sparkede 2,3 field goals pr. kamp. Summa summarum, så burde dette spilforslag være ligeså sikkert som amen i kirken.