Magnus Møller er kun 16 år, men college-tilbuddene begynder allerede at tikke ind. Senest har den offensive tackle fået tilbudt et stipendie fra førstedivisionsskolen University of Cincinnati.

For et par måneder siden blev danske Hjalte Froholdt den første draftede dansker siden Morten Andersen i 1982. Heldigvis er der godt gang i talentudviklingen i dansk amerikansk football, så der forhåbentligt ikke går 37 år mere, før den næste dansker bliver valgt.

Et af de største talenter herhjemme hedder Magnus Møller og er 16 år gammel. Den 204cm høje offensive tackle har allerede tidligere på året fået tilbudt et stipendie af førstedivisionsskolen Towson University, men nu melder en ny og endnu større bejler sig på banen.

Selvom der stadig er små tre år til, at danskeren kan starte i college, har University of Cincinnati tilbudt Møller et stipendie. Førstedivisionsskolerne er opdelt i to niveauer i USA, og hvor Towson University befinder sig i den dårligere halvdel (FCS), spiller University of Cincinnati i den bedre halvdel (FBS).

I den bedre halvdel af førstedivisionsskolerne spiller University of Cincinnati i konferencen American Athletic Conference (AAC), hvor også Andreas Knappes universitet (UConn) spiller. University of Cincinnati leverer typisk en spiller eller to til NFL-draften om året, og blandt de mest kendte navne er spillere som Jason og Travis Kelce, Derek Wolfe og Connor Barwin.

Der er som tidligere nævnt stadig tre år til, at Magnus Møller kan tilslutte sig collegerækkerne, og derfor vil der sandsynligvis komme flere tilbud med tiden. Et tilbud fra en FBS-skole er dog et stort skridt i den rigtige retning for 16-årige Magnus Møller.