Under optakten til årets College-finale havde Kanye West verdenspremiere på sin nye musikvideo – og det var med et stort dansk aftryk.

Rasmus Baun Bartram. Ja, navnet kender du måske ikke endnu, men forældrene gør du. Line Baun Danielsen og Jan Bartrams yngste søn var på sin vis med i årets college-finale, da Georgia Bulldogs besejrede Alabama Crimson Tide.

Se også: Video: Georgia vinder mesterskaber efter intens kamp

Rasmus er kun 20 år gammel, men var på trods af sin unge alder chefstylist på musikvideoen, der fik verdenspremiere i optakten til finalen.

Sangen hedder Heaven and Hell og er fra det nye album Donda. Kanye West, der i øvrigt nu kun vil hedde Ye, ventede med at offentliggøre videoen til i mandags, hvor over 22 millioner mennesker sad klinet til skærmen.

Selv tager den unge dansker det hele med ophøjet ro: “Altså jeg ved ikke engang, hvad college-finalen er. Jeg plejer at se Super Bowl, men det er kun for halftime-showet, musikken, danserne og tøjet.”, siger Rasmus Baun Bartram til Gul Klud.

Se også: Hip Hop-ikoner indtager Super Bowl i 2022

Kanye West havde set den unge danskers stil og arbejde på Instagram, og fik fat i Rasmus, der stadig bor hjemme ved sin mor: “Han (Kanye) kunne lide lide min stil, og så rakte han ud til mig. Jeg tror jeg fik en mail eller noget.” fortæller Rasmus.

Det var ikke nogen lille opgave, at skulle levere hele stilen til videoen, og Rasmus kan da godt ryste lidt på hovedet over det hele: “Jeg var lige som chef-stylist på det hele, og har så arbejdet med et fantastisk team fra Paris. Det er helt skørt.”

Rasmus begyndte sit arbejde i modebranchen i en meget tidlig alder og opgav hurtigt gymnasiefester og socialt samvær for at hellige sig sin karriere: “Jeg tror, at jeg har en meget gammel sjæl og føler mig meget ældre, end jeg er. Jeg begyndte i modebranchen som 16-årig, eller måske endda før det, og har hængt ud med voksne og kreative mennesker fra en tidlig alder, så jeg tænker ikke rigtig over, at jeg kun er 20”.

Den stolte mor Line Baun Danielsen siger til Gul Klud: “Jeg er megastolt. Jeg er glad på hans vegne. Det er større, end man umiddelbart skulle tro. Jeg synes det er så flot. Især når man tager i betragtning, at han kun er 20 år. Og jeg håber, det åbner en masse døre for ham.”

Hvornår vi ser Rasmus igen, ved han ikke helt, men nye opgaver for Kanye West er ikke umuligt: “Nu fejrer vi lidt, at den her er kommet ud – og så må vi se, hvad næste opgave bliver.”

Og på spørgsmålet om han har Kanye West på speed dial: “Haha, nej jeg tror, han har MIG på speed dial…”