Store upsets, vilde formationer og flotte touchdowns – uge 5 i College Football havde lidt af det hele. Vi bringer her nogle af de største højdepunkter fra den forgange runde. Husk at du kan se med på lørdag med ESPN Player – som du i øvrigt kan prøve gratis i en uge her.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNplayer-8bit-CFB-930x180-DD-1024x198-1.jpg

Instinkt og hurtig spilforståelse gav i weekenden DB Darian Chestnut fra Syracuse Orange en af weekendens flotteste interceptions. Desværre var det ikke nok til at få sejren i hus, da et sidste sekunds field goal gav Florida State Seminoles deres første sejr på året.

WR Drake London fra USC Trojans spillede en fantastisk kamp i lørdags mod Colorado Buffaloes, hvilket afspejles i hans 130 yards og 9 grebne bolde – hvoraf én af dem første til et touchdown, som du kan se nedenfor. Endnu vildere er, at USC kun var i så god position, fordi London netop havde lavet et lige så vildt spil forinden.

College Football er altid garant for alternative formationer, og UCLA’s kamp i lørdags var ingen undtagelse. QB Dorian ‘DTR’ Thompson-Robinson formåede at skabe 35 yards på jorden på et spil – selvom han kun havde to offensive linjemænd direkte foran sig.

Ole Miss Rebels fik ikke skabt overraskelsen mod Alabama Crimson Tide, men tidligt så det ellers lovende ud. Et vanvittigt catch af WR Braylon Sanders sendte Ole Miss i redzone tidligt i første quarter. Det hele løb dog ud i sandet, da de ikke formåede at konvertere på fjerde down, og derfra så Alabama sig ikke tilbage. Pausestillingen var 28-0, og kampen endte 41-21 til landets pt. bedste hold.

Sæsonen er indtil nu ikke gået, som Ohio State Buckeyes havde håbet. Et upset nederlag til Oregon i sæsonens sendte dem nedad ranglisten, men spillet er på det seneste begyndt at vende. I lørdags formåede angrebet for anden uge i træk at score mere end 50 point, ført an af QB C.J. Stroud og WR Chris Olave. Sidstnævne stod efter kampen mod Rutgers Scarlet Knights noteret for 119 yards og to touchdowns samt et imponerende catch.

Der kan ikke længere være nogen tvivl om, hvilket to hold der på nuværende tidspunkt er de absolut største favoritter. For anden uge i træk fik de holdt deres modstander fra at score. Jovist, det var godt nok menige Vanderbilt Commodores, som i sidste uge var modstanderen, men i denne uge var det #8 Arkansas Razorbacks, som efter deres fantomstart på sæsonen faldt til jorden med et brag. Georgia har haft to shutouts i sammenhørende uger mod SEC modstandere siden 1980, hvilket i øvrigt var sidste gang de vandt mesterskabet.

Det bliver måske ikke kun Penn State Nittany Lions og Ohio State Buckeyes, som skal kæmpe om B10-kronen i år. Michigan Wolverines er nu 5-0 og spiller en forfriskende omgang football – man fristes til at sige for første gang under headcoach Jim Harbaugh. I lørdags rullede de endda flea flickeren ud mod Wisconsin Badgers, som fik en gedigen afklapsning på hjemmebane. Det bliver spændende at se, om det berygtede Michigan-kollaps også finder sted i år.

Iowa Hawkeyes er at finde på tredjepladsen hos AP Top 25 efter de i weekenden bankede Maryland Terrapins. Forsvaret skabte 7 turnovers og angrebet kvitterede med at score 51 point. Første scoring i anden halvleg stod RB Tyler Goodson for, at han med en perfekt udført juke satte bagerste mand og tog dermed et kort kast indover midten 67 yards til huset.

Vi slutter den ordinære gennemgang med rundens vel nok vildeste spil. QB Bo Nix fra Auburn Tigers lavede mod LSU Tigers sin bedste Johnny Manziel efterligning, da han efter 12(!) sekunders scrambling ramte TE Tyler Fromm i endzone. Spillet var stærkt medvirkende til, at Auburn for første gang siden 1999 kunne forlade Death Valley med en sejr.

Andre mindeværdige øjeblikke fra uge 5

Ole Miss Rebels headcoach Lane Kiffin bad i optakten seerne derhjemme om, at finde deres popcorn frem. Som udgangspunkt var der i hvert fald en, som fulgte hans råd – nemlig Alabama Crimson Tide maskotten Big Al, som så en chance og tog den.

Nu handler gennemgangen her godt nok om de bedste spil fra uge 5, men denne her måtte simpelthen lige med. SS Jahmar Brown smider bolden inden han er inde, og fumbler dermed bolden udover baglinjen. Det var i øvrigt den tredje fumble på netop det spil.

Wisconsin Badgers’ tradition for at amok til House of Pains sang ‘Jump Around’ plejer at sætte gang i fansene, men den havde vist den omvendte effekt i lørdags. Michigan Wolverines havde måske den største fest på stadion, og for at gøre slemt værre, så fik Wisconsin ikke scoret en eneste gang efterfølgende.