Endnu en uge i college football er nu forbi, og der har været flere spektakulære spil undervejs. Vi bringer her de største spil fra uge 2 – er du derimod interesseret i at læse, hvordan de største kampe i runden forløb, så kan du finde dem lige her.

Husk at du kan se college football live med ESPN Player – som du i øvrigt kan prøve gratis i en uge ved at klikke her.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNplayer-8bit-CFB-930x180-DD-1024x198-1.jpg

Uge 2 bød på en markant mere overbevisende præstation fra Oklahoma Sooners, end hvad der gældende i uge 1. QB Spencer Rattler spillede en god kamp og kastede fem touchdowns, hvoraf det fjerde kom på et perfekt timed kast til WR Mario Williams.

RB Raheim Sanders fra Arkansas Razorbacks traf i lørdags en hurtig beslutning, da det kaldte løbespil ikke var på vej til det store, og hvad gør man så? Rundens vildeste cutback ser du nedenfor, da Sanders tog den 26 yards til huset.

Ole Miss Rebels fortsatte i lørdags deres gode sæsonstart, da Austin Peay Governors blev sendt hjem til Tennessee med et nederlag på 54-17. Ole Miss DL Sam Williams spillede en stor kamp med to sacks, to forced fumbles og en fumble recovery, som han endda tog hele vejen.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan Mississippi State Bulldogs headcoach Mike Leach elsker kastespillet, som er en central del af hans ‘Air Raid’ filosofi. Men mon ikke han også elsker store returnspil? Sådan et fik han nemlig i lørdags, da WR Lideatrick Griffin åbnede ballet med et 100 yard kick-off return touchdown.

DL Jordan Domineck fra Georgia Tech Yellow Jackets valgte i lørdags, at et 70 yard fumble return touchdown ikke var nok – Kennasaw State Owls’ QB Xavier Shepherd skulle også lige tvinges til en salto, da han prøvede at tackle den store mand. Ikke det typiske udfald, når en senior og en freshman mødes.

Hvis du sætter skolerekord for længste touchdown run, så ender du også på denne gennemgang af største spil. Det var netop tilfældet for RB Jarquez Hunter fra Auburn Tigers i lørdags, da han i slutningen af tredje quarter tog den 94 yards til huset.

For anden uge i træk er Florida Gators’ QB Anthony Richardson at finde på denne gennemgang. I sidste uge var det for hans spil på jorden, i denne uge for hans spil i luften. Han kastede kun bolden 3 gange, men ramte til gengæld på alle 3 – med 152 yards og 2 touchdowns til følge. Det ene på 75 yard bombe, som du kan se i videoen nedenfor.

PAC-12 bliver tit skudt i skoene for, at det er en svageste Power 5 konference, men det betyder ikke, at de ikke kan få en plads på denne liste. Lørdagens konferenceopgør blev åbnet med et eksplosivt 87 yard touchdown run af RB Nathaniel Peat, som dermed lagde fundamentet for Stanford Cardinals sejr over USC Trojans.

Det sidste spilhøjdepunkt på ugens gennemgang kommer fra South Bend, Indiana, hvor QB Jack Coan med lidt over et minut igen kastede det afgørende touchdown. Betydningen er kollosal, men selve spillet er jo ikke decideret vanvittigt, så hvorfor er det på listen?

Det er såmænd fordi, at Jack Coan netop havde fået revet sin finger af led, og poppet den tilbage på plads. Det er en vindermentalitet der vil noget!

Andre mindeværdige øjeblikke fra uge 2

Det er næppe gået nogens næse forbi, at det i lørdags var 20 år siden, at terrorangrebet på World Trade Center i New York fandt sted. Det blev markeret på flere måder, blandt andet af Army Black Knights, som alle løb på banen med et amerikansk flag, hvilket resulterede i denne flotte introduktion.

Der er tradition i college football for, at et flag plantes i logoet på midten af banen, når et hold tager en stor skalp på udebane. Oregon Ducks bragte deres egen variation af denne tradition i lørdags, da de slog Ohio State Buckeyes.

Miami Hurricanes tog i weekenden en pligtsejr over Appalachian State Mountaineers, som dog blev tæt til sidst. Men kampen vil nok blive husket for noget helt andet – nemlig en kat, som havde forvildet sig ind på stadion og som blev grebet i et amerikansk flag. For to år siden forvildede en kat sig også ind til NFL kampen mellem Dallas Cowboys og New York Giants, så det med kat på stadion kan ikke engang siges at være et enkeltstående tilfælde. Men amerikanerne er selvfølgelig også glade for levende maskotter på stadion.

Miami Hurricanes introducerede deres turnover chain i 2017, som blev givet til den defensive spiller, som kunne fremtvinge et turnover. Siden har andre hold forsøgt at emulere den tradition, og det er nu endt ud i, at UAB Blazers har et drage kranie med til kamp. Så kan man diskutere med sig selv om, hvorvidt et kranie eller en kæde fungerer bedst.