Anden runde i sæsonen er nu færdigspillet, og vi bringer her en gennemgang af de største kampe fra rundens opgør. Der er taget udgangspunkt i de 25 bedst rangerede hold efter første spillerunde, som Associated Press opdaterer hver uge.

Holdene fra top 10:

#1 Alabama Crimson Tide 48 mod Mercer Bears 14
Det bedste hold i College lige nu er Alabama, og de vil også gå ind i uge 3 med den titel. Jeg synes ellers ikke, at de markerede sig som et mesterhold mod Mercer. Deres første boldbesiddelser var pinlige, og i løbet af kampen fik de hele 95 penalty yards. Det er ret udisciplineret, og det burde ikke være nødvendigt, når der er så stor forskel på kvaliteten. Stjernelinebacker Will Anderson humpede i omklædningsrummet tidligt i kampen, og det er et stort tab. Det gør ikke den store forskel mod et hold som Mercer, men der er brug for ham til næste uges kamp. Til gengæld ser quarterback Bryce Young ser rigtig godt ud. Han var ellers et ubeskrevet blad som starter, men der er i hvert fald ingen tvivl om længere, at han bliver en stor spiller i College. Det skal vise sig i næste uge, hvorvidt Alabama er værdige til at have førstepladsen på listen, når de skal en tur til Florida. Gators har hjemmebanefordelen, og der bliver tryk på i The Swamp.

#2 Georgia Bulldogs 56 mod UAB Blazers 7
En walkover for Bulldogs, der manglede startende quarterback J.T Daniels til kampen. Det lignede dog, at Georgia havde vundet, selv hvis jeg stod som quarterback. Stetson Bennett gjorde en rigtig god figur i Daniels fravær, og det kan give lidt ro fremadrettet, hvis Daniels kommer til at misse flere kampe. Der er lagt op til en spændende kamp i næste uge, hvor Georgia møder South Carolina Gamecocks. Sidst de mødte dem, der led de et fatalt nederlag, som kostede dem chancerne for at komme i playoffs. Uanset om det er Daniels eller Bennett, der starter, så kommer holdet ikke til at mangle motivation for at slå Gamecocks.

#3 Ohio State Buccaneers 28 mod #12 Oregon Ducks 35
Det var en stor overraskelse i weekendens kampe, at Oregon skulle tage til Ohio State og vinde med et touchdown. Buccaneers løbeforsvar så ringe ud mod Minnesota i sidste spillerunde, og det var der tydeligvis blevet planlagt omkring hos Ducks. Running back C.J Verdell har kæmpet med skader de to sidste sæsoner, men i lørdags brændte han igennem med 161 yards og 3 touchdowns til følge. Oregon kom ellers til kampen uden forsvarsstjernen Kayvon Thibodeaux, ligesom linebacker Justin Flowe også manglede i forsvaret. Det var derfor forventet, at Ohio State ville score mange point, hvorfor det var en succes at begrænse dem til kun 28 point. Det er også svært at bebrejde quarterback C.J Stroud, der kastede for 484 yards, og derfor næsten slog skolerekorden for kaste-yards i én kamp. Det er forsvaret hos Buccaneers, som skal fikses. Deres linebackere havde næsten ingen indflydelse i en kamp, hvor den offensive linje hos Oregon havde fuldstændig styr på sagerne. Stor, stor overraskelse.

#4 Oklahoma Sooners 76 mod Western Carolina Catamounts 0
Efter en knap så imponerende indsats i første runde var Oklahoma i fantastisk spillehumør i weekenden. Frustrationerne over første kamp blev i hvert fald taget ud på stakkels Western Carolina, som ikke fik et eneste point på tavlen. Spencer Rattler brillerede med 5 kaste-touchdowns, der resulterede i det højeste antal scorede point siden 2007 for Oklahoma. Det skal også nævnes, at han sad på bænken i hele anden halvleg, hvorfor de 5 touchdowns er endnu mere imponerende. Det bliver spændende at se i næste runde, om offensiven kan levere den samme produktion mod de tidligere rivaler fra Nebraska.

Colorado Buffaloes 7 mod #5 Texas A&M Aggies 10
Den her kamp blev meget mere spændende, end det var ventet. Colorado spillede en fantastisk kamp, særligt defensivt, men det burde ikke have været så tæt. Hvis man er rangeret som #5, så skal man vinde komfortabelt mod Colorado. Det hjalp dog heller ikke Aggies, at quarterback Haynes King måtte udgå tidligt, og så blev reserve Zach Calzada smidt på banen. Han så forfærdelig ud til at starte med, og det tegner altså ikke godt for holdets playoff-håb, når man lider en så stor svækkelse på den vigtigste position. Calzada endte dog med at redde stumperne i slutningen af opgøret, da han smed en aflevering på 18 yards til running back Isaiah Spiller, der resulterede i et touchdown. En meget hårdt kæmpet sejr for Aggies, der ikke slipper afsted med en lignende præstation mod et bedre hold.

#6 Clemson Tigers 49 mod South Carolina State Bulldogs 3
En sikker sejr til Clemson, der skuffede i uge 1. Det var meget nødvendigt, at de kom ud og satte sig i respekt igen. En storsejr over SC State skræmmer nok ikke de andre storhold, men det var vigtigt, at den blev håndteret uden problemer. Allerede efter første drive havde Tigers flere rushing yards (56), end de havde i hele sidste uges kamp mod Georgia (2). D.J Uiagalelei så bedre ud på en billig baggrund, inden han fik lov at sidde på bænken fra midten af tredje quarter. Offensiven skal bruge mere tid til at blive helt god mod de store hold, men forsvaret ser til gengæld fantastisk ud.

#7 Cincinatti Bearcats 42 mod Murray State Racers 7
Resultatet ser overbevisende ud, men Bearcats havde en rigtig sløj første halvleg, som de nok bare gerne vil glemme. Kort inde i andet quarter blev det første touchdown scoret, men det kom altså fra Racers. Det var også det eneste offensive fra dem i kampen, men Cincinatti var først klar til at spille i anden halvleg. De havde et enkelt touchdown i andet quarter, men ellers kom resten af pointene i tredje og fjerde. Hvad end quarterback Desmond Ritter råbte i omklædningsrummet i pausen, så virkede det altså. Murray State havde 13 first downs i første halvleg, og de skulle måske have udnyttet deres momentum bedre. Et så godt hold som Cincinatti får man ikke mange chancer mod, og de fik altså også styr på kampen efter pausen. Nu venter der en stribe sværere kampe for Cincinatti, blandt andet mod Notre Dame i uge 4, og der er der ikke råd til at holde fri en halvleg.

#8 Notre Dame Fighting Irish 32 mod Toledo Rockets 29
Apropos Notre Dame, så var det anden kamp i træk, at de slap afsted med en sejr til sidst. Overtidssejren mod Florida State i sidste uge er godkendt, men man må ikke være i problemer mod Toledo på hjemmebane. Holdene fulgtes ad pointmæssigt i første halvleg, som endte med en føring til Toledo på 16-14, efter Chris McDonald havde interceptet en aflevering fra Jack Coan. I tredje quarter lå kampen stille, og quarterback Coan måtte gang på gang en tur i græsset. Hvis man først kunne se kampen fra fjerde quarter, så var man faktisk heldig. Det var først her, at der blev spillet football, og der blev endelig leveret på offensiven. Med under to minutter tilbage leverede Jack Coan et flot drive, der endte med et touchdown og tilmed også en two-point conversion. Toledo fumblede deres sidste mulighed for at svare igen, og så slap Fighting Irish ellers afsted med en smal sejr på hjemmebane.

#9 Iowa State Cyclones 17 mod #10 Iowa Hawkeyes 27
For sjette gang i træk vandt Hawkeyes rivalopgøret, som jeg personligt havde glædet mig mest til af kampene i uge 2. Det var også første gang nogensinde, at begge Iowa-holdene var rangeret i top 10 inden et opgør. Hawkeyes vandt med kun 174 yards til følge i offensiven, der aldrig blev helt varm. Det er til gengæld defensiven hos Iowa, der ser helt forrygende ud. De fremprovokerede fire turnovers hos Cyclones, og der blev endda scoret på en fumble af Breece Hall, som Jack Campbell samlede op. Nederlaget er en kæmpe skuffelse for Iowa State, der startede sæsonen med den højeste rangering i skolens historie. Næsten alle startere fra sidste år er vendt tilbage, så der var forventninger om, at man kunne slå rivalerne fra Iowa. Det var (og er stadig) et håb, at man kan vinde Big 12-divisionen og måske snige sig med i playoffs. Nederlaget mod Iowa og den svage sejr over Northern Iowa i sidste uge giver dog ikke meget anledning til håb. Iowa er til gengæld et hold, der kan blive enormt spændende, hvis de kan få gang i offensiven. De har et par lette kampe forude, hvor er mulighed for at få styr på relationerne offensivt. Det bliver nødvendigt, selvom defensiven har båret dem indtil videre.

Resten af top 25:

#11 Penn State Nittany Lions 44 mod Ball State Cardinals 13

South Florida Bulls 20 mod #13 Florida Gators 42

#14 USC Trojans 28 mod Stanford Cardinal 42

Arkansas Razorbacks 40 mod #15 Texas Longhorns 21

#16 UCLA Bruins *Oversidder*

#17 Coastal Carolina Chanticleers 49 mod Kansas Jayhawks 22

#18 Wisconsin Badgers 34 mod Eastern Michigan Eagles 7

#19 Virginia Tech Hokies 35 mod Middle Tennessee State Blue Raiders 14

#20 Ole Miss Rebels 54 mod Austin Peay Governors 17

Brigham Young Cougars 26 mod #21 Utah Utes 17

#22 Miami Hurricanes 25 mod Appalachian State Mountaineers 23

#23 Arizona State Sun Devils 37 mod UNLV Rebels 10

#24 North Carolina Tar Heels 59 mod Georgia State Panthers 17

#25 Auburn Tigers 62 mod Alabama State Hornets 0

1 KOMMENTAR