Alabama Crimson Tide cheftræner Nick Saban har valgt at stoppe sin karriere. Saban nåede at være cheftræner for Alabama i 17 år, men har været træner i over 50 år.

Nick Saban valgte i går d. 10. januar at træde tilbage som cheftræner for Alabama Crimson Tide. Det gør han som den ubestridte bedste cheftræner i College Football historien.

Nick Saban nåede i sin lange karriere at være cheftræner for Toledo Rockets, Michigan State Spartans, LSU Tigers og siden 2007 for Alabama Crimson Tide. Han ender med en samlet rekord som cheftræner på 292-71-1, mens hans rekord i Alabama var 201-29.

Nick Saban formåede at vinde syv nationale mesterskaber, ét med LSU og seks med Alabama. Det er flere end nogen anden College Football cheftræner i historien. Han har vundet Southeastern Conference (SEC) mesterskabet 11 gange, hvor to af dem var med LSU. Resten har været med Alabama. Saban tog Alabama til 10+ sejre i 16 sæsoner i træk.

Nick Saban har især været kendt for hans formåen indenfor rekruttering og hans ekspertise i at udvikle talenter. I hans 17-årige karriere for Alabama har han haft den bedste rekrutteringsklasse 10 gange ifølge rekrutteringsiden 247sports. Han formåede også at få 44 spillere valgt i første runde af NFL Draften, flest af alle hold i College Football i perioden.

Nick Sabans Alabama vil for evigt blive husket som en af de mest dominante College Football dynastier nogensinde. Det er ubeskriveligt, hvor stor indflydelse han har haft på, hvordan fodbold i College har været spillet i de sidste mange år.