Med sejre over henholdsvis Michigan og Ohio State er både TCU og Georgia klar til årets mesterskabskamp i College Football. For første gang under det nye slutspilsformat i College Football var der tale om to semifinaler, som begge var uhyre tætte og spændende helt til det sidste.

#3 TCU Horned Frogs 51, #2 Michigan Wolverines 45

Prøv NFL GamePass gratis

Aftenens første semifinale endte ud som et lille upset, da Michigan ikke formåede at leve op til favoritværdigheden mod TCU. Allerede fra kampens start var det tydeligt, at Michigan ikke bare ville tromle sig vej ind i finalen, som mange ellers havde spået. En effektiv start, herunder det ene af kampens to pick-sixes, betød, at TCU allerede midtvejs i første quarter var foran med to touchdowns. Omvendt var Michigan ukarakteristisk sløsede med bolden, hvilket bl.a. viste sig ved en tabt fumble på TCU’s egen 1-yard linje. Michigan havde i forrige spil bragt sig helt ned til TCU’s endzone på et spil, som i NFL havde resulteret i et touchdown:

Anden halvleg var en fuldstændig anderledes affære. Begge hold kom flyvende ud fra pausen og endte med at score hele 44 point i tredje quarter til sammen – den største pointtotal i et quarter i det nye slutspilsformat. I alt 6 touchdowns blev scoret i det eksplosive tredje quarter, med en gennemsnitlig længde på 1 minut og 12 sekunder pr. touchdowndrive. Desværre for Michigan formåede de ikke at holde dampen mod slutningen af kampen, og det betød, at TCU er klar til mesterskabskampen for første gang siden 1938!

#4 Ohio State Buckeyes 41, #1 Georgia Bulldogs 42

Det har været gældende for alle de forgangne slutspil i College Football, at hvis den ene semifinale er en tæt og spændende affære, så har den anden været det komplet modsatte. Det var heldigvis ikke tilfældet i år, hvor Georgia besejrede Ohio State i en kamp, som først blev afgjort på sidste spil. Modsat aftenens første semifinalekamp, så var 1. halvleg en højtscorende affære. Pausestillingen lød på 28-24 i Ohio States favør efter et 2. quarter, hvor der samlet set blev scoret 38 point – tredjeflest nogensinde i et quarter i det nye slutspilsformat.

Ohio State formåede at holde fast i føringen indtil det sidste minut, hvor quarterback Stetson Bennett med sit tredje touchdown kast sendte Georgia i spidsen med 42-41. Quarterback CJ Stroud, som spillede en pragtkamp, formåede at rykke bolden langt nok til, at Ohio State kunne forsøge et field goal, men sparket var aldrig tæt på:

Georgia er nu klar til finalen, og kan for første gang i skolens historie vinde nationale mesterskaber to år i træk.

Finalen spilles d. 9. januar på SoFi Stadium i Californien.